2015. április 17., péntek

Néma kacsa fajták

Néma kacsa (pézsmaréce). Pézsmaréce, másképpen pézsmakacsa, népies nevén némakacsa. Eredeti elterjedési területe Mexikótól délre Peruig és Uruguayig, de mára már a világ minden táján tenyésztett úszómadár lett. Háziasított formája, az úgynevezett „ néma kacsa ” (nem ad ki olyan hangos hangot, mint a házi kacsák) ma egyre jobban keresett háziállat.


E háziasított fajok mellett nagyon sok a félvadon tartott faj, melyeket díszes tollazatuk miatt parkok dísztavain igen kedvelnek világszerte.

Ez az oka, hogy sok fajt az eredeti élőhelyén. A néma kacsa azért is népszerű, mert – mint népi neve is mutatja – igen halk. Leginkább sziszeg, néha morog és csendesen hápog.


Kárpótlásul változatos metakommunikációs eszközöket használ: a fejét mozgatja, billegeti a farkát. Izgalmi állapotban a feje tetején felemeli a tollazatát, a gácsérok találkozásakor a. Giant Python Hunt Leopard Cubs When Mother Leopard Hunting Impala, Anaconda vs Crocodile - Duration: 10:05. Számos baromfival foglalkozik az oldal, mindenről van egy kis érdekesség.

Heti szinten új dolgok vannak itt. Jó időtöltést a honlapon! Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A házikacsa (Anas platyrhynchos domestica) a récefélék családjába tartozó baromfi, a tőkés réce (vadkacsa) alfaja, háziasított változata. Többnyire fehér színben tenyésztik, de egyes vidékeken – különösen ott, ahol vadon élő őseivel könnyen kereszteződhet – „vad” színezetű példányokat is találunk.


Hatalmas méretű néma kacsa gácsérjainkat még Győrből hoztuk tavaly előtt, a tojókat 2-3helyről szereztük be, hogy jó változatos állomány legyen. Mi is csökkentettük a kecske létszámot, a baromfit növeltük, a néma kacsa állományt szinten tartjuk, gácsér tojó, bár tavaly fészekalj kelt ki, de annyira nincs szükségünk. Off: Van bóbitás, rózsástarajú, egyenes taréjú kiscsirkénk, fehér, fekete, kendermagos, barna is lesz, ha minden igaz, jelenleg db kispipi. Nagyon sokszor merül fel az emberekben a kérdés, miben másabb a néma kacsa , a házi (magyar) kacsa fajtáknál. A teljesség igénye nélkül pár dolgot leírok.


Elsőként azt mindenki tudja, hogy a házi kacsa fajták sokkal gyorsabban nőnek, mint a néma kacsa. Ez annak tudható, hogy a házi fajták húsa zsírszövetekkel szőtt. A neten fellelhető legjobb tartalmak, vicces bejegyzések, érdekességek és megannyi szórakozás. Kattints ️ és nézelődj kedvedre!


Nem csak szépek, hanem hasznosak is.

Nyár óta nevelgetjük őket és azóta nem vásárolunk előrecsomagolt húst és végre a Gyerekek is megismerkedhettek a liba-, kacsa -, néma (pézsma) kacsa -, gyöngytyúk húsának az ízével, mert eddig megfizethetetlen volt és megismerték a kukoricán nevelt csirke-, tyúk- és a pulyka igazi ízét. Elkezdett tojni az egyik kacsánk,volt darab tojás,és ekkor hozzá raktunk liba tojást h majd együt kikölti. Az indo- kacsa , a pézsma- kacsa , a néma kacsa egy nagy kacsafajta, amely a természetben gyakori Dél-Amerika és Mexikó területén.


Az ember háziasodott, néhány évszázaddal ezelőtt történt. Ezekben a napokban az ókori aztékok tartották a pézsma kacsa. Ma az egész világon tenyésztik.


Magyarországon a pézsmarécét - a faj francia eredetére utalva - általánosan barbari kacsának is nevezik, amit csak azért helyteleníthetünk, mert számos szép magyar elnevezését ismerjük ( néma kacsa , török kacsa , szemölcsös kacsa , repülő kacsa stb.). A nőivarú kacsát tojónak, a hímivarút gácsérnak hívjuk. Ahány madár, annyiféle tojás. Mármint kívülről - a belbecs ugyanis azonos, legalábbis ami az arányokat illeti.


Ha százalékban mérjük, a grammos fürjtojásban ugyanakkora hányadot alkot a fehérje, a sárgája és a héj, mint az grammos tyúktojásban. A magyar háztáji gazdaság ezt a képességét azért is értékeli, mert gond nélkül kikelt és felnevel más baromfi fajok és fajták utódait! Fürjtojás, fürjek eladók Gödöllőn napos kortól több hetes korig.


A fürj tojása egészségesebb a tyúktojásnál, mert hiányzik belőle a koleszterin, viszo. A pekingi kacsa az Ázsia délkeleti részén honos pingvin típusú récére vezethető vissza, melyet Kínában pekingi, Japánban pedig japán kacsa néven tenyésztettek tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések