2019. szeptember 18., szerda

Parketta felszedés

A rossz minőségű parketta és párnafa felbontása. A parkettabontás után a hulladékelszállítása. Az aljzat megtisztítása után OSB lapból vakpadlót készítettünk.


A laminált parkettát az OSB lapra fektettük rá. A vakpadlót ugyanis OSB lapból készítettük, ami teljesen egyenes sík felületet adott a laminált parketta számára. Parketta Flooring AS Utvikler, importør og distributør av eksklusive tregulv av høy kvalitet til faghandel og proffmarked. Parketta felszedés Tegnap Misi bácsi elkezdte felszedni a parkettát, ma estére nagyjából végzett is vele.


Közben mi kiválasztottuk a vízvezetékszerelőt és a burkolót is, és az ajtócsere és a konyha bejárati falbontás szervezése is folyamatban van. A probléma csak a laminált padló teljes felszedésével orvosolható. A nútok (illesztések) ilyenkor a legtöbb esetben sérülnek, így azokat biztosan ki kell cserélni, és a felszedés folyamán is rongálódni fognak az elemek. Az illesztéseknél sérült elemeket ragasztással még össze lehet kötni, de ilyenkor inkább javasolt. Eleinte gondolkoztunk azon, hogy megtartsuk és rendbe rakjuk az eredeti fából készült parkettát.


De tekintve az állapotát, valamint azt a tényt, hogy az ajzat egyenlőtlenségeinek javítása miatt úgyis fel kellett volna szedni, a laminált padló lerakása. Arról nem is beszélve, hogy a parketta nemcsak hangot adhat,. Régi parkettáknál előfordul, hogy egyszer csak a parketta lécek felületén apró. A felszedés , rakodás, az aljzat felújítása, a töredezett darabok pótlása,. Ha a fa parketta felszedése mellett döntünk, abban az esetben egyenes.


Ha beton volt a parketta alatt, akkor a kátrányt fel kell csiszolni, drótkefézni. Ha nyikorog a parketta , akkor nem a zajt kell csillapítani, hanem a kiváltó okot kell megszüntetni. Egy közel 1éves nemes fa parkettára vétek egy laminált padlót tenni. A nyikorgás megszüntetése nem is biztos, hogy sokkal több lenne, mint a laminált padló ára, bár most nem az 1. Ft-os vackokra gondolok. Vállalok ingatlanokban falak, ajtók és ablakok kibontását.


Csempe, járólap és parketta továbbá aljzatbeton és járda illetve térkővek felszedését. Most vásároltam egy panel lakást amiben a bontási munkák egy részét saját kezűleg fogom végezni (tapéta levakarása, csempe, járólap felszedése, stb.), viszont a szobák parkettásak és azt még életemben nem bontottam. Felújítandó lakások és más helységekben továbbá családi házakban stb. Belső válaszfalak, burkolatok lebontása.


Ajtók, ablakok kibontásával panel lakásokban is. Tetőkön cserép és zsindely, de teljes el bontását is meg csinálom. Kémények elbontása veszélytelenítése a munkám. Víz, gáz, fűtés rendszerek.


Parketta csiszoló gépünk működési videójának megtekintéséhez kérjük osszák meg oldalunkat. Tabán környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral. Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Tabán vonzáskörzetében?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések