2017. június 29., csütörtök

Leveles kifli receptek

Leveles lekváros kifli recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Ha igen gyorsan szeretnénk finom és puha házi kifliket készíteni, ajánlom ezt a receptet.


Tokkal vonóval együtt alig óra alatt elkészíthető. Ebből a mennyiségből pici kifli születik, hosszuk kb.

A recept - egy kis módosítással - Az Ínyesmester Nagy Szakácskönyvéből származik. Folpacba becsomagoljuk, hűtőbe tesszük felhasználásig, de legalább 1-órát pihenjen. Akár másnap is felhasználható.


A tésztába se só, se cukor nem kell! Bármely módon formázhatjuk, ízlés szerinti töltelékkel tölthető. Szép leveles , porhanyós a tészta.


A pihentetett tésztákat elfelezzük, így négy kis rúd lesz. Az egyik részt egy kb.

A kört körcikkre vágjuk. Recept gyűjteményében! A körcikkeket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a fahéjas cukorral, majd kifli formára feltekerjük őket, és a tetejüket is megkenjük tojásfehérjével.


Ezt a folyamatot megismételjük a tészta másik részével is. Egy finom Egyszerű házi kifli ebédre vagy vacsorára? Sajnos ez a pékség azóta már bezárt, én is felnőttem, de azóta keresgéltem, hogy lehet-e még valahol ilyen finom kiflit kapni. Aztán előbb-utóbb elkezdtem keresgélni kifli receptek után, így akadtam rá erre a receptre, aminek a bevezetésében gyermekkort idéző ízeket emlegettek. Ki kellett próbálnom!


Legnépszerűbb receptek : pihe-puha, KELESZTÉS NÉLKÜLI pékáru házilag, Házi vajas kiskifli, Házi kifli kelesztés nélkül, Házi kifli 4. A leveles tésztát hosszában félbevágjuk, majd 6-darab háromszögre osztjuk. A háromszögekbe beletekerjük a virslit, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk egy-egy csipet szezám- és köménymaggal. Keresési eredmény a leveles tészta virsli kifejezésre.


Böngéssz remek recepteket erre is: Virslivel és kukoricával töltött leveles tészta! A legfinomabb diós kifli leveles tésztából - Egy gyors diós kiflit bármikor összedobhatsz, olcsón megúszhato és finom is lesz. Mindegyikre rakj kisebb darabka sajtot.

Tekerd fel a tésztát kifli alakra, majd kend meg a tojássárga és a tejföl keverékével. Szórj a tetejére szezámmagot, sót és reszelt sajtot. Köszönöm a jókívánságot.


További kellemes időtöltést kívánok az oldalon és jó sütögetést! Eleve a legtöbb angol eredetű szakácskönyvünk bővelkedik a „végy egy csomag leveles tésztát” kezdetű receptekben, de a franciáknál is sok-sok ételhez használják ezt a kész alapanyagot, így például a quiche-hez is. Mennyei finomságok, pillanatok alatt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések