2016. március 10., csütörtök

Őshonos magyar galambfajták

Jelenleg azonban nem létezik olyan kezdeményezés, ami segítene megnevezni és figyelemmel kísérni a legveszélyeztetettebb fajtákat, megjelölni a veszélyforrásokat és elhárítani azokat. Dolgozatom célkitűzése, hogy egységes szemlélet alapján felmérjem az őshonos magyar. A „hosszúcsőrű” megjelölés azért figyelemreméltó, mert a korábbi évtizedekben a fajtát egyszerűen bácskai keringőként írták le. Magyar tyúk, fajta vagy fajtacsoport? Ez a klip az Önellátás A-tól Z-ig filmünk egyik vágatlan jelenete.


Csaba sok olyan dolgot mutatott, ami praktikus okokból nem került bele a kész filmbe, de úgy döntöttünk,hogy akit.

A Galamb Hungária Kft. Texán galambokat tenyésztek, még csak kezdő szinten. A drótszőrű magyar vizsla kialakulása a 20. A rövidszőrű almokban időről időre feltűntek az elvárttól eltérő szőrminőségű egyedek, amelyeket kiselejteztek. Ilyen örvendetes jelennel bíró fajta a magyar szarkakeringő.


Galambászkörökben különösen nagy becsben tartják a fajtát – elsősorban mint dajkagalambot, a rövidcsőrű galambok tulajdonosai. Diplomamunkám elkészítése során az őshonos magyar galambfajták hosszútávú fennmaradásának lehetőségeit vizsgáltam. Ez az eddig kevésbé kutatott értékcsoport mindenképpen érdemes a fenntartásra, és ehhez sokrétű tevékenységre van szükség.

Kitenyésztésével kapcsolatos, pontos írásos anyag nem áll rendelkezésünkre, de az Apáról fiúra terjedő szájhagyományok alapján a törökvilágból maradt ránk. Az idén is bemutatkoztak a magyar kutyafajták a szegedi Hungarikum Fesztiválon, s mint minden esztendőben, ezúttal is rengetegen voltak kíváncsiak rájuk. Készítette: Bene Zoltán, Rácz.


Elnevezésük változó: magyarházi, buga, paraszt. Storci,a neve még nincs hivatalosan elkönyvelve! A galambászat nagyszerű eszköz ehhez, az őshonos magyar galambfajták pedig kiváló alapanyagot jelentenek. A török uralom alatt kereszteződött a törökök sárga kutyáival, stabilizálódott a színe, és egyre homogénebb lett. A magyar vizslát a XIV-XV.


Homér elragadó képekben irta le. Vektoros illusztráció jogdíjmentes, stock. Az őshonos magyar galambfajták , sőt a környező országok nemzeti fajtái is török eredetűek. Cikkekhez kapcsolódó képek : 36.


Disz-, röp- és haszongalambok. Külföldi és magyar galambfajták. Csapókerti Közösségi házban rendezik. Szombaton zártkörű lesz a rendezvény, vasárnap azonban bárki megnézheti a különleges állatokat.


Visszavonta az Európai Bizottság a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok engedélyét.

Az Európai Bizottság a növényvédő szer hatóanyagok felülvizsgálati programja során a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok megújításának elutasításáról döntött. A kezdeményezés a Romániában (Erdély, Partium, Csángóföld), a Szlovákiában (Felvidék) és kisebb mértékben a Horvátországban, Szlovéniában (Muravidék) és Ausztriában (Őrvidék) élő magyar nemzetrészeket érintené előnyösen. A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.


Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Ezért van nagy jelentősége, hogy minden lehetőséget megragadjunk az ember és természet közötti egymásra utaltság tudatosítására. Az, hogy a kultúrákban is nyomot hagytak, tovább erősíti ezt a szerepet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések