2016. szeptember 26., hétfő

Melegseg erzet a fejben

Szeretnék egy kis segitséget kérni a szédülésemmel kapcsolatban. Szinte mindennap,bármilyen idöpontban,hányinger,hányással kisérve szédülök. Hogyan tudnám enyhiteni a tüneteket, amikor éppen szédülök. Először megszédülök, majd elsötétül a látásom, és a fejemben a homlokomnál bizsergő meleg érzetet tapasztalok.


A melegségérzés lehet tünete a pánikrohamnak. Az állandóan jelen levő rossz érzések viszont inkább másra utalhatnak, mert pánikbetegség.

Kérdések és válaszok Pszichés betegségek témakörben. Meleg, folyó érzés a fejben. Nagyon meg vagyok ijedve, mással előfordzlt már hasonló? Nincs magas vérnyomásom, nem dohányzok.


Tisztelt Doktornő ! Az evéssel körülbelül éves korom óta van problémám, gimnáziumban kezdődött, nem tudtam enni mások előtt, csak keveset és nagyon féltem közben, hogy ki ne hányjam az ételt, mivel evés előtt már előjött a. Milyen betegségre utalhat a szédülés és melegség érzet és hogyan lehet kezelni? A vesebetegségek kialakulásához sok különböző tényező járulhat, ám sokan nem tudják, hogy a betegség akár néma gyilkos is lehet. Előfordulhat, hogy nem jár komolyabb tünettel egészen addig, míg a beteg állapota már kritikus.

A leggyakoribb tünet a szapora szívverés, a mellkasi nyomás. Ha ehhez izmaid feszülése, izzadás és gyomorgörcs is társul, egyre biztosabb lehetsz benne, hogy szívpanaszaidat a szorongás okozza. A beteg fogy, arcszíne földszürke árnyalatot nyer. A nyelv mindig száraz, bevont, lüktető fejfájásról, a fejben érzett húzó érzésről panaszkodik. A panaszok néha hiányozhatnak.


Sinus sigmoideus thrombosis, otogén szepszis helyi tünetei. A ~ sal, myalgiával kísért lázas periódusok 2-hétig tartanak. Furcsa szédülés, tompa érzés a fejben.


Kedves Ildikó, komolyabb vérszegénység okozhat ilyen tüneteket, de az ön esetében mindenképpen ki kell zárni koszorúér. Mostanában reggel, felkelés után szoktam érezni, hogy a fejemet elönti 1-másodpercre egy melegség érzet és olyan, mintha folyna benne valami. Abban az esetben gyanakodhat infarktusra, ha néhány percnél tovább fennálló nyomás vagy szorító érzés alakul ki a mellkasban. Pattanó érzés, majd forróság érzése a fejben.


Olykor előfordul, hogy pattanó érzést érzek a fejemben hátul, majd mintha forróság folyna lefelé. Egy ismerősöm azt mondta, agyvérzés, de az szerintem lehetetlen. Zsibbadás Az ideggyök károsodása-nyomása esetén az érzészavar legenyhébb és leggyakoribb formája a zsibbadás (paraesthesia).


Ez kisugárzó jelleggel jelentkezik az ideggyök ellátási területén. Erős nyomás érzése a fejben mitől lehet? Nem magas a vérnyomásom, sőt inkább alacsony. Válaszok a kérdésre.

Az agytumoros fejfájás másképp jelentkezik-e, mint a normális? A tenziós fejfájás, mely gyakran a fej és a nyak hátsó részének szorító érzésével jár, gyakori tünet az olyan agydaganatos betegeknél, akiknél a tumor a fej hátsó részén található és nyomást gyakorol az oldalkamrákra (a gerincvelői folyadék tere az agy közepén).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések