2017. június 8., csütörtök

Süttői mészkő reneszánsz

Standunkon életre keltek beltéri és kültéri a kőburkolatok, kőbútorok és kőtárgyak. A Reneszánsz Travertin mészkő kiváló tulajdonságainak köszönhetően számos – más módon nem vagy csak részlegesen helyettesíthető – klímabarát megoldást kínál. Olyan karbonsemleges építőanyag, amely számos egyéb környezetbarát tulajdonsága mellett még a személyes és közös tereinket mindinkább veszélyeztető hőszigethatás kivédésére is kiválóan alkalmas.


Vállaljuk síremlékek, sírkövek, konyha-és fürdőszobapultok, épületburkolatok, köztéri szobrok és egyéb kőfaragó munkák elkészítését, felújítását gránitból, mészkőből és márványból Zalaegerszegen és Zala megye egész területén - Reneszánsz Zalaegerszeg Kőfaragó Kft. Az időtálló szépség mindig magával ragad és elvarázsol.

Ezt az az élményt kínálják a Reneszánsz Zrt. Az árban benne van db oszlop és a lezáró sapka is. Többféle megmunkálással, kereszt-vágott, ‘márványmintás’ süttői mészkőből. Süttői Reneszánsz mészkő. Blog a természetes kőburkolatokról.


SÜTTŐI mészkő burkolólap - többféle megmunkálással, méretben, egyedi méretre is gyártunk, akár napon belül Önnél lehet, házhoz szállítással. Márvány, gránit, mészkő leírások, javaslatok, kő design ötletek,- sok képpel. Bányaüzem)- mészkő ” védnevű bányatelken a díszítő mészkő kitermelési.

A virágzó reneszánsz kor után törökök szállták meg hazánkat. Esterházy Imre érsek a 18. Ezen a héten a Reneszánsz Kőfaragó Zrt.


A kétezer éves süttői mészkő világkörüli útja a Reneszánsz. Balogh Miklós, a Reneszánsz Zrt. Az itteni kőfaragók munkái az Egyesült Államokban, Kanadában, Belgiumban, Ukrajnában, Franciaországban, Ausztriában, Romániában, Németországban is fellelhetők. Az új feldolgozó üzemmel új munkahely jött létre.


A mintegy kétezer éve bányászott süttői mészkő fizikai tulajdonságai – fagyállóság, keménység, vízfelvétel - mérhetően jobbak a konkurens termékeknél, ám éppen ezért a feldolgozása is kicsit többe kerül. Régen ezért csak ott alkalmazták, ahol statikai szerepe volt, például a régi rómaiak útburkolásra. A Parlament felújításánál is süttői alapanyagot használtak. Számos középület, például a Parlament, a Mátyás templom és a Szent István bazilika felújításánál alkalmazták.


A süttői mészkő jól faragható és fényezhető, keménységének köszönhetően ellenáll a városi ártalmaknak. A mészkő jellemzően egyásványos, üledékes kőzet, amelynek legalább -a kalcit. Keletkezés: A süttői édesvízi eredetű keménymészkő , a pleisztocén korból származik. Mi a süttői kővel azonos minőségű és tulajdonságokkal rendelkező török.


A budakalászi mészkőbánya és mészkő bolt hivatalos weboldala. Az általunk kitermelt és forgalmazott mészkő : Aminek alapanyaga mészkő , az nálunk megtalálható.

Ha olyasmit szeretne, amit a listában nem talál, vegye fel velünk a kapcsolatot, és megbeszéljük, hogyan oldjuk meg a kérését. Már a reneszánsz kor mesterei is óriási lehetőséget láttak ebben a mészkőben , hiszen palotákat, kastélyokat, kutakat, szobrokat faragtak, burkolatokat. Budai sorház – süttői mészkő kőburkolat. Az ár tartalmazza az élfényt, db vízorrt, tömítést.


Ráadásul az elmúlt években a környezettudatosság egyre fontosabb szerepet kap az építészetben, és annak köszönhetően, hogy a természetes kő az egyik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések