2018. augusztus 21., kedd

Betétdíjas üvegek listája tesco

A Tesco -s üvegvisszaváltó automatánál milyen üvegeket lehet. Már vagy szilveszter óta csak itt gyűlnek az üvegek (Pezsgős,Sörös,Vodkás). Tipikus betétdíjas termékek a sörös üvegek , amelyeket a Dreher és. TESCO Egri Bikavér, görög bordói üvegpalack , Ostorosbor.


A Tesco Áruházat üzemelteti és a reklámkiadvány felelős kiadója a Tesco -Global Zrt. Budaörs, Kinizsi út 1–3. Az esetleges nyomdai és sajtóhibákért nem tudunk felelősséget vállalni.


A termékek színben és méretben a fotón látottaktól eltérhetnek. Az árral nem jelölt termékek csak illusztrációk. A Liss hangsúlyozta: a csererendszerű patronok betétdíjas göngyölegként kerültek forgalomba, mint a betétdíjas üvegek, így a visszavásárlás is ezen az áron lehetséges. A szódapatron doboza 7 a habpatroné forint.


A megjelölésen kívül onnan ismerhetjük fel, hogy a számlán külön megjelenik a betétdíj, ami a betétdíjas termék. A kormány által nemrég bejelentett pontos klímavédelmi akcióterv része, hogy lehetővé teszik az üveg- és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását. A Lokál most utánanézett, hogy melyek azok a kerületek, ahol nem található üveggyűjtő konténer. Az ilyen üvegeket is felismeri a Tesco rendszer és kidobja, nem fogadja el. Egy éve vagy 10x raktam be az üvegvisszaváltóba egy LIDl-ben vásárolt boros üveget, de mindhiába.


A válaszíró -ban hasznos válaszokat ad. Ez egyébként jogsértés, az üzletek kötelesek visszavenni a betétdíjas üvegeket, így nyugodt szívvel fordulhatnánk a fogyasztóvédelemhez, de pár száz forintért még senkitől nem hallottam, hogy megtette volna. Nem betétdíjas csomagolóeszköz azonban a szódagép patronpalackja, vagy akár a gázpalack, így azt a forgalmazó és a gyártó sem köteles visszavásárolni a fogyasztótól.


Ez az árlista tartalmazza a webáruházban megrendelhető betétdíjas termékek göngyöleg árait! Kérjük vegye figyelembe az alábbi feltételeket: Ballonos göngyöleget csak sérülésmentesen és kupakkal együtt veszünk vissza! Csak az általunk értékesített üvegeket, rekeszeket vesszük vissza! A nem betétdíjas üvegeket a vásárlók díjmentesen elhelyezhetik szelektív gyűjtőedényeikbe.


Az áruházlánc közölte, hogy minden, a jogszabályban meghatározott, 5négyzetméteres eladóteret meghaladó Sparban biztosított a nem betétdíjas üvegek visszavétele: vagy elhelyezve azt a szelektív gyűjtőben, vagy úgy, hogy azokat le lehet adni a bolt személyzetének. A környezettudatosság jegyében sokan vásárolnak visszaváltható, betétdíjas csomagolású terméket, de nincs könnyű dolguk. Az üzletek igyekeznek kibújni a felelősség alól, és igencsak megnehezítik a „zöld” fogyasztók helyzetét.


A visszaváltható szódapatron értékesítése az idén januárban megszűnt. PET palackok és az alumínium dobozok visszaváltásáért is jár vissza pénz. Sokan panaszolták viszont, hogy a régi patronokat sehol sem veszik meg tőlük, új patronokat pedig nem tudnak vásárolni. A régi patronok birtokosainak azonban nem sok okuk lehet az örömre.


Minden esetben köteles átvennie a visszaváltható üvegeket az üzleteknek, még akkor is, ha a bolt hivatkozása ellenére az adott üveget nem nála vásárolták - noha hasonló esetekre manapság kevesebb panasz érkezik a fogyasztóvédelemhez, még mindig előfordul, hogy az üzletek nem vesznek át. Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője arról tájékoztatta lapunkat: üzleteikben az üvegek visszaváltása csak automata módon működik. Betétdíjas üvegek - milyen jogaink vannak a visszaváltásnál?


Ezekbe minden, náluk kapható, betétdíjas üveget beprogramoztak. Az alumínium dobozok átvétele önkéntes, nem betétdíjas , tehát jogszabály nem kötelez rá. A rendelet tervezete szerint az üvegek visszagyűjtése több módon is végezhető: konténerrel a bolt előtt, ami autóval is megközelíthető, így ez a megoldás a saját parkolóval rendelkező élelmiszerbolt számára jelenthet lehetőséget. Nálunk (Magyarországon) a forgalomban levő italos üvegek több mint fele simán kidobható, avagy már eleve vissza sem váltható (un. egyutas palack - lásd Lidl - Argus cseh sörök).


Amit pedig valójában itt-ott visszavesznek, azt mind annyira nevetséges áron (pl. a boros üveget forintért), hogy annyiiért szinte senki sem viszi vissza! A Lidl akciós újság lapozható változata hamarosan betöltődik, kérjük lapozzon lejjebb! Amennyiben készüléke nem jeleníti meg a Lidl akciós újságot, letöltheti a leírásban található linkről PDF formátumban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések