2020. január 16., csütörtök

Vállficam kötés

Ez az illeszkedő felszín növekedés és a rajta tapadó szalagok stabilitást adnak a váll ízületnek. A porcos szerkezet miatt akár nyíróerőket is képes elnyelni egy bizonyos fokig, de vállficam során el tud szakadni, vagy le tud válni az alapjáról. A vállficam a kimozdulás iránya szerint többféle lehet, leggyakoribb az. Keress kérdéseket hasonló témákban: vállficam , szalagszakadás,. Desault- kötést szoktak a ficam helyretétele után a betegre applikálni,.


Pedig ezzel megelőzhető egy csomó szenvedés, amit a fixáló kötés. Gyakran követi perifériás idegsérülés (nervus axillaris), mely a deltaizom és a lapockarögzítő izmok bénulását, a váll háromszögletű érzéskiesését okozza. A év alatti betegeknek elülső traumas vállficam után közel 1 esélyük van egy újabb ficamra. A felkarcsont feje kiugrik az ízvápából.


A leggyakoribb ficam. Küzdősportokban gyakori. Amikor egy sportoló elesik, védekezésképpen felemeli a karját és kifordítja, hogy védje a testét.


A ficam akkor következhet be, amikor esés közben ütést kap az ilyen. Trauma hatására lehet medialis , lateralis, (esetleg ritkán cranialis, valamint caudalis) irányú a ficam. A ficam minden esetben azt jelenti, hogy az ízületi tok, a szalagok, sokszor egyes fontosabb izmok inai is szakadnak.


WEBBeteg szakértő válasza a vállficam témában. Amennyiben rendszeresek a vállficamai és már az ön által írt kis mozdulat is elég a kiváltásához, érdemes a műtétet elvégezni. Mivel az életminőségét a rendszeres ficamok rontják, és a műtétnek igen jó eredményei vannak, ezek miatt is ajánlom az.


Bogdán Aurél válasza a vállficam témában. Vizsgálat nélkül nehéz pontos választ adni. Utána általában nincs szükség fizikoterápiára és gyógytornára, elég ha magának betornáztatja a beteg.


Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. A év alatti betegeknek elülső traumas vállficam után közel esélyük van. Vállficam - Gyakori kérdések a témában. Kar emelését és kifelé csavarását akadályozó sport rögzítő. Ebben a fejezetben a vállficam kezeléséről olvashatnak.


A vállizmok túlerőltetésénél a vállcsúcs alatti nyálkatömlő is begyulladhat, ami szintén nagy fájdalommal illetve a vállízület korlátozott működésével járhat. A beidegzés hiányában a deltaizom elsorvad. Egy évvel ezelőtt volt rövid időn belül egymás után két Tossy-AC ficamom (összesen műtétre került sor, drót be, drót ki, a második szakadásnál már húzóhurkos rögzítés, majd ennek eltávolítása). A műtétek után pár hét múlva lekerült a gilchrist- kötés is, elkezdhettem ismét használni a jobb karom.


Ez azonban nem így van, hiszen minden mindennel összefügg, így egy apró törés is ugyanolyan jelentőséggel bír, mint egy nagyobb csonté, hiszen ez is okozhat nagy problémát. A gipsz, kötés eltávolítása után a kéztörés gyógytornász segítségével könnyen kezelhető és gyorsan visszaállítható a kéz eredeti mozgása. A Ramofix alkalmazása könnyű, szaktudást nem igényel.


A méret megválasztásával a kötés szorossága is változtatható, a nagyobb mérettel lazább, míg a kisebb mérettel szorosabb kötést lehet elérni. Klinikai alkalmazásra –első ízben- készenléti dobozban ajánljuk, amely az összes méretet egyidejűleg elérhetővé. Ha a sérülés következtében ez a pozícionálás nem kivitelezhető, fáj a sérültnek vagy erőltetni kell, ne erőltesse! Ha szükséges, a kart kösse egy másik kendővel a testhez, vagy helyezzen a kar és a felsőtest közé pulóvert, egyéb ruhaneműt! Ha a kötés átvérzett, leszedni tilos, helyezzen rá újabb nyomókötést!


A végtagot felemelve kell tartani a segítség megérkezéséig! Szorító körülkötést felhelyezni tilos!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések