2015. április 22., szerda

Kismegszakító működése

A kismegszakító működése : A tartós túlterhelést egy bimetál segítségével kapcsolja le (hő kioldás). A kioldás időtartalma függ az átfolyó áram nagyságától. A névlegesnél nagyobb átfolyó áram melegíti az ikerfémet így az kimozdul eredeti pozíciójából és működésbe hozza a kapcsoló mechanikát.


Ez általában akkor fordul elő, ha túl sok eszköz van egyidőben bedugva, vagy ha egy jelentős áramigényű gépet működtetnek, illetve rövidzárlat esetén. Zárlat esetén egy elektromágnes oldja ki a kapcsolót, amelyekre pontos idő korlátok érvényesek. A hiba megszűnése elmúltával az automatát vissza lehet kapcsolni.

BREhhez minden kismegszakítót méretezni kell az. Magyarországon a FI relét jellemzően a betáplálási oldalon, az egész alhálózatot védve szokás beszerelni, általános védelmet adva ezzel az ott lévő összes vezetéknek, fogyasztónak és csatlakozó aljzatnak. Helyes működése csakis ott garantált, ahol a hálózat kivitelezése megfelel az érvényben lévő szabványoknak. Akad néhány gyártó, aki meghatározza a bekötés helyét, de ezt jól láthatóan jelöli is. A legtöbb esetben azonban szabadon választott a bekötési mód.


Működése független az elektromos hálózat feszültség szintjétől. Látható, hogy a beépítése számos előnnyel jár, rendkívüli hatékonyságához kétség sem férhet. Mára nélkülözhetetlen és előírt kiegészítő védelmi eszközévé vált a korszerű hibavédelemnek.


Mivel ez rengeteg dolgotól függ érdemes mindkettőt gyártani és a megfelelő szempontok alapján tudunk választani, hogy mikor melyiket használjuk.

Bekötése, helyes működése. A villanyszerelő szabadon variálhatja a bekötési irányokat (melyik kapocsra csatlakozik a hálózat és melyikre a fogyasztó), kivéve, ha a gyártó elő nem írja a bekötés irányát. A háztartásokban található elektromos fogyasztók száma egyre növekszik. Bár a modern készülékek kevesebb áramot vesznek fel, a tendencia mégis növekedést mutat, hiszen az intelligens készülékek automatizált működése lehetővé teszi, hogy egyidejűleg több más készüléket üzemeltessünk, így a lakások egyidejű áramfelvétele is növekszik.


Mágneskapcsoló működése ? Van és polusú mágneskapcsoló. A két polusú a fázist és a nullát szakítja meg? A négy polusú miket szakít meg? Illetve miért láthatok sok helyen olyat, hogy egy fázisú kismegszakító mögött egy polusú mágneskapcs.


Néhány percre kapcsoljuk le a lakásunkban lévő kismegszakító automatát. Szinte megáll az élet. Nem tudunk TV-t nézni, rádiót hallgatni, még a mellékhelyiségben is gondjaink támadnak, mert sötét van. Hogyan tudnánk megoldani, hogy az áram hiánya ne okozzon problémát, hogyan lehet az áramot kábel és.


A modern szerelésekben az olvadó­biztosíték feladatát egy kismegszakító látja el. Ez kikapcsolja az áramot, ha túl­terhelést érzékel, s mindaddig nem kap­csolható vissza, amíg a hibát okozó vala­mennyi készüléket ki nem kapcsolta, vagy ki nem húzta a csatlakozóaljzatból. Hát végül a modern C16-os nyert az óránál. Betűjele ismeretlen. A villanyóra megszokott tartozéka még a biztosíték, vagyis a kismegszakító.


A tökéletes ízek világa.

Az AEG készülékek magabiztosságot adnak Önnek. Kísérletezzen bátran! A legújabb technológiai megoldásokkal a lehetetlen is valósággá válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések