2017. november 20., hétfő

Fogbenyomatos nyelv

A sötétvörös nyelv lázas betegséget, illetve a testnedvek kimerülését, az energiaáramlás és a vérkeringés diszharmonikus működését,. Hydrastis – sűrű, tapadós nyál, fogbenyomatos nyelv , szélén fisszúrákkal, a lehelet nem jellegzetes, gastroduodenális és ~ lehet, epekő gyakori, a szájüreg. Ez egy „tüskés” nyelv.


A „Yin” betegséget a petyhüdt, sápadt nyelv jelzi, amelynek bevonata fehér és nedves, a nyelv szélén fogbenyomatok látszanak, a kiöltés gyenge, határozatlan. Keleti leírási technikával: a sápadt fogbenyomatos nyelv mint jin tünet jelenti a csi és a jang hiányát, a nyálkás nedvesség felhalmozódik a belsőben (haspuffadás, béltünetek, száraz száj és édesség utáni vágy), mely a későbbiek során kötőszöveti gyengeségben nyilvánul meg, mely janghiányt jelent, mert a lép. A duzzadt- fogbenyomatos nyelv az energiahiányt vagy a túl sok belső folyadékot jelzi, igen gyakran a háttérben lép (hasnyálmirigy)-energiahiány van.


A vékony, karcsú nyelv általában vörös, a keringő vér, illetve a belső folyadékok hiányára utal. A nyelv reggeli tisztítását végezhetjük fakés-sel, kanállal, fogkefével, vászonnal stb. Jó meg- oldást jelentenek a nyelv anatómiai formáját fig. Hydrastis - sűrű, tapadós nyál, fogbenyomatos nyelv , szélén fisszúrákkal, a lehelet nem jellegzetes, gastroduodenális és ~ lehet, epekő gyakori, a szájüreg fekélyei jellemzik.


Acidum sulphuricum - gastritis, hyperchlorhydria társul az aftás gingivostomatitishez. Kalium muriaticum - tons. Világszerte, a csökkent védekezőképességű betegek számának növekedésével párhuzamosan nő a szisztémás ~ ok száma. Lepedékes nyelv : súlyos betegség, amire a foltok utalnak – A. A térképnyelv (lingua geographica) a nyelv felületének jóindulatú, gyulladásos elváltozása. Sima, piros foltok alakulhatnak ki, amelyeket fehér.


Ha a nyelvet fedő lepedék száraz, repedezett vagy púderszerű, az a láz. A normál nyelv rózsaszín és kissé nedves, nem túl hegyes, és nem túl lekerekített, kevés bevonat van rajta, mozgékony, hajlékony. Ha a nyelv a betegség alatt is normál színű, ez annak a jele, hogy az energiaáramlás és a vérkeringés nem sérült meg, és a prognózis kedvező. Fogbenyomatos nyelv 8. Csontfájdalmak GELSEMIUM 1. Láz hidegrázással 2. Intenzív izomfájdalom a lábszár fájdalmával 6. Mozdulatlanul fekszik az ágyában 7. Vértolulásos arc 8. Belövellt szem, torokfájás 9. Száraz köhögés, szapora.


A Yin betegsgetA Yin betegsgetA Yin betegsgetA Yin betegsget a petyhdt, spadt nyelv jelzi, amelynek bevonata fehr s nedves, a nyelv szln fogbenyomatok ltszanak, a kilts gyenge, hatrozatlan. Ami még van tojás és tej allergiám, ami miatt sajnos mėg mindig duzzadt a nyelvem ės fogbenyomatos igaz nem annyira mint előtte ami szerintem azért van mert nem sikerült teljesen a tej fehérjét kiìktatni. Jelenleg Pro Gastro szedek már több mint hónapja és aloe vera gélt minden reggel és este 50ml, ezek a termékek sokat. Nézze meg a lehetséges okok és állapotok teljes listáját most! Beszéljen a Chatbotunkkal a keresés leszűkítése érdekében.


A táplálkozás és a betegségek kapcsolatával sok tapasztalatot szereztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések