2019. szeptember 27., péntek

Dömös prédikálószék

Mivel nagyon szeretünk ezen a környéken kirándulni, már sokszor jártunk erre, tavasszal, nyáron, ősszel és még télen is. The trail is rated as moderate and is primarily used for hiking. A megyehatár közvetlen közelében emelkedik.


Visegrádi-hegység harmadik legmagasabb pontja a Dobogó-kő ls az Öreg-vágás-hegy után. Kapcsolat MEFO data2.

GPX nézegető Turistaút bejelentő Letöltések Turista útvonalte. A csúcsra érve hazánk egyik legszebb panorámája tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarral, a Börzsöny-hegység látványával, Nagymarossal és Visegráddal, valamint a távolabbi Vác fölé magasuló Naszály képével. Mint egy terepasztalon futnak lent a vonatok, úsznak a hajók a folyamon. A zúgó tölgyesben vezet tovább az ösvény. Aki erre szeretné megközelíteni ezt a gyönyörű helyet, az a piros háromszög jelzésű turistaúton juthat fel.


A többi alkalommal Pilisszentlászló felől mentünk fel, mint ahogyan most is, a piros. Visegrá Komárom-Esztergom, Hungary that features a great forest setting.

A Duna jobb partján elhelyezkedő kis község a természetjárók egyik paradicsoma, hiszen számos túraútvonal szeli át a falut, és hazánk legnagyobb folyója itt kerüli szelíden meg a pazar látványt nyújtó Szent Mihály-hegyet. Negyed óra séta után érjük el a Szentfa kápolnát a forrással, a forrás mellől indul a piros háromszög jelzésű turistaút. A túra legnehezebb része a Vadálló-kövekre való feljutás, néha fától fáig kapaszkodva lehet csak tovább menni.


Dobogókőről megközelíthető a piros háromszöggel jelölt turistaúton, valamint a Rám-szakadékon keresztül is, ez esetben azonban egészen a Szentfa-kápolnáig kell leereszkednünk, majd onnan a Vadálló-kövek mellett felkapaszkodnunk a csúcsig. Szép volt az idő, csak kicsit nagy volt a köd. A faluközpontból a Királykúti úton kell haladni, majd a Szőke-forrás-völgyén(Huzat-völgy) a sárga jelzésű turistaút visz a Szentfa-kápolnáig.


A dömösi út meglehetősen meredek, de szép tájakon vezet. Prédikálószék is a 5. However, its fame derivates from other reasons. First of all, it offers one of the best panoramas in Hungary. Looking north from the summit rock (the pulpit), you have a complete view of the picturesque Danube Bend. Túraútvonal, Hosszúság 14.


Legalább éve, hogy először jártam erre. Dömös prédikálószék. A 6m magas andezit sziklán, megcsodálhatjuk a gyönyörű.

Tegnap este 9-ig sütkéreztem, nem sok kedvem volt már takarítani, pakolni. Gondoltam, majd reggel, úgy is korán ébredek és meglesz minden, h. A felfelé vezető utat hatalmas sziklák szegélyezik, a Vadálló-kövek. A tavasz hírnökei, a hóvirágok azonban már megjelentek. Míg az út során nem találkoztunk sokakkal, a kilátóponton. The peak is accessible by a moderate hike that takes approximately 2. A csúcson egy kis tisztás várja a turistákat egyedülálló panorámával a Dunára, Visegrádra és a Börzsöny csúcsaira.


Počasie vyzerá dobre, tešíme sa na výhľady. Nepríjemné je len blato na chodníku. Les ešte spí zimným spánkom, zeleň je vzácna. Len kde-tu sa ohlasujú prví poslovia jari. Nie ako keď sme išli s deťmi a musel som.


Budapesttől 4 Esztergomtól 1 Visegrádtól km távolságban helyezkedik el. A településen a 11-es számú főút vezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések