2019. november 18., hétfő

Kattog az orrom

Pár hónapja beteg lettem és nem mentem orvoshoz se és gyógyszert se szedtem sima torok fájással kezdődött és hőemelkedésem volt. Aztán pár hónap múlva elkezdett fájni mind két fülem. Most is lázam van és pontok jelentek meg az arcomon kis bemélyedések. Fülem, torkom, orrom rendben, hülye volt a fülész az sztkban hogy. Most már nyitva ha oldalra mozdítom az állkacsom kattog is a fülem,.


Kattog a fülem időnként, néha jobb, néha rosszabb. Mikor számíthatok javiládra? Amikor fújom az orrom a fülemen jön ki a levegő. Nagyon fáj, és kattog ,ha fújod az orrod. Miért kattog az orrom ? Ha lehajolok,majd felegyenesedek,mindig kattogó hang hallatszik az orromból.


Tudom,hogy vicces kérdés,no de ez van. Mitől van ez, miért kattog a szemem és az orrom közötti rész? Az ártalmas pattogó , kattanó hangok és nyomásérzés , amely nyelésre megszűnik,. Eddig csak néha-néha esténként, lefekvés előtt éreztem ezt a lüktető érzést , az orrom jobb oldalán.


Nem fájdalmas, csak lüktet és kellemetlen. Egy hete jelentkeztem fül- orr -gégészeten füldugulás, nyomásérzés a fülben. A baj az , hogy már a másik fülem is fáj, és a hallásom is romlott. A papíromon ez volt: B. Egy új év kezdete mindig izgalmas számomra!


Szinte biztos, hogy a téli hidegben utolér valami fertőzés, kaparni kezd a torkom, tüsszögök, folyik az orrom. Sportőrület is minden. Jelenleg nem vagyok megfázva, de kb. Eleve túl sokat foglalkozom mások véleményével, így rosszabb napjaimon az sem ritka, hogy azon kattog az agyam, vajon elég kedvesen köszöntem-e meg a tíz deka párizsit a boltban.


Nyílik az iroda ajtaja, és az idegenből lett barát belép rajta. Hogy lehet itt dolgozni? Milyen emberek ezek? Hozzá lehet ehhez szokni? Ki lehet ölni magunkból minden érzelmet?


Válaszok a kérdésre. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez. Arra gyanakszok hogy allergiás vagyok valamire mert tegnap estétől kezdődően úgy bedugult az orrom hogy r. Térdem műtötték, laza szalag miatt több mint egy éve, eddig nem volt vele gon amióta edzeni kezdtem kattog hajlitasnal, miert? A nátha egyik legjellemzőbb tünete sajnos nem ad jó támpontot a betegségünk beazonosítására.


Akár vírusos, akár bakteriális fertőzés következtében fáztunk meg ugyanis, be fog dugulni az orrunk. Talán csak annyi különbség van, hogy a vírusos nátháknál eleinte kevésbe kifejezett az orrdugulás mértéke.

Cikkünkben most az arcnak csak egyetlen részét, az orrot vesszük górcső alá. A kis testrésznek a vizsgálata, az alapos szemrevételezése során figyelni kell a színére, a hasadékára, valamint az orrcimpákra. Ezek segítségével akár különféle betegségekre is fény derülhet. A nózid nem csak télen lehet hideg, ugyanis egy kutatás szerint azt is pontosan jelezheti az orrod hőmérséklete, hogy éppen mekkora nyomás van rajtad.


A Nottingham Egyetem kutatói vizsgálták a résztvevők neurológiai funkcióit és a bőrük hőmérsékletét, az eredményekből pedig kiderült, hogy minél stresszesebb volt valaki, annál hidegebbé vált az orra. Azon kattog az agyam, hogy mi lesz, ha megbánom, mi lesz, ha mégsem lesz olyan az orrom , amilyet szeretnék… 4. Végre teljesen ki tudom nyitni a szemem, hála a lézeres fürdőnek, ami az ápoló szerint szuperül gyógyítja a sebeket és leviszi a duzzadást. Ha allergiásak vagyunk a virágporra, tartsuk zárva az ablakokat pollenszezon idején, illetve hazaérkezéskor zuhanyozzunk le, és ne vegyük fel ugyanazt a ruhát, amiben kint voltunk, inkább öblítsük ki. Napközben gyakran mossuk meg az arcunkat, töröljük át vizes kézzel a hajunkat, majd ismét öblítsük le a kezünket vízzel. Ha az inger nagyon erős, fájdalmat okozhat.


A viszketést olyan belső anyagok ( mediátorok) közvetítik, mint a hisztamin, endopeptidázok ( papain, tripszin, katepszin, lysosomalis enzimek), melyek az allergiás betegségek tüneteinek létrejöttében is szerepet játszanak. A pontos hatásmechanizmust nem ismerjük. Elkezdtem ma tüsszögni, picit fáj a torkom és folyik az orrom.


Nem voltam olyan helyen az utóbbi időben, ahol nagy számban terjedne. Január végén voltam utoljára Szófiában, utána egy héttel később Ljubljában, azóta csak Szlovákiába járok ki szinte naponta. Szakértőnk szerint nagyon sok ismeretlen eredetű fejfájás hátterében is állkapocs-ízületi problémák állnak.


Ha valakinek kattog az állkapcsa, és gyakran fáj a feje, könnyen lehet, hogy valójában nem a feje, hanem a rágóizma vagy a halántéka hasogat. Jon megtudja, milyen az Éjjeli Őrség. Tyrion Lannister teszi meg az első lépéseket aziránt, hogy a fiú a tudást előnyére fordítsa. Ez a sok fájdalom pár hónap alatt enyhült, már csak érzem a helyét, ugyan az íny begyógyult de még mindig gyakran fáj a csont, valamint a műtét oldalán az halánték csontom nyomásra egy ponton fáj, néha beszúr a fülembe is, de már nem olyan sokszor, mint rég. Ez a ciklus egy nap alatt többször is változik.


Azóta nem dugult ki, nem kattog , olyan, mintha víz alatt lennék, alig hallok rá és néha zúg. Ha az egyik oldal anatómiai vagy más okok (allergia, gyulladás) miatt nem szelel, az említett élettani ciklus változásai rontják a helyzetet. Sehol nem találtak semmit,mindenféle orr spray-írtak csak fel ami nem használt volt olyan amitől még jobban eldugult az orrom. EGYEK SOK NYERS ZÖLDSÉGET és használjak orr.


Haddaway Life (Everybody Needs Somebody To Love ): Life Life will never be Life Life will never be. Hey yeah Time is getting cold What is. A folyó az újhold sarlóját ringatja, és körülötte halovány csillagokat, mert a sötétség még nem nyelte el teljesen az alkony világosságát.


Egy különösen nagy fellobban és eltűnik, furcsán. Kérdésem elég összetett illetve a történetem egy kicsit hosszadalmas fogåszati procedúra. Hazaérve kivettem a gézt és szelelt sípolt,visdzamentem megpróbálta zárni sikertelenül,mert nem volt megfelelő eszköze cérna stb. Csupán egy tükör az egész, aki belenéz, belevész, és aztán nincs többé remény, egy kép az üvegen kilobban. Múlt este én is jártam ottan.


Az orrom is nagyon furi, sok alvadt vérdarabka jön ki egy orrfújás alkalmából, és az a furcsa még, hogy hiába kapok levegőt, mégis tele van az orrom. Itt gondolom tudja mire gondolok. Hiába kapok levegőt, mégis kényszeresen ki kell piszkálnom az orromat, de állandóan, persze nem társaságban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések