2017. június 20., kedd

Festés falra temperával

Ha a felsoroltak illenek Önre – vagy nem illenek, mert valamit kihagytam –, de szüksége van egy érzésre, imázsra, dizájnra, amit falra festett képeim adhatnak, keressen meg! Dezső Annának hívnak, Veszprém megyében élek – alkalmazott grafikus vagyok, emellett több más tevékenységet is végzek. Szeretek pingálni, szeretem.


Hogyan kell temperával festeni? Festés közben a temperafesték vízzel hígítható, de a vízfestékekkel ellentétben száradás után már nem. A tempera az olajfestés elterjedése előtt a festészet legfontosabb eljárása volt, a középkor táblaképei, az ikonok ezzel a technikával készültek.

Olyasmivel rajzolj rá, ami nem üti a festéket. Meszelt falra én például táblakrétával rajzoltam, azt utána simán le lehetett meszelni. De egy barátnőmnél például temperával festettek a falra , az is teljesen jó volt.


Talán enyves festék volt alatta, de erre nem esküdnék meg. Ebben az évben a kazánház előtti helyiség volt soron, hajdanán még konyhaként üzemelt, de ezt a funkcióját már rég elvesztette. Halloween estéjére!


Gyerekszobai dekoráció: dobozt a falra ! Egy új fényképes ötlet Karácsonyra!

Színminták a falra ! A mandala, mint dekorációs elem, nemcsak a falra jó! Akvarell képeket készíthetünk hagyományos vízfestékekkel, vizes alapú temperával , vagy akvarellceruzával. Ezekkel csak papírra, lehetőleg vastag kartonra dolgozzunk, vászonra, alapozott rétegelt lemezre, vagy farostra nem alkalmazhatók. A vízfesték egy matt árnyalatú natúr színt a a tempera árnyalataiban is a pasztell.


Ez a cikk nagyon kellett nekem :D Kérdésem a következő : sötétlila falra festettem éve temperával fehér mintát, ami persze lepotyogott, elrepedt. Az lenne a kérdésem, hogy ha a falat fehérre szeretném átfesteni akkor elég-e úgy, hogy. Annak több fajtája is, van, a freskót mindig nedves falra festik, a szekkót szárazra, a sgraffito készítése során több réteg, színes vakolat kerül egymásra, majd azokat visszaszedve térhatású lesz a kép. A kőszegi várban láthatunk az utóbbihoz hasonlót.


A legegyszerűbb persze az akrilfestékkel történő festés. Ráadásul strapabíró, lemosható. Tisztasági festés árak. A formák kiemelése A formák kiemelésének bemutatása A káoszból a rend felé A káoszból a rend felé haladás szemléltetése Az anyag hatása az alkotófolyamatra Az anyag hatásának szemlé. A lécekből azonban még a festés megkezdése előtt kell kialakítanunk a megfelelő fali kereteket, vagy a sarokfedéseket, hogy festéskor már ezeket is befesthessük.


E művelet egyszerű ugyan, de pontosságot és jó szemet igényel. Előbb a lécek helyét kell a falra jelölni, majd hozzáfoghatunk a felragasztásukhoz. Először a sarkokat húzzuk ki széles ecsettel, majd a festéket hengerrel vigyük fel a falra.

A henger kiválasztásánál vegyük figyelembe a festék sűrűségét! A híg festékekhez hosszú szálú, hurkoltat, míg a sűrű festékekhez rövid szörű plüss, perlon vagy bolyhos hengereket használjunk. Portré festése temperával Történet : Bátyám két, nagyobbik gyermekét örökítettem meg az ecsetemmel. A képet karácsonyi ajándéknak szántam, de hogy meg is vicceljem a kicsomagolásnál, a festmény fölé, ill. A hétvégén több gyerekre vigyáztam.


A program tenyér és talp festés volt. Azaz, a gyerekek tenyerét befestettük temperával a kívánt színre, majd rányomták a rajzlapra. Az eredmények fehér, színezhető diszperzit festék KÉT rétegben való felvitelére vonatkoznak. Felhasználási tudnivalók: A kalkulátor csupán becslésre szolgál, a kapott eredmények csak közelítő értékek, nem használhatók a pontos anyagmennyiség meghatározásához.


A profi festők gyorsak, hatékonyak és olyan technikákat dolgoztak ki, amelye remek eredményekhez vezetnek, miközben a festés egyszerűnek látszik. Minden egyes festő egy picit eltérő módszerrel és igényekkel dolgozik, de a profik mind ismerik a jó festés titkait, mi pedig munka közben nekik segédkezve most összegyűjtöttük ezt a alapvető trükköt. Living room decoration painting idea (Easy for Beginner) - Duration: 7:07.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések