2019. október 1., kedd

Dohos szag eltüntetése kárpitból

Praktikák kellemetlen, dohos szag ellen. A konyhaszekrény vagy a gardrób dohos szagát úgy szüntetheted meg a legkönnyebben, ha - miután kipakoltad a szekrény tartalmát - egy pohár ecet, egy pohár ammónia, negyed pohár szódabikarbóna és három és fél liter víz oldatába mártott ronggyal mosod le a szekrény falait, valamint felső és alsó részét. Mivel lehet a bútor kárpitjából eltüntetni a dohos szagot? Próbálkoztam mindennapos szellőztetéssel, perwollos kárpittisztítással, levendulaolaj párologtatásával, de még mindig lehet érezni. Az átmosás után fontos, hogy ne csukd vissza a szekrények ajtaját, hagy hogy jó ideig szellőzzenek.


Ha már bekövetkezett a probléma, akkor fogalmam sincs, mivel lehet megszabadulni a dohos szagtól. Hogy a fal ne vizesedjen és penészesedjen, arra van egy speciális belső szigetelés, ami levegőzteti a falat és kiszívja belőle a nedvességet, még a -on láttam róla videót valamikor. Meg kell szüntetni a nedvességet. Ez lehet, hogy egy egyszeri beázás, csőrepedés volt, és magától kiszárad.


Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. Hogyan tudnám eltüntetni a motoros bőrruhám dohos szagát? Vettem egy újszerű motoros bőrruhát, sajnos dohos szagú, hívtam tisztítót, azt mondták nem mosható a bőr, mert megkeményedik.


Makulátlan állapotú, egyedül ez a dohos szag a probléma, hogyan tudnám eltüntetni, anélkül, hogy a ruhát károsítaná? Ha dohos szagot érez, biztos lehet benne, hogy valahol penész van. A fehér falon a fehér színű penészt elég nehéz észrevenni, lehet hogy csak mintavétel kitenyésztésével kimutatható. De előfordul, hogy ezzel is meg kell küzdenünk. Keverjünk össze evőkanál mosogatószert, evőkanál fehér ecetet és két csésze meleg vizet.


A lehetséges egészségügyi problémák, melyeket a penész okoz, a légúti irritáció, köhögés, orrdugulás, melyek kezelés nélkül arcüreggyulladáshoz és allergiához is vezethetnek. Tévhit, hogy a dohos szag kizárólag az öreg, nem megfelelően tisztán tartott lakásokban jelentkezik. A doh minden olyan helyen felütheti a fejét. A dohos szag tehát penész jelenlétére utal, melyet minél előbb érdemes megszüntetni.


Ez nem árt a gépnek, csak használ, leszedi a vízkövet, havonta így szoktam vízkőtleníteni a gépet, más vízlágyítót soha nem használok. Ha lejár a gép, akkor teljesen megszűnik a ruha dohos szaga, jó illatú lesz, és az ecettől szép, élénk színűek lesznek a ruhák, nem lesz ecetszagú. Ha a szag a lefolyóból jön, akkor egy csészényi bóraxot öntsünk bele, majd engedjünk rá forró vizet. Ha a lábunk nem éppen illatos, az almaecetes lábfürdő az egyik legjobb megoldás.


Minden nap tíz percre áztassuk a lábat almaecetes vízbe, amíg nem múlik a probléma. Jelenléte az állandó dohos szag, a csúnya fekete, zöld foltok mellett súlyos egészségügyi problémákkal is járhat. Penészallergiáról bővebben itt. Ezt követi a már szemmel is látható telepes elterjedés. Ha már szabad szemmel is jól láthatóak, akkor el kell gondolkozni azon, hogy miként lakhatunk ismét penészmentes lakásban.


A penészedés első tünete a kellemetlen dohos szag. Ahhoz, hogy a kellemetlen szagokkal hatékonyan felvehessük a harcot, mindenek előtt meg kell találnunk a szagok forrását. Függetlenül attól, hogy a szag hol is keletkezik, az alábbiakban adunk néhány ötletet arra, hogy milyen házi szerekkel, trükkökkel küzdhetjük le, illetve semlegesíthetjük tartósan a kellemetlen szagokat akár a hűtőszekrényben, mosógépben vagy a. A legokosabban akkor járunk el, ha megelőzés gyanánt matracvédőt használunk. A matracvédő gyakorlatilag egy nagyon vastag lepedő. Ahol kisgyerek van, ott általában a vízhatlan matracvédőket ajánljuk, ha viszont már nem mindennaposak a balesetek, akkor a normál matracvédők is megteszik.


Kellemetlen szagok: dohány-, festék-, égett szag megszüntetése, általános higiéniai kezelés, enyhe dohos szag megszüntetése, kisállattartással összefüggő szagok megszüntetése és általános higiénia visszaállítása, babaváró szoba fertőtlenítése, betegség utáni, vagy megelőző lakásfertőtlenítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések