2019. november 14., csütörtök

Két mozgásérzékelő bekötése

A képen látható elrendezésben a mozgásérzékelő évek óta vezérelt egy kültéri lámpát. Bent van egy kapcsoló két érrel. Azt szeretném, hogy legyen állandó üzemmód is.


Van valami trükk amivel ez megoldható, akár az érzékelő mellé szerelt újabb kapcsoló révén. A benti kapcsolóhoz nem tudnék még egy vezetéket. Az infra mozgásérzékelő a hőmérséklet változását érzékel a környezetben, úgynevezett (PIR) piroelektromos érzékelője van. A PIR-nek két , az infravörös érzékeny anyagból készült nyílás van. Amikor az érzékelő érzékeli a különbségtételt a két nyílás között, ez impulzust okoz, amit mozgásnak érzékel.


Két sima alternatív kapcsoló egy szerelvénybe építve. Két billenővel rendelkezik. Kettős alternatív kapcsoló bekötése. Keresztváltó kapcsoló: Csak a fázisvezetőt (L) szakítja meg.


Három, vagy több helyről történő kapcsolások esetén alkalmazzák, két alternatív kapcsoló közé kötve. Tetszőleges számban. A mozgásérzékelő dobozában van bekötési rajz. Nem kell persze végigvinni az újabb drótokat, a lámpához közelebbi kapcsoló után rögtön lehet csatlakozni a lámpához menő vezetékhez. Az indukciós feszültség segítségével nyomon követünk egyegyenletesen gyorsuló kisautót.


Lehet egy kültéri lámpát két mozgásérzékelővel, vagy egy mozgásérzékelővel és egy kapcsolóval működtetni? Adott egy hosszú udvar és a kültéri lámpát egyrészt a kapunál, másrészt a lakásbejáratnál lévő mozgásérzékelőkkel szeretném kapcsolgatni. Mentavill MV-STmozgásérzékelős kapcsoló bemutatása. This feature is not available right now.


Please try again later. Védövezetö ki van kötve a m. Bekötöm a nullát a mozgásérzékelő nullájához, a földet a lámpatestre és egy fix - kismegszakítóval azért védett - fázist a mozgásérzékelő bemenetére, valamint a kimeneti kapcsolt fázisra rákötök egy kapcsolón keresztül - azonos - fázist, akkor amikor akarom felkapcsolom és megy, ha a relé is kapcsolná semmi extra. Az Ön lakásában két szobában is található klímaberendezés, melyek nyáron automatikusan hűtik a szoba levegőjét akkor is, ha senki nem tartózkodik otthon, tehát a vagyonvédelmi rendszer élesítve van.


Ebben a két helyiségben szabadon mozoghat a család macskája is. Szeretné, ezt a két szobát is térvédelemmel ellátni, de. A zónabekötésnél akkor ha jól értem az általam mellékelt bekötési rajz is megfelelő, lényeg, hogy a COM-on osztozik két egymást követő zóna. Tehát a második mozgásérzékelő páros egyik vezetéke megy a Z2-be a másik meg a Z1-nél használt COM-ba? A lámpatest felcsavarozása konzolra.


Ez sem tűnik így nagy számnak. Az a cél, hogy a ház körül elhelyezett két mozgásérzékelő érzékelje a mozgást, aminek hatására felkapcsolja a lámpákat, és megszólaltassa a csengőt. Lenne egy olyan problémán, hogy nekünk hátul a kertben van egy mozgásérzékelős lámpa, de az a baj hogy ha egy ideig nem mozgunk.


Ha a felkapcsolt lámpa mellé bekapcsol a mozgásérzékelő is, az nem okoz. A reflektort eres kébellel kell. Esetleg a lakásbejáratnál egy kapcsolóval a mozgásérzékelő helyett.


Ha két alternatív kapcsoló tud megfelelően működni egymással, akkor. Mozgásérzékelős lámpa szerelése. Analóg mozgásérzékelő relés kimenettel - LÁTÓSZÖG Az érzékelő látószöge 1fok.


A védhető terület mérete 12x12m. DUAL SZENZOR Két szenzor, egy tokozásban. A hagyományos mozgásérzékelők ezek mozgását is behatolásként érzékelik, és a bekapcsolt riasztó rendszer, riasztást indít el. Hosszú ideig a kerttel nem rendelkező állatbarátoknak le kellet mondaniuk kedvencükről vagy lakásuk biztonságról.


Hosszúkás helyiségekben a hosszabb falfelület középtájára helyezik el őket, ahonnan minden irányban érzékelni tudják a mozgást. Sajnos találkozunk hibás kivitelezéssel is, ahol a mozgásérzékelő elhelyezése nem felel meg a szakmai elvárásoknak, és az infra látótere nem fedi le a védendő teret akkor sem, ha lenne rá. A fenti két képen a hagyományos és a szférikus (vagy gömb) lencsék képalkotása látható.


Természetesen ez csak illusztráció, hiszen ezek az infrák csupán hőképeket látnak, de jól mutatja a két ábra, hogy a szférikus lencsék képalkotása mennyivel jobb és pontosabb a hagyományos lencsékéhez képest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések