2019. augusztus 30., péntek

Tejpite görög

Görög tejpite recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Felkockázva, porcukorral meghintve tálaljuk. A tejpite vagy calfoutis igazi nyári desszert: könnyű, egyszerű és nagyon gyümölcsös. Ha még nem próbálta a sárgabarack-szezonban ne.


Tejpite görög

Epres galatipita görög tejpite. Kránitz hat diesen Pin entdeckt. Entdecke (und sammle) deine eigenen Pins bei Pinterest. Eredeti görög ízek elérhető árakon! Lehúzzuk a tűzről, és kb.


Ez a könnyű, tejes sütemény. A kivajazott piteformába öntjük, és 1C-on kb. A görög konyhát imádom, és ez a pite egyszerűen csodálatos! Bár a görög sütemények legtöbbször cukorsziruposak és a tömör gyönyör kategóriába tartoznak, ez a pite egyáltalán nem túl édes, pont olyan, amilyennek lennie kell. Egy falat tejpite és máris elégedetten mümmögök magamban (mit tesz a gyermekkori kondicionálás…).


A múltkor aztán barátok jöttek vacsorázni és gondoltam, megörvendeztetem őket egy könnyű kis, nyári desszerttel, legyen akkor Galaktobureko, vagyis tejpite görög módra. A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel. Tejes pite Miss Sweetly konyhájából.


Aludttejes sütemény. Tejfölös pite Helly konyhájából. Sárgabarackos tejes pite. Cukormentes és lisztmentes receptet találtam. A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban.


Egy magas peremű fémnyelű serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beleöntjük a tésztát. Enyhe lángon sütjük, míg a tészta teteje a serpenyőben kezd besűrűsödni a hőtől. Ekkor rászórjuk a gyümölcsöket és áttesszük a 2fokra előmelegített sütőbe, ahol légkeverés nélkül percen át sütjük.


Keresési eredmény a görög kifejezésre. Egyrészt csak összekutyulod a hozzávalókat és egy edény összekoszolása mellett mehet is a sütőbe. Másrészt a süteményeknek a lényege általában a krém, a töltelék. A fura nevétől nem kell megijedni, ez egy görög édesség gyümölcsös változata (az elképzelhető, hogy a görögök soha nem próbálták eperrel, ezt már én tettem hozzá), tulajdonképpen egy tejespite búzadarával. Készítettem már egyszerűen, és görög módra ,réteslappal cukorsziruposan.


Galatopita görög tejes pite Nem gondoltam volna hogy pár hozzávalóbol ilyen finom édességet lehet kapni. Gyorsan el is készül a gyerekek meg el voltak ragadtatva. Nekem olyan kohra hasonló és legfinomabb langyossan. A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, majd elkeverjük az őrölt paprikával.


A húshoz hozzáadjuk a rizst, a dinsztelt hagyma kétharmadát, a fokhagymát, tojást és sót ízlés szerint, majd jól összegyúrjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések