2019. november 1., péntek

Régi vakolat javítása

A vakolatot ezeken a részeken alapfelületig le kell verni. Rádolgozni nem szaba hiszen a minden rákerülő réteg stabilitása az előző réteg állapotától függ. Amennyiben a régi vakolat több mint -a leverésre került, javasolt a teljes vakolatcsere. This feature is not available right now.


Please try again later. Csavarhúzó nyelével kopogtassa végig a falat, hogy megállapíthassa, hol kong üregesen. Ezeken a helyeken le kell verni a maltert, s újra kell vakolni a falat.


Hívjon statikust, aki. A Szigetelő Áruház széles termékkörének oszlopos tagjaként tartjuk számon a REVCO termékeket. A REVCO termékek megoldást nyújtanak szigetelésre, vakolásra, festésre, lazúrozásra.


A felújítások során nem kell mindig leverni a régi vakolatot az épület teljes magasságában, csak a látható vízterhelés felett m-ig. Ha a vakolat megfelelő minőségű, úgy a felületek azonos nedvszívó képességének biztosítása érdekében a teljes felületre szálerősítésű javítóhabarcsot húzunk fel. Ez az adalék a régi vakolat falra tapadását is fokozza a széleken, és a friss javítóhabarcs számára is ideális tapadást biztosít. Akár több irányból is, többször háthuzatjuk a glettvassal, de arra figyeljünk, hogy nagyon vastagra ne hizlaljuk fel, mert a lyukból egy dombot fogunk csinálni.


A fal szilárdságának további javítása érdekében acélhuzalokkal erősítjük meg. Részben már felkerült a tapasztóanyag, haladunk tovább. Kezd kiegyenesedni a fal, a komoly sérülések már nem láthatóak. Több évtizede nem renovált házfalak is teljesen újszerűvé varázsolhatók. A fa ajtókeretek hirtelen összemennek, a gerendák ropognak a nyári melegben, és a téli hónapok sem tesznek jót nekik.


Gyengítik még a falazatot a régi tokos beépített redőnyök is. A redőnytok az ablak beépítésével együtt túl magasra kerül, és az áthidalókra már csak max. Log összes a javítások , amelyeket meg kell tenni. Régi vakolat általában kicsi vagy nagy lyukak és repedések lehetnek jelen az egeret az ablakok és ajtók. Az a terem sarkaiban is repedt , és előfordulhat, hogy bizonyos elválasztás közötti hézagok a falak és a mennyezet.


Hiányosságok , mint ez kell a vezetékes először. A régi vakolatot mindenhol le kell verni, ahol már nem tapad jól az alaphoz. Ezeket a helyeket kalapácsos kopogtatással lehet felis­merni: megütögetve kongó hang­juk van. Nedves és sóvirágos falak felújításakor is célszerű az érintett helyeken lévő vakolatot teljes egészében eltávolítani.


Homlokzat felújítása, homlokzattisztítás, homlokzati hibák javítása. Az omladozó vakolat amellett, hogy nem túl esztétikus, esetenként még életveszélyes is lehet, ami miatt gyors javítást igényel. A régi hálózatot, ha működőképes, csak akkor nontom le, ha az új kész van, így mindig van normális világítás, és mem kell hosszabbítókat húzgálni mindenfele. Ezért fontosak a régi vezetékek neken, sőtt, van amikor inkább kalapácsot-vésőt használok a kritikusabb helyeken! A falból a víz párolgással eltávozik, növeli a szobák páratartalmát és falon hátrahagyja az ásványi sókat, ami salétrom formájában jelenik meg a fal felületén.


Tehát a vakolatban lévő salétromosodás tulajdonképpen a feldúsult ásványi sók miatt málló fal, pergő vakolat. Egy kis korrekció az előzőhőz. Ez a vályogház amit csináltam belül teljesen körbe volt pucolva régi malteros vakolattal.


Ezért találtam fontosnak csak a plafonokat sarkokkal. Számomra az egyik legnagyobb élmény a vakolat kezelhetősége és nagyszerű alakíthatósága. Az alapvakolatra felvitt ún.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések