2019. július 10., szerda

Élő marha felvásárlási árak

Használt és új mezőgazdasági gépek, traktorok, kombájnok, talajművelő eszközök, szőlészeti és kertészeti gépek gazdáktól és kereskedőktől. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. Feldolgozóipari támogatások. A felvásárlási árak az utóbbi hónapokban az egekbe szöktek, az élő marha kilójáért 4helyett ma már nem egy esetben 8forintot is. A tehéntej felvásárlási ára tavaly több mint negyedével megugrott,.


Hat hónapos kortól kettő éves korig üszők és bikák.

Szóval, minden, ami szarvasmarha. Aktuális felvásárlói árak. A növendék holstein-fríz élő marha kilójának felvásárlási ára mintegy ötszáz forint.


Az áruházláncokban kapható, Írországból vagy. A korábbi eurós kilónkénti felvásárlási ár euróra emelkedett a keleti állam hatására. A törökök egyébként eurónál is többet adnak az élő.


A legtöbb állatot továbbra is Törökországba szállítják a hazai tenyésztők, az oda irányuló kivitel három százalékkal tovább bővült az év első hét hónapjában. Ausztriába ugyanekkor hat százalékkal, Oroszországba négy százalékkal csökkent a kiszállított mennyiség, míg Horvátor­szágba 30. Az élő állatok 2százalékkal magasabb felvásárlási árához a sertések árának 4százalékos emelkedése járult hozzá, a marha ára mindössze százalékkal, a baromfié százalékkal nőtt az előző év utolsó hónapjához viszonyítva.

Az állati termékek között a tej felvásárlási ára százalékkal volt. Természetesen az árak szempontjából is a törökök a meghatározóak, ami húzóhatást gyakorol a nyugati árakra is. A korábbi eurós kilónkénti felvásárlási ár euróra emelkedett a keleti állam hatására.


Itt azonban azt is látni. Németh Antal szerint ez egyértelműen az európai piacon elindult áresésnek tudható be. Mivel a felvásárlási árak a 3forintos szinthez közelítenek, a hazai állattartók megpróbálják visszafogni a termelést, ami egyrészt a tenyészállatok levágását, másrészt a szaporítás csökkentését jelenti. Ezzel szemben a nyugat. Tavaly decemberre a novemberi százalékosról százalékponttal százalékosra mérséklődött a mezőgazdasági felvásárlási árak éves emelkedése, annak ellenére is, hogy a sertések felvásárlási ára 4százalékkal magasabbra szökött – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján elérhető legfrissebb adatokból.


Az idei év tavaszától ugyanis emelkedtek a felvásárlási árak az EU-ban, de Magyarországon ez még nem érezhető egyáltalán. Veled is előfordult már, hogy rajtad maradt, vagy nem olyan áron adtad el a terményedet, ahogyan szeretted volna? Akkor ismerd meg a Magro. Afrikába nőtt az élő marha exportunk, sőt voltak piacok, ahol megtöbbszöröződött a kivitelünk.


Líbia, Izrael, Grúzia. Az élőállat- felvásárlási árak folyamatos csökkentése ellen tiltakozva blokád alá vették Franciaországban a húsmarhatartók a vágóhidakat. Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Augusztusig a húskészítményeknél a drágulás átlagosan százalék volt, és év végig ez is feljebb kúszhat. Bajorországban és Magyarországon.


Nehéz megint megfogalmaznom, amit érzek de azért megpróbálom. Ma kicsit kimozdultunk a családdal shoppingolni, mint ahogy tesszük ezt minden héten egyszer.

A legfeltűnőbb, amit megfigyelhetünk, hogy az akció itt tényleg akció és egész évben van. Legelőn, szabadtartásban neveljük állatainkat. Alapértékünk a kíméletes, etikus állattartás és a fenntartható mezőgazdasági termelés, ami a talajépítésre fókuszál.


Húsmarhatartás - Az Adama, a Syngenta és a DuPont cég termékei - Termény- és felvásárlási árak. A szomszédos országok mellett ugyan új piacok is megnyíltak a magyar élő marha előtt − az észak-afrikai muzulmán országok mellett Libanon is −, ez azonban egyelőre nem jelent biztos, a török exporthoz fogható keresletet, ráadásul ezen országokban a politikai helyzet is erősen befolyásolhatja a keresletet. Tavaly decemberben a mezőgazdasági termelői árak százalékkal csökkentek az egy évvel korábbiakhoz képest a novemberi százalékos csökkenés után.


A szarvasmarha két ma élő alaptípusa a közönséges szarvasmarha és a zebu. A növényi termékek ára 1százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékeké százalékkal nőtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések