2018. augusztus 6., hétfő

Tégla fugázás menete

FUGÁZÁS : A szép téglafalnak a fugázás kulcsmomentuma, a legszebb tégla is pocsékká válik, ha elrontják, márpedig sokszor elrontják. A hidegburkolás két elválasztható munkafolyamatból tevődik össze: a burkolat leragasztásából és a leragasztott burkolat kifugázásából áll. A fugázás önmagbán nem bonyolult feladat, ám ismernünk kell a fugázó anyagokat és a fugázó tulajdonságait is mielőtt a munkának nekikezdenénk.


Azok az idők már réges-rég elmúltak, amikor a mesterek a helyszínen homokból és cementből készített „misunggal” fugáztak. Mivel a díszfalak lényege, hogy a téglák mindig szabadon maradnak, ezért elengedhetetlenül fontos már az is, hogy a szerkezet megfelelő körültekintéssel kerüljön kialakításra, illetve a fugázás egyaránt magas minőséget képviseljen, hiszen nehezen eldolgozható anyagról van szó, amit kellő körültekintés mellett kell kialakítani. Használata nagymértékben megkönnyíti.

Számtalan tényezőt kell figyelembe venni a kültéri burkolás során. Bent a lakásban egyszerű a képlet, gyakorlatilag bármikor elvégezhetők a munkálatok. Ha kültéren tervez burkolást, akkor viszont kénytelen számolni az időjárási viszontagságokkal, főként, ha a burkolás már kész, és csak a fugázás van hátra.


Csempe fugázás házilag, fugázás menete , fugázás szerszámai, fugázás otthon. A fugázást csak a burkolólapok ragasztóanyagának teljes megkötése után, általában nap elteltével. Nagy felület esetén érdemes időnként az elején feltöltött fugákat megnézni, nehogy a munka hevében megfeledkezve az anyag annyira megkössön, hogy nehézséget okozzon az eldolgozása.


A továbbiakban a falazás menetét foglyuk megvizsgálni. Első lépésként az alap felületét kell megvizsgálnunk, hogy az vízszintes legyen, illetve megfelelően sima felületű a bitumenes szigetelő lemez fogadására, mivel a kiálló kövek, kavicsok könnyen felsértik a bitumenes lemezt és így az elveszíti szigetelő képességét az átszakadt részen. Nézzük az első teendőket: már a burkolat ragasztásánál előkészítjük a fugázás munkafolyamatát, amikor távtartókkal, fugakeresztekkel biztosítjuk az egységes távolságot a lapok között, illetve gondosan ügyelünk arra is, hogy a fuga mélysége ne haladja meg a szélességét.

A múltkor kérdeztem azt, hogy a nyitott gang burkolásához olyan anyagot vettem, ami az eladó szerint nem törölhető a fugázás után, tehát javasolta, hogy pisztollyal fugázzák, de a mester aki elvállalta nem is tudja elképzelni hogyan kell ezt csinálni. Már megvettem a fugázó anyagot is de mivel jött a hideg nem került rá sor. Könnyűszerkezetes házak, tégla házak és IsoShell energiatakarékos házak tervezése és építése az egész országban az Ön igényeinek megfelelően. Legyen szó költséghatékon, gyors, hagyományos, kis fentartási kültségő vagy akár modern, új építésú otthonról cégünk segít Önnek a házak tervezésétő egészen az építkezés munkálatok befejeztéig. Melyek fugázás után tökéletes rusztikus hatást mutatnak.


KÜLTÉRRE: Akár könnyű szerkezetes, új építésű épületből is lehet régi, patinás házat varázsolni. Szakszerű felhelyezéssel ugyanolyan időtálló, mint a tömör tégla. Csináld magad - Az aljzatkiegyenlítés menete Mindig minden az alapozással kezdődik az építőiparban, nincs ez másképp az aljzatkiegyenlítésnél sem.


Aljzatkiegyenlítés nélkül a járólapok mozoghatnak, nyikoroghatnak, eltörhetnek. Fugázás és a megfelelő fugázó anyag kiválasztása is figyelmet, szakértelmet igényel. Ha magunk látunk neki, érdemes cikkünket elolvasni, de mindenképp kérjük ki szakember tanácsát! Korábban már esett szó a megfelelő burkolat kiválasztásáról, hogy mit is fontos figyelembe venni.


Mivel és hogyan kell kezelni, hogy ne tegye tönkre az idő? Szeretnénk bontott téglából kerti burkolatot. Válaszok a kérdésre.


Téglaburkolások elsősorban épületek külső felületeinek, homlokzatainak, lábazatainak, kéményeinek, illetve kerítések és kerti építmények fagyálló, időtálló burkolására és díszítésére alkalmazhatók, de díszítésre belsőtérben is esztétikus fel ületek képezhetők téglaburkolással. A tégla mennyiségét úgy tudja kiszámolni, hogy először is ki kellene találni, milyen elrendezést szeretne. Ikeában mekkora egy fiók vagy egy ajtó szélessége, és számolja rá a keret vastagságát is, amihez majd az ajtót kell rögzíteni.

Először fugázás előtt kenje át egy híg réteggel, ami jól be tud szívódni a tégla mélyebb rétegeibe is. De ez még nem indokolja, hogy felelőtlenül maszatoljuk össze! A hagyományos falburkoló tégla illetve a kőburkolat kiválasztásakor fel kel készülnünk a súlyos kövek házhoz szállítására, valamint találnunk kell egy burkolót, aki a nehéz lapokat is nagy biztonsággal ragasztja fel.


Hungarostone kő és tégla hatású falburkoló lapok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések