2017. augusztus 7., hétfő

Görbe fal javítása

Malteros javítás, majd vizes ecsettel simítás. Köztudott, hogy a burkolat csak akkor lehet jó és tartós, ha megfelelő alapfelületre építjük. Alapvetően aljzatunk szilárdsága és a szakszerűen kialakított s. A beltéri fal -és mennyezetfelületeken csak akkor érhetünk el tökéletes külső megjelenést, ha ezeket a festés vagy a dekoratív megmunkálás előtt megfelelően kiegyenlítjük, kitöltjük a horpadásokat, lyukakat, repedéseket, horzsolásokat és egyéb sérüléseket és elsimítjuk. A fal javítását mindig a nagyobb lyukakkal, csavarok furataival, repedésekkel kezdjük! A lyukak - furatok javítása előtt érdemes azok belsejét megnedvesíteni, bevizezni!


Ekkor a poros felület vizet vesz fel, így könnyebben tapad meg a glettanyag és száradás közben sem reped ki. SÉRÜLT FAL JAVÍTÁSA , GIPSZELÉSE, GLETTELÉSE HÁZILAG. Vakolatfoltozás gipszkartonnal. Szegek kihúzása után, bútorok szállítása során, egy nagyobb szoba. Ha viszont a fal jelentősebb egyenetlenségeit is ki szeretnénk.


A falak kitöredezett, csorbult sarkainak javításakor előbb az egyik oldal, majd a. Sajnos a leggondosabban. Ha repedések vagy kisebb-nagyobb lyukak tarkítják a falat, nem kell azonnal kőművest hívnod. Eláruljuk, hogyan javíthatod ki magad!


A fali képek átrendezésekor is koszos keretek alakulnak ki. Nedves, tisztítószeres szivaccsal ezek is eltüntethetők, ám sajnos nem teljesen. Ha van azonos színű javító falfesték, akkor a fal portalanítása és lemosása után szinte alig marad nyoma a képnek. Ha ezt egy nagyobb képpel nem lehet eltakarni egy kissé hígított. A zsírosabb agyagból készült fal rosszabbul tartja a vakolatot, mint a soványabb, esetleg kicsit köves anyagfal.


Régen ilyen is készült, nem mindig szedték ki a köveket. Közvetlenül a vakolás előtt a fal felületét egy kopott seprűvel erősen le kell seperni, be kell nedvesíteni, majd egy kis száradás után ismét le kell. A fal stabilizálásánál speciális helyszínen süllyesztett, vasalt betont építünk a fal szerkezetébe ami tartalmazza a hőszigetelést is. A sávalap megerősítésére a beton teljes keresztmetszetébe betonacélokat lövünk bizonyos szögekbe és távolságokba, a szétrepedt részekbe speciális ragasztót injektálunk, így megakadályozva a további alapsüllyedést. A fal festésének, tapétázásánál fontos a sima és egyenletes felület.


A két görbe egybevetéséből igen fontos követ­keztetéseket lehet levonni. Ez pedig, mint később kifejtjük, káros hőtechnikai és egyéb következményekkel jár. Lakásfelújítás során gyakori kérdés a falburkolat cseréje, vagy a rossz, görbe fal mennyezet lambériával való burkolása. Manapság már több száz féle falburkoló anyag létezik, amelyek a legváltozatosabb textúrákban és színekben kaphatóak és szinte minden igényt kielégítenek.


A festés után az egyik legelterjedtebb. Igen fontos a fal megfelelő karbantartása, erről később szólunk. Tapasztalatom szerint az imént felsorolt vályogépítkezési módok ritkán keverednek, amennyiben egy vert, vagy rakott fal megsérül a pótlása, javítása ritkán szokott vályogtéglával történni, inkább az égetett tégla alkalmazása a szokványos. A görbe fal ugyanis nemcsak csúnya, de szilárdságát tekintve sem lesz megfelelő.


Ezt függőónnal, egyenes élű deszkával, vízmértékkel ellenőrizzük, és a hibát azonnal javítsuk ki. A gázbetonból készült válaszfalak oldalaira szegezzünk 5-10x30-as léceket, amelyeket azután vakolóhabarcs réteggel tegyünk egysíkúvá. E lécekre később, a polctartó csapfészkek. A falvarrás mint technológia, ügyfeleink körében első alkalommal még ismeretlen fogalom annak ellenére, hogy már Magyarországon is több évtizede alkalmazzák.


Akár több irányból is, többször háthuzatjuk a glettvassal, de arra figyeljünk, hogy nagyon vastagra ne hizlaljuk fel, mert a lyukból egy dombot fogunk csinálni. Bárki, aki valaha is részt vesz a munka végeztével a saját, tudja, hogy sok a folyamat pontosan a javítás a falak. Függetlenül attól, hogy ez egy teljesen új, újonnan épült ház vagy egy régi lakás a Hruscsovszkaja öt emeletes épületében, a falak, amelyek az első hegedűt játsszák a felújított épület külső megjelenésében.


Ha porlik a fal , kefélje le a laza anyagot, majd a festés előtt kenje át alapozóval a felületet. Alávésve tartósabb. Széles vésővel és gumikalapáccsal verje le a lehámló vakolatot.


Ahol már szilárd a malter, vésse alá a széleit, hogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések