2019. december 19., csütörtök

Salakblokk tégla hátrányai

Salakblokk ház hátrányai ? Szeretnénk házat venni. Ki is néztünk, egy szépen felújított éves házat, ami salakblokk téglából épült. Családom szerint nem lenne jó választás egy ilyen ház megvétele.


Nektek mi a véleményetek? Csak a tégla és a salakblokk közötti rést kell alaposan kitömíteni.

Ez mind szép, de minden bizonnyal van hátránya is. A blokkházak hátrányai vannak. Mintaépület: lakásos, emeletes, salakblokk vagy tégla szerkezetű,. A salakblokk házak még népszerűbbek. A napkollektorok hátránya , hogy amikor a legnagyobb hatásfokkal.


A páraáteresztő képesség és a kiszáradás sem biztos, hogy a gázbeton mellett szólnak. A nyomószilárdsága nem. Legyen az kő, beton, vasbe- ton, gázszilikát-, salakblokk , hagyomá- nyos- és korszerű tégla falazó- elem,. Kísérleteink során igyekeztünk minden lényeges kérdést tisztáz- ni, így vizsgálataink szerteágazóak, amelyek teljes feldolgozása az ÉTI 6.

Mi az a költség, hogy építsenek egy házat a salak blokk ? Korábban nem igazán volt választási lehetőség, leggyakrabban vályog, szilikát, hagyományos kis tégla , vagy salakblokk volt a házak fő építőeleme. Később megjelentek a gázbeton és btégla , melyek az elődeikhez képest jobb szigetelőképességet és gyorsabb építést hoztak magukkal. De egy ilyen bevonat ára, amikor tíz. Falazó anyagok az ország egész területén.


House of salak blokk – előnyei és hátrányai. Fából készült burkoló elemek (pld. lambéria ) felragasztására alkalmas a MESTER Fix Építési Ragasztó. Az egyik felület legyen mindig.


A fél tégla vastag falazatok rétegei fél tégla mérettel vannak eltolva, ezért a falvégeket fél téglával kell lekötni. Az ennél vastagabb falak esetében negyed tégla méretnyi a rétegek közötti eltolás, így ezek falvégeit háromnegyedes téglával kötik le. A háromnegyedes téglák számát és helyzetét a falazat. Milyen hátrányai vannak a salak betonból, gázbetonból épült házaknak? Nemrég igen olcsón hozzájutottam egy ilyen típusú házhoz.


A régi tulaj állítólag idehozatta a salakanyagot és formába öntötte,betonnal keverve,házilag. Most lett beszigetelve. Emellett a pórusbeton könnyen vágható, milliméterpontosan fűrészelhető, míg a tégla csak faragható, ráadásul elég törékeny is, ezért sokkal több hulladékkal jár a Porotherm tégla fal építése.


A téglafal vakolást igényel, míg az Ytong falat elég csak glettelni, és már festhető is. A falazat bármilyen anyagú lehet ( tégla , mészhomok, salakblokk , könnyűszerkezetes stb).

Az indítósín egy alumínium anyagú profil, mely a szigetelés alsó lezárását biztosítja. A második hátrány a salakblokk nagy hővezető képessége. Ez nem teljesen igaz.


A hővezető képesség közvetlenül függ az anyag összetételétől. Fűrészpor vagy héj használata esetén a farok blokk hővezető képessége jóval alacsonyabb, mint a téglaé. Minden egyes padlótestet fel kell használni a kívánt célra. A tégla évezredek óta az emberiség szolgálatában áll és nem is véletlenül. Tartós, időjárásálló, nagy nyomószilárdságú, olcsó és könnyen.


A házban szoba, étkező, konyha. Amennyiben ő rendben találja, kérje ki építész véleményét is. Gázszilikát -falazó elemes, Mészhomok tégla.


Előnyei és hátrányai , ha házat építenek fenyőfalakból Egy adott formában vibropréseléssel készített épületek építésére szolgáló blokkokat salaknak nevezzük. Az anyag előállítási régiójától függően töltőanyaga lehet hamu, salak, téglahulladék, duzzasztott agyag, fűrészpor és akár ipari hulladék. Hátránya, hogy utólag megduzzad és elreped.


A gázszilikát házak hátrányai. Majd ha a nagy térfogat ismét kisebb lesz, és a tégla „visszahúzódik” eredeti méretére, megrepedhet a vakolat. Az YTONG sejtbeton falazóanyagok gyártása néhány.


A fentiek ellenére ez is nagyon jó alternatíva. Készítettek Galgahévizen egy öko falut. Ennek a szigetelése 3-szor jobb, mint egy 30cm-es ytong falé! Hihetetlen, de ebből is készítenek. Szalmabála házfalak.


A hagyományos tégla túlzás nélkül hosszú évtizedek óta az egyik legismertebb és legkedveltebb építőanyag, ami óriási fejlődésen ment keresztül, hiszen a kisméretű tömör téglákat ma már lyukacsos, ezáltal nagyobb hőtároló képességű, égetett vázkerámiából készült darabok váltották fel. Feljebb azt írtam, hogy a tégla esetében sok lehet a törmelék, akkor itt viszont meg kell, hogy jegyeznem, hogy az Ytonggal történő építkezést kevés sittel letudhatunk, ami a környezet védelmén túl, további költségmegtakarítást jelent (konténerbérlési díj). A kisméretű tégla szélességi és hosszúsági mérete egymással összefügg. Két tégla szélessége és a közbezárt habarcsréteg együttes mérete megegyezik a tégla hosszméretével. A válasz TÉGLA volt!


Mi közvetlen kerestük meg az eladót (volt ismeretség a faluban) de az ingatlanosok hírdetéseiben is téglaépítésűként szerepelt a ház. Birtokbavétel után nappal derült ki, hogy ez bizony nem tégla , hanem valamilyen szürke mozaikos mintázatú anyag! Mint később kiderült salakbeton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések