2017. augusztus 14., hétfő

Penész eltávolítása kárpitról

A penész eltüntetése a textilekről, kárpitról. Ott, ahol magas a páratartalom, könnyen megjelenhet, eltávolítása azonban. A folt eltávolítása csak így lesz eredményes.


Színtartó ruhaanyagból is eltávolíthatjuk a penészfoltot , ha deci csapvízhez egy evõkanál. Szerencsére van ellene megoldás.

Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele? Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni?


Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni? Nézd meg a lehetőségeidet! Ezért célszerű inkább megelőzni a penész kialakulását, mint utólag orvosolni a problémát. Ha a fonott bútoraid vannak, és rajtuk is megtelepedett a penész , próbálkozz két evőkanál ammónia, valamint három és fél liter víz keverékével.


Mosd át az eleggyel a nehezen elérhető részeket is, ehhez használhatsz kisebb kefét vagy akár régi fogkefét is.

Ahhoz, hogy a penészfoltoknak nyomuk se maradjon, áztass egy szivacsot fél pohár bórax és két pohár forró víz oldatába, majd dörzsöld az anyagba az érintett területen. A falról hogy lehet a penészt eltüntetni? Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel.


Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. Használata egyszerű: 1. Gyakrabban szellőztess. A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is.


Ezek a gombafajták ugyanis kedveznek a légúti megbetegedéseknek. Az, hogy a bútor egészét, vagy csak a fertőzött, megtámadott részét cseréljük le, nyilván pénzkérdés. Ha fel akarjuk venni a harcot a penész ellen, először is az okokat kell.


A falon az esetek nagy részében nincsenek sóvirágok, csak a penész foltjai látszanak. Tegye ki matracát a napra néhány órára, a nedves részek ekkor teljesen kiszáradnak, a napsugárzás csírátlanít, és megakadályozza a penész szaporodását (ha lassan száradnak a foltok, rásegíthet ventilátorral vagy porszívóval), győződjön meg, hogy a matrac teljesen kiszáradt. Ha megmarad a dohos szag és a penész.


Penész eltávolítása Permetezz vodkát a penészfoltokra.

Tíz perc elteltével töröld le a maradványokat. Ragacsos trutyi eltávolítása Vodkával áttörölve a ragadós dzsuva is letakarítható. Cigarettaszag megszüntetése Megszabadulhatsz a kellemetlen szagoktól, ha a ruhádra egy kis vodkát permetezel. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el.


Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. Milyen módszereket vethetünk be a penész ellen? Az első gondolat természetesen, hogy menjünk el egy drogériába és vegyünk penészölő szert. Válogatni van miből: jó megoldás lehet a Mold Stop nevű penészeltávolító, a Well Done penészirtó, a Pattex penészölője, mely egyben fertőtlenít is és sokoldalú, mert többféle felületre is alkalmas.


Eljött a karácsonyi nagytakarítás ideje, eme alkalomból pedig az egyik legnagyobb ellenségünkről szeretnénk néhány szót szólni: ez pedig a penész és a penészgombák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések