2019. április 12., péntek

Kőporos vakolat felújítása

A vakolat tehát nem csak esztétikai szerepet tölt be, hanem funkcionális rész is jut neki. A homlokzatvakolatok legjellegzetesebb hibái a következők:. A legelterjedtebb felületképző a házilag elkészített kőporos vakolat , amely kőport ,. Kőporos vakolatok felújítása. Ilyenek a fésült, gereblyézett és dörzsölt.


Hogyan lehet a kőporos felületre vakolni?

Az előző részben leírt előkészítő munkálatokat végezd el. A falhibákat tüntesd el – repedések, lejött vakolatok… Ha egy mód van rá, ne lesimíts hanem ugyanolyan szemcséjű vakolatot próbálj meg rátenni. A kőporos bevonat megfelelő szemcsenagyságára ajánlott ügyelni. Ha a felület porózus, mondjuk kőpor.


Hasonlóan készíthető el a szórt kőporos vakolat is, csak ennél egy speciálisan e célra készült szerkezettel, a kőporszóró – azaz racsetta – lamellás betéte szórja ki a szerszámba töltött, megfelelően bekevert vakolóanyagot. A szórásos technológia előnye, hogy viszonylag nagy felületek is gyorsan elkészíthetők. Ha a vakolat nincsen rendben, mállik, repedezett, vagy foltos, akkor nem is érdemes nekikezdeni a burkolási és felújítási munkálatoknak.


Előzze meg a falak átnedvesedését!

Hőszigetelt felületre kőporos vakolat felhordása kézi szóróval. Lakossági ezermester szolgáltatás - Ezermester munkák esetén hívható - te. A vakolat az építkezés helyszínén készült, oltott mész és fehér cement kötőanyaggal, kőpor adalékanyaggal – különféle porfestékek felhasználásával.


A már előzetesen díszítő vakolattal ellátott ( pl. kőporos ) falfelületek vékonyvakolattal történő felújítása előtt kérjük ki szakértő véleményét. Amennyiben a szerkezet tartós nedvességterhelésnek van kitéve, a vakolat nem alkalmazható. Az összetett vakolatrendszer a vakolaton kívül olyan alkotókat is tartalmaz, amelyek megakadályozzák a pontszerű vízterhelés kialakulását (pl. vízeloszlató alapozó) ill. Ebben a rendszerben a vakolat is két különböző tulajdonságú anyag (alsóvakolat) és (felsővakolat).


Ez viszonylag régebben használt anyag, amelynek alapanyagát mész, mészhidrát vagy mészpép, cement és különféle szemcsenagyságú kőpor adja. Olcsó és tartós, az előzőekkel ellentétben javítható vele a fal egyenetlensége. A felületi simítás irányának megválasztásával a közben elmozduló kőzúzalék szemcséi jellegzetes textúrát adnak a vakolat felületének. Azt sosem szabad elfelejteni, hogy a tökéletes végeredmény érdekében a kőporos vakolatoknál az alapvakolatot mindig mészpéppel kell lekenni. Termékkínálatunkban megtalálhatóak a nemesvakolatok különböző fajtái , így a. Külső vakolatok fajtái egyrétegű durva vakolat , kétrétegű sima vakolat , kőporos fröcskölt vakolat , nemes vakolat , perlit vakolat , műanyag adalékos vakolat.


Ha sima felületet szeretne elérni, akkor glettelés után alapozni és festeni. További Szép Napot! A lényeg itt is, hogy a simító vakolat felhúzása után várjunk egy kis időt, amíg a vakolat megszikka a simítót már elbírja, simítás során nem gyűrődik a simító előtt és nem húz nedves csíkokat utána.


Természetesen itt is az alapvakolattal egyenlítjük ki a felületet, majd erre húzzuk rá vékonyan a simító.

Malteros javítás, majd vizes ecsettel simítás. A vakolat anyagát sajnos sok esetben még manapság is a helyszínen keverik össze különböző komponensekből, habarcsládákban vagy betonkeverőben, nem csoda hát, ha idő előtt lehullik, kipereg, repedezik. Igényes, jó minőségű munkát csak a gyárilag készített zsákos vagy a transzport habarcsok biztosítanak. Kapart hatású vakolat felhordása. Fontos megemlíteni, hogy ezt az anyagtípust nem kell kaparni, mint a hagyományos, kapart vagy citlingelt kőporos vakolatokat.


Végső megjelenésében azonban megközelíti ezek hatását. Anyagösszetételében, színválasztékában, viselkedésében és műszaki tulajdonságaiban, felhordásában. A vakolósínek a vakolat síkjának megadását és a vakolás során a sík felületképzést segítő elemek, melyeket a kész va­kolat teljesen eltakarja (. ábra).


A vakolaterősítések fém, műanyag vagy üvegszövet hálók, melyeket olyan felületeknél alkalmaznak, amikhez a vakolat nem (vagy csak kis mértékben) tapad. Hideg vagy párás időben a vakolat felületén – természetes fizikai folyamatok miatt – mészkivirágzás jelenhet meg. Nagy nedvszívású alapfelület - mint régi vakolat , pórusbeton vagy. Kdo je to osmák degu?


Norinka, terinka, šmudlík, mláďátka, piškůtek. Sanova felújító vakolat rendszerek. A víz, mint épületkárosító tényező A műemléképületek falazatainak egyik leggyakoribb problémája – az elöregedett, vagy nem is létező nedvesség elleni szigetelések miatt – a falazatok folyamatos nedvesedése és az ezzel együtt járó sóterhelés (az un. „salétromosodás”).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések