2015. április 22., szerda

Humerus sebészi nyak törése

A felkar ( humerus ) szár (diaphysis) külső vagy ritkán belső erőbehatásra létrejött törése. Gilchrist kötéssel) is kiegészítjük, ez később elhagyható. Definíció : azonos oldali lapocka ( nyak ) és clavicula. A humerus sebészeti nyakának törése nagyon gyakori, különösen az időseknél. Az elmozdulás nélküli ún.


Pontos válaszért keresse fel korábbi kezelőorvosát.

A felső részén a humerus fej és a nyak anatómiai félköríves - a területet azonnal a fej alatt. Ezek és a scapula ízületi felülete a vállízületbe kerülnek. Az anatómiai nyak alatt két tubercles található, amelyek az izmok összekapcsolásának helyeként szolgálnak.


Nagy és kicsi tubercle-nek nevezik őket. Zárt Zárt törés léphet fel a felső humerus. Ott a csont feje, a kicsi és nagy tüdő, a sebészi és az anatómiai nyak sérülést szenved. Ha a sérülés beágyazódik, a duzzanat nem túl erős, lassan növekszik.


A humerus proximalis végének törései az összes töréstípus 4--át teszik ki.

A töréstípus több mint kétharmada az idősebb korosztályt érinti, főleg az idős nők osteporotikus csontja jelenti a fő rizikótényezőt. A proximalis humerus törések több mint -a diszlokáció nélküli vagy minimálisan diszlokált. Kocher végezte az első tipizálást, amely a törés különböző anatómiai szinteken való elhelyezkedése alapján történt: az anatómiai nyak , az epiphysis régió és a sebészi nyak területén.


Egy kérdéssel fordulnék önökhöz. Januárban súlyos baleset ért a humerus sebészi nyakán cm-es rövidüléssel csontszélességnyi medialis dislocatioval járó ferdetörés, a fej letarel felé billent Megműtöttek intraossealis drótvarrat. A felkarcsont vállízületi végének törései főleg idősebb, leggyakrabban csontritkulásban szenvedő betegeknél fordulnak elő, haránttörés jön létre a sebészi nyakon, és gyakran a felkarcsont nagy gumója is letörik, melyen a váll mozgásában fontos szerepet betöltő izmok tapadnak. A collum chirurgicum humeri ( sebészi nyak ) a felkarcsont ( humerus ) egy tájékozódási pont a tuberculum majus humeri és a tuberculum minus humeri alatt. Gyakrabban törik el itt a felkarcsont mint a collum anatomicum humerinál.


Ha törés van akkor nagy az esély a nervus axillaris sérülésére. További információk. A szerző ismerteti a törések osztályozását, különös tekintettel a Neer-féle klasszifikációra.


Mint minden ízületi törés esetében, az ellátás elsődleges szempontja a korai mobilizáció. A humerus középső részének. A vizsgálat célja a. A különböző törési mechanizmusok közül kiemelkedők az extenziós – kompressziós törések , mivel a gyermekek gyakran esnek és esés közben a karjukat. Humerus proximális vég törései Direkt vagy indirekt mechanizmussal egyaránt létre jöhetnek.


ITT tekinthető meg!

Mivel a gyógyhajlam jelentősen függ a törés típusától és az ellátás minőségétől, gyanú esetén a sérült sürgősséggel szakintézetbe utalandó. Súlyos porosisnál a csigolyák “spontán” törése is elõfordul: a test biconcav zárólemezekkel megkeskenyedik. A humerusfej törése gyakran társul a tuberculum maius és minus letörésével, a letört fej.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések