2019. május 13., hétfő

Beton szilárdulás gyorsító

Természetes szilárdulású, valamint hőkezeléssel mesterségesen érlelt beton kötésének gyorsítására, illetve a szilárduló beton fagyvédelmére °C-ig. Beton szilárdulás – gyorsító (ELOT EN 934-2: T7). A kötéskezdést gyorsítja, és növeli a beton kezdeti szilárdságát, anélkül, hogy negatívan befolyásolná a. Törzsvásárlóként akár kedvezménnyel vásárolhatja meg.


A legfontosabb adalékszerek a képlékenyítők és a folyósítók, de használnak még. A szilárdulás gyorsító szerek növelik a beton korai szilárdságát, miáltal rövidül a kizsaluzási idő is, valamint.

Az alacsony (esetenként fagypont alatti) hőmérsékleten végzett betonozáskor jelent előnyt, amikor a cementszilárdulási sebessége lényegesen kisebb. Felhasználásukkal rövidíthető a hő érlelési idő. Az adalékszerek szilárdulás - gyorsító fajtáival a beton kezdeti szilárdulásának idejét gyorsíthatják a kötési idő változtatásával, vagy anélkül. Ezek alkalmazásával gyorsítható monolit szerkezetek zsaluzásakor vagy előre gyártott szerkezeti elemek készítésekor a beton megszilárdulása.


E szerek a beton végső. Lehetővé teszi a zsaluzat gyorsabb leválasztását, ezáltal a. Vízben oldott, klorid tartalmú szilárdulástgyorsító és korróziógátló inhibitort anyagokat tartalmazó betonadalékszer. Figyelni kell az adalék összetételére, mert egyes szilárdulás - gyorsító és fagyásgátló adalékszerek klorid tartalmúak, emiatt vasalt betonhoz nem alkalmazhatók.


Különböző adalékokkal a beton más tulajdonságai is módosíthatók, javíthatók.

Ahol a húzási szakadó nyúlás görbéjének minimuma, ott a beton – az idő függvényében ábrázolt – húzószilárdsági. Természetesen a lassú szilárdulás velejárója, hogy ilyenkor, tapasztalati adatok alapján, a szerkezetet terhelni nem szaba például a födém-támaszok ritkítását megelőzően mindenképpen a szilárdságot vizsgálni kell. A legjobb, ha olyan betont készítünk, melynél sűrű cementpép tölti ki az összes hézagot, és vékony réteggel.


A beton szilárdsága. A kötési sebességet és a szilárdulás ütemét a késleltető, a gyorsító és a fagyásgátló adalékszerekkel befolyásolhatjuk. A késleltetők meghosszabbítják a betonkeverék bedolgozhatóságának időtartamát. Ez jól hasznosítható olyan esetben, amikor az építéshelyre érkező betonkeveréket a rendelkezésünkre álló.


Kemazin OC Kloridmentes Szilárdulás (kötés) gyorsító. Meggyorsítja a cement szilárdulását és megnöveli a hidratációs hőt. A KEMAZIM OC folyékony adalékszer, melyet beton és cementhabarcsok alacsony hőmérsékleten történő készítés. A megszilárdult beton kúszása az alacsonyabb cementtartalom következtében kisebb lesz. A cement vízzel keverve cementpépet alkot, amely bevonja és összeköti az adalékanyag szemcséket.


A cementpép kötése révén a keverék kőszerű anyaggá szilárdul. Ma a betonok tulajdonságait kiegészítő anyagokkal és adalékszerekkel. A nyomott beton burkolatot az öntés során úgy alakítjuk, hogy a szilárdulás után egyedi mintázatot, a választott anyagnak megfelelő dimenziós hatást érjünk el. A kiválasztott színű járólap tégla, faminta, terméskő, bazalt vagy utcakő mintázatú térbeli felületet eredményez. Az eljárás által az antik hatású.


Ha a szilárdulás ütemét és a kötési sebességet szeretnénk növelni, akkor gyorsító adalékanyagot kell használnunk, amelyek növelik, a beton korai hőmérsékletét ezáltal serkentik a kötési folyamatokat, vagy növelik a kezdő szilárdságot.

Ezek az adalékszerek alacsony hőmérsékleten végzett betonozásnál a friss betonba keverve fagyásgátló, kissé képlékenyítő hatásúak. Szükség szerint fagyásgátló szerrel keverhető. A fagy betonra gyakorolt hatása attól is függ, hogy milyen korú a beton akkor, amikor a fagy éri. Ha a kötés előtt fagy meg a beton , vagyis a fagy a betont legkésőbb 2-órás korban éri, akkor a megfagyott beton szilárdnak tűnik, de a szilárdságát csak a jég adja. A kiengedés után a betont nem szabad kizsaluzni, és a. Hideg időjárásban a betont nagyobb szilárdságú portlandcementtel és alacsony víz-cement tényezővel kell készíteni, szilárdulás gyorsító , fagyásgátló adalékszer használata szükséges.


Minél nagyobb a betonszerkezet felületének és. Kalcidur Koncentrátum használata javasolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések