2016. április 21., csütörtök

Bolti piskótalap

Sok rossz, csomagolt, előregyártott áru van a boltokban, de az egyik legborzalmasabb mind közül a piskótalap. Torta sütéshez készülődve találtam erre a receptre. A hozzászólások kedvezőek voltak, ezért úgy döntöttem a tortalapokat ebből a tésztából sütöm. Terveim szerint lapot kellett volna sütni, majd azokat félbevágni.


Gluténmentes piskóta receptek. Mi kell egy jó piskótához?

Liszt, tojás, cukor – 1:1:arányban. Felverjük a tejfölt a cukorral és a vaníliás cukorral. Szedjük szét a tojásokat.


Kezdjük el a fehérjét felverni egy pici sóval, majd mikor kezd habosodni, adjunk hozzá evőkanál cukrot és verjük kemény habbá. Piskóta torta karika 350g és Kakaós piskóta torta karika 350g. Olcsóbb a finom házi piskótalap , mint a rossz bolti. Két tál, egy gépi habverő, itt kever, ott kever, kész.


Mégis sokan félnek tőle, és neki se. Aktuális Tortalap ajánlatok az ÁrGép-en.

Dahli tortalap bécsi 4g világos. Kezdőlap Címkék Krémek tortalapok töltéséhez. Címke: Krémek tortalapok töltéséhez. A legegyszerűbb süti- és tortakrém recept egy csokorban. Sparban is van egészben piskóta karika.


Méretet nemtudok,de nem kicsi,olyan rendes nagy. Ezt magadnak szét tudod vágni. Ennek a sparosnak az íze is jó,mi dobostortát csináltunk már belőle.


FAZÉK A tökéletes piskóta titka Jó piskótát sütni nem nagy ördöngösség! Ha szülinapra készülsz vagy vendégeket vársz, netán ki akarsz tenni magadért a hétvégén, nincs is jobb választás! Ha jó a piskótalap , akkor mehet a torta (gyümölcsös, krémes, attól függ).


Amennyiben száraz lenne, ne dobd ki, hanem vágd össze kisebb darabokra, tedd tálba, főzz rá vmilyen pudingot, kutymold össze, és hűtőben álltasd egy napig kb. Ez még a híres, bolti tejszeletnél is sokkal finomabb! A lágy, tejes krém két pihe-puha piskótalap közé zárva egyszerűen fantasztikus. Ha fokoznád az élvezetet, a tetejére csorgathatsz még csokimázat.


Mint minden sütire, erre is igaz, hogy akkor lesz igazán finom, ha nem bolti , műanyag hozzávalókból rakjuk össze: bolti kész piskótalap helyett magunk sütünk hozzá piskótát, a pudingot pedig nem aromával és színezékkel „gazdagított” zacskós pudingporból készítjük, hanem igazi vaníliából és tojásból. A Milky way csokoládéban szerintem a legfinomabb a lágy krém. Sokat próbálkoztam a reprodukálásával, és végül megtaláltam ezt a receptet, ami a leginkább hasonlít a bolti csokihoz.


Szerintem a krém a tejportól igazán lágy lett, a végeredmény pedig szerintem magáért beszél.

A világos piskótalap sötét párja, szuper sütemények alapanyaga. Eredeti recept Szafi blogján található. Hozzávalók (piskótalaphoz-fél adag): 1gramm kissé langyos víz gramm citromlé gramm Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő gramm Szafi Free karobos piskóta lisztkeverék gramm Szafi Reform csokoládé ízű muffin lisztkeverék gramm kakaópor A. Töltelék: 5dl tejszín (a legjobb a Lidles poharas) 20dkg étcsoki (min kakaótartalom) Előző este melegítsük fel a tejszínt (nem kell forralni) annyira, hogy az étcsokoládé elolvadjon benne, majd kihűtve tegyűk éjszakára a hűtőbe.


A bolti piskótalap olcsó csokiöntettel leöntve a menzai ételek királynője. Nincs olyan ember, aki ne rajongana érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések