2019. december 5., csütörtök

Piskóta 6 tojásból

Nem bántam meg, szertintem nagyon egyszerű, ráadásul jó is. Azt írja szerző, hogy ez egy építkezős piskóta , ahány tojás, annyi kanál liszt és cukor. Mindenkinek ajánlani tudom, aki kezdő sütögető vagy nincs még bevált piskótareceptje. Persze tettem hozzá saját ötletet is, így lett szerintem jó ez a piskóta. Piskóta tojással: tojás evőkanál cukor evőkanál liszt sütőpor A tojásokat szétválasztom.


Ehhez hozzáadom a tojás sárgáját, a kanál lisztet és a sütőport.

A tojásos piskóta receptje. A hat tojásos piskóta receptje biztosan sikerülni fog, mert csak az arányokra kell figyelned. Engem az érdekelne, hogy miután megsült a piskóta , hogyan hűtöd ki? Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a homogén tésztát.


Legalább tíz percig ne nyisd ki az ajtót, különben a piskóta összeesik. Ellenőrizd tűpróbával, tehát szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. A tökéletes piskóta fortélyai: percig ne zavard a piskótát a sütőben!


Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!

Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni! Mielőtt megtöltö mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön! Ezért akad náluk ilyen csodarecept is, mint ez az egytojásos kakaós piskóta , békebeli időkből, ami igazán mesés sütemény, egy bögre forró tea mellé #128578; Készíthetitek idénygyümölccsel, darabolt dióval, befőttel, mindenhogy finom… Küldöm Nektek szeretettel! A mérce a szokásos dl-es bögre!


Készíthető piskóta pudingporral is, a következő módon: tojás habjába evőkanál cukrot adagolunk, ehhez egyenként kerül a tojások sárgája, majd liszt helyett csomag szitált vanília ízű pudingport keverünk bele. Szép magas, könnyű, rugalmas tészta süthető belőle. Ha a piskóta megsült, azonnal kiborítjuk, ha papírral béleltük a tepsit, a papírt nedves ruhával megsimítva húzzuk le róla. Dobhatunk bele marék vagdalt diót is, akkor nem kanál, hanem csak kanál liszt kell a tésztába. Egy csomó sütemény alapja a piskóta.


Mivel édes szájúak vagyunk, így nagyon sokszor csinálok valamilyen piskóta alapú süteményt. Egy gáztepsihez én tojásból készítem a piskótatekercset, de ha ti vékonyabban szeretitek, akkor készítheted tojásból is, csak akkor a többi hozzávalót is arányosítsd! Mennyei Egyszerű vizes piskóta recept!


Ezt a receptet édesanyámtól tanultam. Nagyon egyszerű, ízlés szerint variálható akár dióval, mákkal vagy egyéb más hozzávalókkal. A kakaós piskóta rengeteg sütemény alapja.


Ha a recept alapján készíte szép magas lesz és nem esik össze sütés közben. Nekem még nem okozott csalódást!

Ezt kettévághato megtöltheted vagy a tetejére tehetsz krémet, gyümölcsöket, csokimázt… Rengetegféle lehetőség van, hogy milyen finomságot készíts ebből az alap piskótából. Kisebesedett a kezed a sok kézmosástól? A koronavírus újra megtanította az emberiséget kezet mosni - ám, arra senki nem készített fel bennünket, hogy a kezünk, egészen pontosan kézbőrünk mit szól majd mindehhez.


Most érkezett el az ideje, hogy készítsek egy külön bejegyzést a piskótának. Sokszor látom, mostanában, hogy vannak, akik nem tudnak jó piskótát készíteni. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta tésztát és 1fokra előmelegített sütőben megsütjük. A EGÉSZ tojáshoz (igen-igen!! nem kell szétválasztani a sárgáját a fehérjétől) hozzáadom a dkg cukrot. Habosra keverem (ez kb. perc).


Hozzáadom a dkg lisztet a sütőport, a tejet, az olajat (így egyszerre) keverőgéppel összekeverem és már mehet is sülni! C fokra előmelegített sütőben sütöm. Recept gyűjteményében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések