2020. január 20., hétfő

Kukoricás rizs recept

Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Hagymás- kukoricás rizs recept képpel. Keresési eredmény a kukoricás rizs kifejezésre.


Böngéssz remek recepteket erre is: Petrezselymes kukoricás rizs ! Válogass a többi fantasztikus recept közül az Okoskonyha online szakácskönyvében!

Kurkumás- kukoricás párolt rizs recept képpel. Amikor a rizst megpirítom (én kicsit erősebben pirítom, de fehérre is lehet), hozzákeverem az összes zöldséget, amit bele akarok tenni, sózom, felengedem egy kevés vízzel, és fedő alatt takaréklángon párolom, időnként keverem és vizet öntök alá, addig amg teljesen megpuhul. Kategória: rizsköret.


A rizst a felhevített olajon átpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük és két pohárnyi vízzel felöntjük. Recept gyűjteményében! Ha a vizet elfőtte, rászórjuk a kukoricát és konyharuhával betekert fedő alatt állni hagyjuk.


Elfogadom Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit.

Ha ezzel megvagyunk elkészítjük a kukoricás rizsünket is. Olívaolajat hevítünk egy kisebb, magasabb falu edényben. Majd beleöntjük az egy pohár riszt.


Pár percig pirítjuk, majd felöntjük dupla annyi vízzel. Ha a rizs 2dl akkor dl vizet öntünk hozzá). Elkészítés: A rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta.


Mikor már alig van víz rajta. Zöldségekkel is készíthetjük, így zöldséges rizs , kukoricás rizs , borsós rizs , vagyis rizibizi, gombás rizs , vegyes zöldséges rizs is készülhet az ételeink mellé, így is változatosabbá tehetjük ezt a köretet. Sőt, üvegesre párolt vöröshagymával is nagyon különlegessé tehetjük.


Párolt rizs hozzávalói. A hagymára rá egy kis sonka és tiszta kínai rizs lesz. Bár végül is így is olyan, mint a kínai tojásos rizs. Mi is mindig ilyet csinálunk köretnek, ha valami kínaias kaját rittyentünk itthon.


Akár még egy kis szójaszósz is mehet rá a végén, aki szereti.

Itt a Kukoricás rizs receptjét olvashatod: hozzávalók, elkészítés módja. Mennyei Kukoricás petrezselymes rizs recept ! Köretnek bármihez, de önmagában is nagyon ízletes. A szolgáltatás igénybevételével elfogadod a Cookie Szabályzat és Felhasználási feltételek szabályzatokat. A rizst egy evőkanál olajon elkezdjük pirítani, de óvatosan, figyeljünk oda, nehogy lepiruljon vagy megkeményedjen a rizs. Te hogyan készíted?


Kolbászos- kukoricás rizs recept. Jogi felelõsségem tudatában kijelentem, hogy ennek a receptnek a szellemi tulajdonjoga az én birtokomban van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések