2016. szeptember 28., szerda

Nyúlbetegségek sebes fül

A nyulamnak sebes belül a füle, furcsán tartja és vakarja is! Keress kérdéseket hasonló témákban: nyúl , seb, fül. Veszélyes-e terhességre a nyúltartás ? Tünetek: Félretartott fej, gubbasztás, étvágytalanság, kellemtelen szagú fül , felrakódott váladék a fülben, egyensúly.


Ha a nyúl rázza a fülét , terjeszti az.

A nyúl fülének fertőzéses megbetegedése, amit a fül atka okoz. Nevezik még fülrühnek is. A sejtek az osztódás során rendellenesen elszaporodnak és a test más részeibe is eljutnak és áttéteket hoznak létre. A rák legtöbbször az állat elhullásához vezet, ha időben nem kezelik. Később láz, csomók és akár fül kilyukadása.


Akár teljesen eltorzítja az állatot. Gyakori okok: Kemény felületlen tartás, túlsúly, nagytestű nyúl , dróthálós taposórács,. A-vitaminhiány, vedléskor a szőrhullás.

Kialakulásában elsősorban a helytelen szokások, és a fület érő rendszeres irritáció: a fül piszkálása (ez a leggyakoribb ok), fül bedugaszolása (főleg vattalabdaccsal, amivel a beteg védeni szándékszik a fület), munkahelyi ártalmak (hallójáratba jutó por, gőzök), hallókészülék használata, stb. Kiváltó ok: A nyúl bélcsatornájában rendesen kimutatható kokcidium nevű véglények okozzák. Nyúl betegségek , nyulak betegségei, törpenyúl betegségek.


A nyulaknak nincs olyan virusa vagy baktériumra, amely emberre veszélyes lenne. A leggyakrabban előforduló nyúlbetegségek ! A hasmenés mindig valamilyen betegség tünete. A TMJ szerkezettel való kezelés azonnal megszünteti az állkapocs-ízületi megbetegedés tüneteit. Nagy segítséget jelent az izmok kiegészítõ kezelése is.


Füldugulás, fülpattogás , fülzúgás és a fül belső feszülésének megszüntetésére alkalmas lehet a fül előtt, mögött és a hallójárat vékony bekenésével. Megjegyzés: Nem teljes a lista! Minden esetben vigyük állatorvoshoz a nyulat, ne próbáljunk magunk diagnosztizálni!


MINDEN ANTIBIOTIKUM-KÚRA MELLETT KÖTELEZŐ A BÉLFLÓRA-REGENERÁLÁSA is, mivel a nyúl emésztőrendszerében élő és emésztéséhez nélkülözhetetlen, hasznos baktériumflóra is károsodik az antibiotikumok hatására! Nemrég ausztrál orvosok figyelmeztettek, hogy a higiénia és a szőrtelenítés divatja miatt kihalás fenyegeti a lapostetűt – hazánkban azonban sem ettől, sem a rüh és tetű kihalásától nem kell „félnünk”. A betegség Dél-Amerikából származik, amikor felütötte fejét Európában elképesztő pusztítást okozott a házi és üregi nyulak körében.


Szúnyogok terjesztik, csak védőoltással lehet megelőzni. Van egy német foltos óriás nyuszim, és az elmúlt egy hónapban megcsípték a szúnyogok.

Az étvágya jó, a kedve is, iszik. A fonalférgeknek több fajtája is megtalálható a nyúl belső szerveiben. Ilyen például a Trichostrongylidae – ami a. A legnagyobb valószínűséggel a szúnyogok. Hiányzó: nyúlbetegségek Dr.


A fülben felpuhul a lerakódás és apró lemezkékhez hasonló darabokban kipotyog a fül belsejéből, az atkák pedig elpusztulnak. Amennyiben az érintett területet nem kezelik a fül elfertőződik és begyullad. A fertőzött egyedeket különítsük el, és a ketrecüket pedig fertőtlenítsük. Top: Egészséges fül. Balra lent: Első jelei egy esetleges fül atkának.


Ide tartozik a szokatlan mennyiségű sötét színű fülzsír (nyíl) és a kis tapadó bőr hegek mélyen a hallójáratban, és a fülcimpán, és a kellemetlen szagot árasztó fül. A viasz jelenléte, azonban arra is vonatkozhat a fül nem megfelelő. Tünetek: A fül belső felületén korpás, majd varas felrakódások, később fülgyulladás, mely a belső fülre is átterjedhet. Erősfokú viszketegség, az állat füleit rázza, kaparja, ezért gyakoriak a sebes fekélyek.


Előrehaladt betegségeknél kényszermozgások. Fejrühösség esetén a fejen pikkelyes felrakódások. Barnás sebes volt kb 4-napja vettem észre napig nött mert folyton vakarta azóta aloe vera Fristöt használtam rá (kicsit drága mulatság )de ma is megnéztem és már csak egy kis pötty volt a seb helyén. Hogyan lehet megelőzni,hogy egyáltalán ne legyen baja a nyuszinak?


Tisztelt Asszonyom! Igen helyesen tette, hogy a Nivea krémmel próbálkozott, a patikai orrkenőcs tényleg nem jó ilyenkor, mert szárít. Rinopanteina és Emofix kenőcsöt. Kérdések és válaszok Fül -orr-gégészeti megbetegedések témakörben.


A nejemnek pont most volt ilyen problémája, ezt a száraz levegő okozza. Párologtató kell a radiátorra vagy valami, de ezt előttem írták. Viszont jobb elmenni fül -orr-gégészhez, ahogy mi is tettük, ő fel tud írni olyan kenőcsöt, ami nagyon gyorsan megoldja a problémát.


Azonban amikor valamilyen betegségben szenve szinte mi magunk is belebetegszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések