2019. szeptember 5., csütörtök

Nebih növényvédőszer

Same Day Express On Demand Courier and Ready To pickup and deliver Within 1-Hours. Visszavonta az Európai Bizottság a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok engedélyét. Az Európai Bizottság a növényvédő szer hatóanyagok felülvizsgálati programja során a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil hatóanyagok megújításának elutasításáról döntött. Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről.


Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Negyedévenként kiadott és visszavont növényvédőszer -engedélyek jegyzéke ( List of plant protection product authorizations granted and withdrawn quarterly).

Alább találhatók az elmúlt években kiadott növényvédőszer okiratok tárait évekre lebontva. Az elmúlt időszakban több növényvédő szer hatóanyag kapcsán heves. Az átmeneti időszak azonban a szerződéskötések megkötését nem érinti, azoknak minden esetben meg kell történniük a még a növényorvosi vény kiállítását megelőzően! Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal. A vizsgálatok célja, hogy a növényvédőszeres kezelések esetleges élelmiszer.


A tétel visszahívása, valamint a további árusító helyek felderítése folyamatban van. Elrendelték a készítmény lefoglalását, illetve forgalomból történő kivonását. Napjainkban a növényvédőszer -forgalmazás terültén is jelentős a feketekereskedelem.

A NÉBIH a magyar vásárlók biztonsága érdekében a jövőben is fokozottan. Fontos, hogy ezen termékekből több (esetenként több száz) kg terméket kellene elfogyasztani az egészségügyi kockázat alsó határának eléréséhez. A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak. A termékben mért klórpirifosz mennyisége nem jelent akut egészségügyi kockázatot. Nébih csütörtökön az MTI-vel.


A hatóság azonban ismételten felhívja a termesztők figyelmét a növényvédelmi technológiák előírásszerű. A NÉBIH laboratóriumaiban rendszeresen vizsgálja az importált és a hazai termesztésű növények és növényi termékek növényvédőszer -maradék tartalmát. Kínából származó, növényvédőszer -maradékot tartalmazó, szárított goji bogyó tételt kellett kivonni a forgalomból nem engedélyezett növényvédőszer -hatóanyag tartalom miatt. Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?


A méhekre mérsékelten veszélyes készítményeket csak méhkímélő technológiával lehet kijuttatni. Ezzel a technológiával azonban a méhekre mérsékelten veszélyes készítmények közül is csak azokat lehet felhasználni, amelyekre a hivatal honlapján elérhető engedélyokirat engedélyt ad. A hivatal szakemberei termék mikotoxin, penész és növényvédőszer -maradék vizsgálatát végezték el.


A csemegék élelmiszerbiztonsági szempontból megfeleltek, azonban a jelölési hiányosságok miatt esetben figyelmeztetni kellett a vállalkozókat. Jellemző probléma volt, hogy több diákcsemegébe - a csomagolás alapján. Növényvédőszer használata esetén kérjük, minden esetben olvassa el és tartsa be a címkén található használati utasítást, szükség esetén kérje szakember segítségét.


Az adatbázisban található információk tájékoztatásul szolgálnak, azok helyességéért felelősséget nem vállalunk!

A mintákat a NÉBIH laboratóriumaiban analizálták növényvédőszer -maradék, nehézfém-, valamint mikotoxin tartalomra. Beltartalmi értékek közül a szárazanyagot, azon belül a kéntartalmat is górcső alá vették. A kiszabandó bírság is több millióra rúghat. A legmagasabb növényvédőszer -maradék egy spanyol citrom esetében volt, amelyet imazalil hatóanyaggal kezeltek. Kínából a Cseh Köztársaság közvetítésével érkezett az Európai Unió tagállamaiba - olvasható a NÉBIH, honlapján közreadott közleményében.


Több hetes előzetes adatgyűjtés és helyszíni vizsgálatok után a NÉBIH és a NAV közös akciója során több százmilliós termékforgalmazást tártak fel, és tonna lejárt terméket vontak ki a forgalomból. Zsírszegény élelmiszerek, gyümölcsök, zöldségek, gabonafélék, gabonatermékek, egyéb szemes termények és egyéb növényi eredetű anyagok klórmekvát és mepikvát növényvédőszer -maradékainak laboratóriumi vizsgálata, 4. Magas olajtartalmú növényi termékek, zsírok és olajok növényvédőszer -maradék tartalom. Csótányok és patkányok várták az ellenőröket egy csepeli pékségben (videó) Azonnal bezáratták, de hiába: amikor másodszor mentek, a még mindig rettenetes állapotok mellett vevők is voltak bent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések