2019. december 18., szerda

Ragasztó eltávolítása üvegről

Pillanatragasztó eltávolítása A pillanatragasztó makacsul ragad szinte mindenhez, az ön bőrét is beleértve. Ha megpróbálja lehámozni az ujjairól, azzal csak károsítja a bőrt. Inkább itasson át egy vattagolyót acetonos körömlakklemosóval, és tartsa rajta a bőrfelületen, amíg a ragasztó feloldódik. Ha te is jártál már úgy, hogy csak súroltál, vakartál és kapartál, a matrica mégis a helyén maradt, vagy - ami még rosszabb - a ragasztó egy ragacsos, fehér masszává sűrűsödött, akkor bizonyára szereted majd ezt az apró, ám igen hatásos konyhai trükköt.


Befőzőszezonon innen és túl. Tesa ragasztó eltávolító spray.

Megbízhatóan eltávolítja a címke maradványokat és a legtöbb ragasztószalag maradványait, valamint a zsírt, kátrányt, gyantát és egyéb szennyeződéseket. Maradvány hátrahagyása. A ragasztó eltávolítása kárpit esetében is a lekaparással kezdődik.


Tiszta rongyot mártsunk a keverékbe, majd dörzsölgessük vele a ragasztómaradványt. Ha a ragasztót teljesen kiszedtük, szerencsénk van. Ha mégsem, akkor folytassuk a. Papír matricák esetében először végezzük el a fenti folyamatot. Valószínű, hogy a ragasztó anyagra tapadva kisebb papírfoszlányok -esetleg vékony papírréteg marad a felületen.


Ezt langyos mosogatószeres vízzel.

Egy matrica, vagy egy általad felragasztott kép az ajtón, bögréden, táskán, vagy egyéb felületen, néha elég meggondolatlan döntések eredménye. Persze idővel rájövünk, hogy ezt bizony nem kellett volna, és próbálunk megszabadulni az odabiggyesztett „dísztől”. Az ötlet a Spoonful-ról való (goo remover az angol kifejezés erre a kencére, fele királyságom a frappáns magyar megfelelő kitalálójának).


Sokan ajánlják még az ecetes sikálást is, az viszont ecetszagú és sokan nem bírják ezt az elég erős szagot, ezért is kellett másik lehetőség. Na, akkor itt van az ominózus címke, amit lehet tépjünk le az üvegről , aztán egy pillanatra forró víz alá kell tenni, aztán egy kis szivacsos súrolás az előbbi pasztával és a címke lejön! Ilyen volt: És ilyen lett: Lejött minden ragacs-tapacs, és a műanyag palackokra is jó, amiket a gyerekek szívesen töltetnek újra. Mivel lehet eltüntetni a ragasztó nyomokat az üvegről ? A fa bejárati ajtónkban van üveg, és festéskor körbe lett ragasztva, hogy az ablak ne legyen festékes.


Sajnos elég csúnyán sikerült csak leszedni, túl jól odaragadt. Az üvegről történő eltávolítás mindig egyszerűbb. A bolti címke eltávolítása befőttesüvegekről, vegyszermentesen.


Címke és ragasztó eltávolító házilag, erősen tesztelve. Mindegy, hogy a matrica eltávolítása ahhoz. Amennyiben a válasza igen, a kisiparoseszkoz.


A padlólapok és ragasztó maradványai egy munkafázisban eltávolíthatók. Keverjünk össze egy evőkanál folyékony kézi mosószert és két csésze meleg vizet. Mivel a Geiger ragasztóeltávolító vízemulgeáló, a leoldott maradványok meleg vízzel lemoshatók.


A diszperziós ragasztóval rögzített textilburkolatokat a Geiger ragasztóeltávolító a falról leoldja.

A rendkívüli oldó hatás következtében az olajok és zsírok is könnyedén eltávolíthatók a. Ragacs eltávolítása az üvegről. Gyűlölöm a befőttes üvegről a ragasztó nyomokat letakarítani, néha egészen küzdelmes feladat tud ez lenni, nem igaz? Ha ezt a trükköt előbb tudtam volna, sok bosszankodástól megkímélhettem volna magamat. Sokszor ha lassan húzzuk le a címkét, a ragasztó inkább a címkéhez ragaszkodik jobban, mint a felülethez, amire ragasztottuk, így nem marad hátra ragasztó. Kérjük minden esetben vegye figyelembe, hogy az adott hatás (hő-, vegyszer, fizikai eltávolítás…) nem okoz-e kárt a tárgyban!


Most, hogy már beköszöntött az ősz és közeledik a tél egyre többet tartózkodunk otthon. A családi fészek melegségét, hangulatát fokozhatjuk néhány szál gyertyával. De mit tegyünk, ha az olvadó gyertya miatt viasz került a ruhánkra, a bútorainkra, az asztalterítőre?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések