2016. szeptember 22., csütörtök

Kocsibejáró betonozás

Járda és kocsifelhajtó betonozása. Amennyiben például egy nem tartószerkezetnek szánt építményről, csak egy kerti kiegészítőről van szó, néhány segítő kéz és a megfelelő alapanyagok társaságában pár óra alatt könnyen elvégezhető a munka érdemi része. Címkék: betonozás szegélykő kocsibejáró. Mivel múltkor az anyósom átment autóval a kocsibejáró szegélyei közé.


Aki esetleg hiányosnak érzi a betonnal-, ill. Ha ezzel készen vagyunk, akkor a kezdődhet a betonozás.

Amitől viszont igazán különlegessé válik sétányunk kinézete, az a környezetbarát. Elvileg mkell a egész feltöltéshez, de egy fuvarral m3-t tud egyszerre kihozni a tüzépes. Nem hátrány, ha az ember.


Betonozás munkadíjak. Vállalok kűl és beltérben betonozást. Aljzat betonozást, járda készítést. Kisebb faházak és garázsok alapjainak kivitelezését.


Családi ház alapozás, kerítés építés zsalukővel. Vízóra akna, medence munkák elvégzését is.

Kisebb munkálatokat javító és helyreállító feladatokat is élvégzem. A kényelem viszont veszélyekkel is jár. A pumpával gyorsan érkező beton gyorsaságot kíván a bedolgozást végzőktől is, gyorsan kell reagálni mindenre.


Ilyenkor esik meg, hogy a vasakat. Ha magadnak szállíto még olcsób. Elvileg mkell a egész feltöltéshez, de egy fuvarral m3-t tud egyszerre kihozni a tüzépes. A betonozás tényleg nem olyan nagy dolog egyébként. Ha családi házban lakik, akkor gyakran előfordul, hogy betonozni kell valamit a ház körül vagy a kertben.


Ehhez persze hívhat kőművest is, de megcsinálhatja a betont saját maga is. Budapest, kőműves vállalkozó budapesten, Budapest és vonzáskörzetében. Véleményt ötletet szeretnék kérni kocsibejáró (út) készítéséhez.


Az utcafronttól a garázsom kb. Egy napig tárolja az aszfaltot fedett helyen, mert ha melegebb, könnyebben bedolgozható. Kaparja ki a kátyúból a törmeléket, kenje ki bitumennel, majd döngölje bele a javítóaszfaltot. Kertünk fontos része a sétány, avagy járda, hiszen valljuk meg, nem mindegy, hogy min lépkedünk.


Ma már szebbnél szebb és ötletesnél ötletesebb megoldásokat találunk kerti járda témában, de az alábbi technikák előnye, hogy viszonylag gyorsan elkészíthetők (persze ez a járda hosszától és a kanyarutaktól függ), és nem utolsó szempont, hogy igen mutatósak is. Bálint segített, akit a kézilabda révén ismertem meg és ajánlotta, hogy mivel ő térkövesnek tanul, megcsinálja. Ez fogja ugyanis biztosítani a hőmérséklet változásból adódó repedésmentes hőtágulásokat a nyári nagy melegben.


Ha a járda helye ki van tűzve, és elkészült a zsaluzat is, akkor következhet a betonozás.

Attól függően, hogy mennyi betonra van szükség többféle megoldás lehetséges. Ha több betonra van szükség a. Az acélrudakat, acélhálókat és távtartókat szorosan össze kell kötni egymással, hogy azok betonozás közben ne tudjanak elmozdulni. Csempe, járólap és parketta továbbá aljzatbeton és járda illetve térkővek felszedését. Kerüljük a híg beton használatát, mert azzal fizikailag szinte képtelenség a fenti rajzon vázolt támasztó betonozás elkészítése. A zsinórozás esetén.


A cikksorozat első részében a betonozás előkészületeit vesszük számba, a másodikban már magáról a betonozásról lesz szó, így a második jótanács magáról a munkálatokról szól, a harmadik rész pedig a beton utókezeléséről, a betonozást követő feladatokról szól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések