2016. április 15., péntek

Hogyan kell elvágni az üveget

Hogyan lehet 10mm vastag üveget elvágni házilag? Próbáltam üvegvágóval, de nem reped a vágás mentén. Ma bemutatjuk nektek, hogyan lehet elvágni egy üveget különösebb erőfeszítés nélkül, amelyet felhasználhatunk a lakásunk díszítésére. Szükség lesz: üvegre, pamutfonalra, alkoholra, vagy acetonra, nagyon hideg vízre, jégre.


Vigyázzunk a kezeinkre, meg ne sérüljünk, érdemes kesztyűt használni.

Gyermekeknek ne engedjük meg, hogy kipróbálják. Szerezzük be az alapanyagokat! Szükségünk lesz egy kisebb méretű, tetővel is rendelkező üres befőttesüvegre, amelyet találhatunk az éléskamrában, de háztartási boltban is vásárolhatunk.


Továbbá elő kell készítenünk ragasztót (szilikonos ragasztót vagy pillanatragasztót), különböző műanyag figurákat. Ha az üveg nincs vágva, rendben van, csak törje meg( a szerkezet már megtört, és nem lesz sok munka). Ha több oldalt kell vágnia, akkor ismételje meg a műveletet.


Nos, ez minden, és most már tudo hogyan vágd az üvegeket megfelelően egy üveg vágóval, és ezért teljesen felkészültek erre.

Ha további információra van. A másik módszer pamutfonalat javasol. Ennek lényege, hogy azon a helyen, ahol el szeretnénk vágni az üveget , acetonba (acetonos körömlakkelmosóba) áztatott fonallal körbetekerjük. Ezt követően a művelet az előzőhöz hasonlóan folytatódik: a fonalnál az üveget hevítjük, majd hideg vízbe mártjuk. De hogyan lehet ezt tenni?


Hogyan kell elvágni egy gyermeket egy próbabábuból? Mikor szükséges egy gyermeket elvágni a próbabábuból? Plexit, hogy kéne szépen elvágni ? Ha megszokta a morzsákat egy helyen, most cserélje ki. Az új helyzet nem válik stresszessé és elpusztítja a táplálkozás szokásos körülményeit.


Ezután a gyermek egyszerűen áthelyezi az üveget az etetés helyett. Fontos, hogy egy fiatal anya ne csak megtanulja, hogyan kell elvágni a gyermeket, hanem akkor is, ha a legjobb. A töltelék állhat apró kockára vágott zöldségekből, gombatönkből, zöldfűszerekből, olívaolajból, tojásból, bacon-ből, mindezt sózva, borsozva. A tölteléket a gombafejekbe kanalazva addig grillez míg jól össze nem sülnek az alapanyagok.


Az éléskamrában találhatunk nagyobb méretű befőttesüveget, de háztartási boltokban is vásárolhatunk, illetve kreatív hobbiboltokból is beszerezhetünk formás, díszített, csatos fedéllel ellátott üveget.

Be lehet festeni az egész üveget , majd ízlés szerint dekorálni (ideálisan kombinálható a zsinóros díszítéssel), de stencil segítségével jópofa mintákat is festhetünk rá. Ennek az az előnye, hogy ha mécsest teszünk bele, felvetíti a mintát a falra. Stencilt nagyon egyszerűen lehet készíteni házilag: ha van nyomtatónk. Mindig is foglalkoztatott a kérdés, hogyan lehet a képen látható módon -otthon, egyszerűen- ilyen gyönyörűen elvágni a borospalackokat.


Egyáltalán lehetséges? Utána bonthatod tovább mellehúsára, stb. Ha a nyakán egybehagyod a bőrt, akár meg is lehet tölteni, persze egy pár cm-t még le kell vágno hogy tiszta legyen az alvadt vértől. A zúzát fel kell vágni középen, és kitekerni. Belül le kell húzni benne egy hártyát, és jól megmosni, ugyanis a zúza egy.


Ami azért is hasznos, mert így kedvemre kísérletezhettem azzal, hogyan is kell megfelelően elvágni a sörösüveget. Megjegyzés: az a jó üveg méret, ami nem szorul a darálóban, egy fél mm-t el lehet mozdítani. A sörösüveg elvágásához hulladék faanyagból készítettem egy kis állványt, amibe befogható a palack, így egy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések