2019. november 28., csütörtök

Kettős hasznosítású tyúkfajták

A tyúkfajták csoportosításának számtalan lehetősége van: küllemi bélyegek, földrajzi. A többi kettős hasznosítású fajtához viszonyítva húsformái gyengébbek,. TETRA-H kettős hasznosítású hibridet Bábolnán tenyésztették ki, főként háztáji tartásra.


Alkalmas az őshonos, hagyományos tyúkfajták leváltására. Színes kettős hasznosítású fajta. A jércék tojástermelő képessége kiváló, gyors tollasodása és kedvező növekedési erélye miatt a kisüzemi baromfitartók kedvelt fajtája, alkalmas szabadtartásra bio- nevelésre.

Teljes körű vakcinázással féle betegség ellen. Farm és Farm Master tipusú kettős hasznosítású. Vörös tollazatú, kettős hasznosítású fajta. A kukorica mellé szoktak adni búzát is.


Háztáji tartásra kettős hasznosítású fajtát érdemes választani. Ezt lehet akár Tetra-H hibrid is, attól függően, hogy neked mit sikerül beszerezni. Tápot azért érdemes mellé vásásrolni, csak nézd meg jobban mit veszel.


Mellé érdemes ásványi kiegészítőt is venni. Tyúk ( kettős hasznosítású ), S 7Red Master, Hasznosítás: kettős hasznosítás, Kora: hetes.

Tanyasi csirke, hetes, szülőpár, tyúkok és kakas. Kettős hasznosítású tyúkfajták. A tojáshéj színe általában világosbarna. Nyugodtabbak, kezesebbek az egyoldalúan tojástermelésre szakosodott fajtáknál, húsuk is jobb ízű. A kakasok tartásánál a jobb tömeggyarapodás.


Baromfi ( tyúk , csirke, stb.). Keltetni való tyúktojás rendelhető kettős hasznosítású nagytestű fajtáktól (Farm fajtaváltozatok)jércekorban2. A rossz hír az, hogy a kiemelkedő teljesítményű, tojás- vagy hústermelésre kitenyésztett, hibridizált tyúkfajták „kényesek” a mi kis baromfiudvarunkba. Házkörüli tartásra kimondottan kettős hasznosítású fajták az alkalmasak. Ilyenek a Plymouth, Rhode.


Ellenállóság szerint. Rezisztens (betegség ellenálló) 3. Nem igényel permetezést 1. Toleráns (fertőzésveszélykor ajánlott permetezni) 1. Milyen fajtát érdemes? A kifejezetten tojás- vagy hústermelésre kitenyésztett tyúkfajták tartással, takarmányozással kapcsolatos igényei általában meghaladják a háztáji körülmények között biztosítható szintet. Ház körüli tartásra az úgynevezett kettős hasznosítású fajták, illetve ezek keverékei jöhetnek.


Külföldi és világfajták esetén: meghatározott állománylétszám megléte nem feltétel.

Hazai fajták esetén: minimum 1I. A tollazat döntően barna, annak minden árnyalatában, a faroktollak vége fehér. Sötétbarna tollazat fekete faroktollszegéllyel is gyakori.


A hobbitenyésztők a fénylő sötétvörös változatot kedvelik. A legtöbb mai kultúrfajta kialakításában szerepet játszott, a sárga bőrszín és a zömök, mély törzs – több kettős hasznú fajtának jellegzetessége – is a cochintól származó bélyeg. Az ismertebb tyúkfajták a következők:.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések