2016. április 13., szerda

Tégla tisztítása savval

Tégla tisztítása savval Szoktuk savazni a téglákat , de ez a meszes, malteres maradványok eltűntetésére való, viszont a sav maró hatása elképzelhető, hogy itt is bejön. A DRY-CLEANING TÉGLATISZTÍTÓ kíméletesen távolítja el a burkolótéglák felületére rákerült. Azért gondolom ezt, mert a tégla profi lerakása, tartósítása, tisztítása ,. Ezután jön a tisztítás , amit hígított sósavval tehetünk meg.


Kérem írja meg, hogy milyen savval lehet megtisztítani a bontott téglát.

A Bécsi kapunál ezek a téglák voltak vegyesen ugyan azon falban. Bontott és szeletelt téglával látványos. A TÉGLATISZTÍTÓ kíméletesen távolítja el a burkolótéglák felületére rákerült cement-, és fugamaradványokat, az esetleges salétromot.


Alkalmazása után a felület visszanyeri természetes színét, jellegét, megszűnik a fátyolos szín, eltűnik a fugázó anyag okozta színelváltozás. Divat mostanság a bontott tégla felület, mint burkolati elem, de sokan téglából építenek kandallót is. Ha megunjuk a rusztikus gyárfalra emlékeztető kinézetet le is festhetjük a téglákat.


Hogy tisztitsam le a téglát?

Válaszok a kérdésre. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Mohásodás, algásodás, azaz biológiai szennyeződések: A felületeken megtelepedő moha, alga élő organizmusok, melyek teljes és végleges eltávolítása igen nehézkes, hisz a tisztítást követően szabad szemmel nem látható maradékaikból is újranövekedhetnek, ha az életkörülményeik kedvezőek maradnak.


Téglaburkolat szárazjeges tisztítása - dry ice blasting bricks. Ha spórolni akarunk általa, nem biztos, hogy jól választunk, szerintem. Viszont cserébe kapunk egy igazán szerethető felületet, amelyet akár mi magunk is kialakíthatunk.


Közvetlenül fugázás után így néz ki a fal (csak, hogy meg ne ijedjetek ebben a fázisban). Ilyenkor vizes kefével még meg kell tisztítani, ha nagyon kontrasztosan akarjuk csinálni, kicsit savval lekenni (mi ilyet nem csináltunk), és utána jöhet az impregnálás, ami szépen kihozza a tégla színét. Mi van, ha megunjuk a rusztikus gyárfalra emlékeztető kinézetet? Bármit is tervezünk, ne gondoljuk, hogy örökre megoldottuk a tégla ápolását.


A bontott tégla hátránya, hogy tárolás előtt tisztítani szükséges. Tégla tisztítás, téglafelületek homokfúvása Nyers égetett agyagtéglákról, legyen az új, vagy bontott téglából, vagy szeletelt téglából épített felületek esetén, szinte minden a gyakorlatban előforduló szennyeződés eltávolítására képes a technológia , úgy mint malterok, glettanyagok és festékek egybefüggő rétegei, vagy lecseppent, lefolyt maradványai. A napokban szembesültem azzal, hogy mennyi kérdése lehet bontott téglafal témában egy éppen építkező laikusnak. A sík felületű tégla lapok a tégla belső szeletei.


Nyugodtan rakhatod a falra, le lehet kezelni akár az általad említett lakkal, vagy a nálunk forgalmazott impregnálóval. Ez eltömi a tégla pórusait, vastagabban kenve gyakorlatilag egy vízzáró bevonatot képez a téglán, ami ellenáll a vegyszeres tisztításnak is.

Ez részben az agyagban lévő sók miatt van, részben az öntözővíz sótartalma okozza. A szilikon megakadályozza, hogy a cserép oldalán meginduljon az erózió, kialakuljon egy kemény réteg, amely a gyökér légzését akadályozza. Ez létfontosságú a kertészek számára, hiszen a cserepek tisztítása igen fontos és nehéz.


Ha a tégla szeletek felragasztása megtörtént akkor (de minimum egy nap várakozás után!!!) jöhet a következő művelet a fugázás. Díszburkolat fugázása Sokan alábecsülik a fuga jelentőségét, pedig az összhatás kb -át és a felület tartósságát is ez fogja adni. Alkalmas külső tégla kerítések,kerti építmények, kemencék, csapódó nedvességnek kitett felületek védelmére.


A szerrel kezelt tégla nem szívja magába a vizet, így nem fog mállani, salétromosodni, sókivirágzani, illetve csökkenti a fagyásveszélyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések