2019. október 11., péntek

Vaddisznóragu bográcsban

Vaddisznó pörkölt amit készítettem ma a családnak ! Igazan ütős finom fűszerekben gazdag finomság. HvH5Xq Az igazi pörkölt rajongók esküsznek a marhára, esetleg a birkára, magam is közéjük tartozom, de bátran és hatá. A mangalica szalonnát kockákra vágjuk, kiolvasztjuk a bográcsban , majd a pörcöt leszűrjük.


A friss vagy előző nap kiolvasztott, bepácolt vaddisznóhúst leforrázzuk, megmossuk, 3-dkg-os kockákra vágjuk.

Zsírban a finomra vágott makói vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. A ragu (franciául ragout) darabokra vágott húsból, szárnyasból, vadból és halból, rákból, belső részekből (máj, mirigy) v. Vargányás vaddisznópörkölt bográcsban. Vörösboros vaddisznópörkölt tejfölösen. Hamis vaddisznópörkölt-sertéshúsból.


Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel. Lidl Mobil Applikáció: Töltse le és vigye magával!

A nokedlit (3g liszt-tojás-só és víz segítségével kapott nyúlós-ragadós homogén állagú tészta) kis adagokban, nokedliszaggatóval forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A vaddisznónak nincs különleges igénye élőhelyével szemben. Cigánylecsó bográcsban 7. Szilaspogonyi vaddisznóragu 8. Tarhonyás hús bográcsban 9. Sólet bográcsban Iluska konyhájából 10. Paradicsomos káposzta- bográcsban is 12. Az események változása során először a létszám kezdett változni 1majd 1főre.


Ekkor kezdem segítség után kutatni (titokban a NET-en is)! Mert akárhogy is, ez már tekintélyes mennyiség! Különleges leves a téli időszakban ami nagyon tápláló, de nem elérhetetlen áron. Az Intersparban vásárolok mindig, ha szép húst szeretnék.


Sajtos köménymagos sós rúddal kínáltam. Szólj hozz á Kilépés a válaszból. Gondoltad volna, hogy a legtöbb mesehősnek is van kedvenc étele, amiről egyszerűen nem tud lemondani?

Bográcsban főtt vörösboros csülökpörkölt 6. Gyermekként még lehet nem is tűnt fel annyira, de szülőként mindenki rájön, hogy Popeye tényleg ott van, ha baj van, „nyeli a habokat, eszik jó nagyokat” és a kedvéért a legtöbb gyerek egyszer biztosan megkóstolja a spenótot. Egy nagy fazékban, vagy bográcsban a finomra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vadhúst és sózzuk, borsozzuk. Ha a víz elfő, vízzel higított borral pótoljuk. Bejegyzés navigáció. Next Post: Tűzdelt őzcomb Stüszi Vadász módra.


A pint Ágnes Kránitz fedezte fel. Fedezd fel (és mentsd) saját pinjeidet a Pinteresten. Tihanyi vaddisznóragu. Hozzávalók: nagyobb sárgarépa, kisebb petrezselyemgyökér, nagy lila hagyma, 3-evőkanál olaj, dkg vaddisznólapocka, só, teáskanál kakukkfű, csipet bors, csipet fokhagymás só, 8-szem borókabogyó, narancs héja, evőkanál paradicsompüré, evőkanál pritamin, 5-dl tihanyi kékfrankos.


Ennél nagyobb dícséretet nem kaphattam, úgyhogy azonnal bevállaltam a bérmunkát, mert Zsuzsikának így is annyi mindent köszönhetünk, hogy ez a legkevesebb, amit érte megtehetek. A vidéki ízekről, a falusi konyháról kinek-kinek más jut az eszébe: van, akinek az egyes ünnepi alkalmak - eljegyzés, menyegző, keresztelő, húsvét, karácsony stb. Ki ne álmodozott volna már egy balzsamos nyári estén a bográcsban sülő pörkölt utánozhatatlan illatáról, vagy egy, a tányér mellé kerülő tejföllel meglocsolt zsenge uborkasalátáról?


Egy ízletes, házi nokedlivel szervírozott vaddis.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések