2019. február 8., péntek

Milyen vastag szigetelést válasszak

Milyen vastag hőszigetelést válasszak ? Kérdés megválaszolása előtt el kell dönteni, hogy mit is akarok. Ha hőszigetelésről beszélünk, általában mindenki falak hőszigetelésére gondol. Hő szigeteletlen épületek esetében általánosságban elmondható, hogy hő-veszteségük, mint egy -a homlokzati falakon keresztül.


Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük, hogy ennek eléréséhez milyen vastag hőszigetelés szükséges. Referenciaként a passzívház előírás értékeit is feltüntettük, ennél a vastagságnál a falon keresztüli hőveszteség gyakorlatilag elenyésző. A szigetelőanyag végleges vastagságát ne az alapján válasszuk ki, hogy mit vesz a szomszé vagy mások! Először nézzünk utána vajon milyen anyagból is épült annak idején a házunk. A kérdésem az lenne, hogy üveg, vagy kőzetgyapot szigetelést válasszak ? Azt szeretném megtudni,hogy milyen vastag és-típusú szigetelő anyagot.


Igen, ez igaz, de akkor visszakérdeznék, hogy a passzívház milyen. Polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelést válasszak ? Mivel az ablakok elég jó minőségűek, a homlokzatszigetelést is ehhez kell igazítani. Ez nekünk is dilemmánk. A geotextília kiválasztása alapvetően függ attól, hogy milyen területen milyen funkcióra kívánják felhasználni. Ez meghatározza, hogy milyen típusú geotextíliára van szükség.


Milyen vastag szigetelést válasszak

Ezt követően kell a geotextília műszaki jellemzőit figyelembe véve meghozni a helyes döntést. A tető szakszerűen van szigetelve,de a koporsó mennyezet alatti falban rengeteg a hőhíd és belülről szeretném elszigetelni. A gipszkarton és a szigetelő anyag közé milyen fóliát tegyek? Erre a kérdésre nem tudunk általános választ adni. Ez függhet a felülettől, amit hőszigetelni szeretnénk és attól, hogy mennyit szeretnénk megtakarítani, valamint a pénztárcánktól is… Amit mindannyian szeretnénk az az, hogy ne kerüljön sokba és jelentősen csökkenjen a fűtésszámlánk.


Hőszigetelési munkák tekintetében is mint legtöbb esetben fontos az, hogy a választásunk ne csak a szigetelő anyagra vonatkozzon, hanem már a szigetelő réteg kiválasztását úgy ejtsük meg, hogy rendszerben gondoskodjunk! Nehéz válaszolni arra a kérdésre, hogy „ milyen vastag szigetelést válasszak ”? Ugyanis ez elsősorban attól függ, hogy milyen mértékű megtakarítást szeretne elérni a fűtési és a klímatizálási költségek megtakarításában. Bitumenes lemez Nincsenek megjegyzések Az aljzat szigetelés azért kiemelkedő fontosságú családi háza építésekor, mert ha nem szakszerűen, megfelelő vastagságban végzik el, akkor később már csak a talajon fekvő padló, a burkolat bontásával tudja kijavítani, illetve pótolni a szigetelést. Csináltunk régebben ilyet, rossz volt a járás rajta, besüppedt, puha volt.


Milyen vastag szigetelést válasszak

Persze, ciki, ha a szőnyegpadló ragasztását el kell távolítani, kiegyenlíteni az aljzatot, stb. De inkább egyszer dolgozzunk jól. Nem kell vastag alátét, főleg egy lakásban, ahol a hőszigetelés nem megoldandó feladat. Az épületem nyugati oldalához hozzá lett építve és mivel a nyigati oldal nem tartófal, ezért az csak centis kb. Köszönöm a válaszokat!


EPS lapot javasoltok? Hogy milyen a jó matrac, a jó gyerekmatrac ez egy kicsit nehéz kérdés. Mindenesetre a jó gyermekmatrac véleményünk szerint nem kókusz , sokkal inkább a modernebb antibakteriális habok felé megy el a gyerekmatrac piac.


Erre tehát Önök tudnak válaszolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések