2019. augusztus 16., péntek

Tojó tyúkfajták

Az ismertebb tyúkfajták a következők:. Kék tojást tojó tyúkfajták. Hiányzó farktollai fura megjelenést kölcsönöznek az Araucana tyúkoknak, és valójában innen is lehet megállapítani, hogy valaki valódi példányokat árul, vagy sem. Ez a fajta első sorban kék tojásai miatt olyan népszerű.


Igénytelenek, így háztájikba, illetve bio tartásra ajánlhatók.

Takarmányfogyasztásuk azonban nagyobb, ráadásul évente csak fele annyi (kb. 1db) tojásra számíthatunk tőlük, mint egy hibridtől. Viszont értékes húst adnak. Szabályosan beleszerettünk ebbe a fajtába.


Ez is nagytestü (3-kilogramm), hamar fejlődő állat, kitünő tojó pés a husa is ízletes. A tyúkok súlya 0–kg, a kakasoké 5–kg. Mai szemmel nézve igen fiatal fajta, ám paradox módon már hosszú évtizedek. A franciák nem elégszenek meg semleges megoldásokka.


Magyar tyúkfajták – Fogolyszínű magyar tyúk.

Szervezett tenyésztésbe a legutóbbi időkig nem vont színváltozat. A tojó színe a fogolyéra hasonlító barna finom rajzolattal, a kakas nyak- és nyeregtollazata piros árnyalatú aranysárga, feje narancsvörös. Evezőtollaik sötétek. Elsősorban a Dunántúlon és erdős.


Törzsük középhosszú, kissé hengeres. A fogolyszínű magyar tyúk tojó alapszíne az egész testre kiterjedően barna, hasonlít a fogoly színéhez. Finom rajzú tollazata a mellen vöröses, a nyakon, vállon és háton (a nyeregtollakon) sárgás, a test hátsó részén és a hason szürkés árnyalatú. Tyúk fajták - Ez az oldal baromfikról szól, tenyésztőknek hasznos tippeket ad és kezdő baromfitenyésztőket tanácsokkal segíti.


Számos baromfival foglalkozik az oldal, mindenről van egy kis érdekesség. Heti szinten új dolgok vannak itt. Jó időtöltést a honlapon! A nőivarú házityúk a tojó , kicsinyük a csibe, a „kamasz”, növendék nőivarú házityúk a. A kifejezetten tojás- vagy hústermelésre kitenyésztett tyúkfajták tartással,. A tojó tyúkoknak az alaptakarmánya a tojótáp, de ez nem jelenti azt, hogy csak ezt kaphatnak enni, sőt!


A A tenyésztés alapanyagát a parlagi állományok különböző színű egyedeiből válogatták. Tojó tyúkok takarmányozása.

Hegedüs Tibor baromfi-szakértőnktől már megszokhattuk, hogy érdekes témákat, elfeledett fajtákat mutat be nekünk a cikkein keresztül. Most egy olyan tyúkfajtát ajánlunk olvasóink figyelmébe, amely majdnem eltűnt hazánkból – ám egyszer még jelentős szerepet tölthet be egy kisgazdaság-, vagy egy vidéki család életében. Fedezd fel szaboferencz„Harcos tyúkfajták.


További ötletek a következővel kapcsolatban: Harcosok, Final fantasy és Skyrim. Ház körüli tartásra az úgynevezett kettős hasznosítású fajták, illetve ezek keverékei jöhetnek szóba. Legyen napos helyen, de legyen a köré kialakított udvaron árnyékos rész is. Meszeljük ki, így ha a tyúkok elkezdik csipkedni a falat, azt is tudhatjuk, hogy mészhiányuk van.


A mostohább tartást. A fenti három képen az Easter egger (világos zöl illetve határozott olíva színű), a Welsummer (narancssárgás barna), az Ameraucana (világos pasztell kék) a Black és Blue Copper Marans (csokoládébarna) az Australorp, a Plymouth Rock (világos barack színű) a Langshan és a Light Sussex (mályvás rózsaszín) tyúkfajták. Huge range- FREE Delivery UK wide London location, come and visit us!


South African, New Zealand and Australian Shop.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések