2019. július 3., szerda

Csőáttörések vízszigetelése

A fátyolszövet nélküli belső zóna lehetővé teszi a különféle csőkeresztmetszeteknél történő alkalmazását. Csőáttörések biztonságos vízszigetelése. A biztonságos csőáttörés kialakítása megfelelő anyagokat, körültekintő tervezést és pontos kivitelezést igényel.


Fűrdőszoba vízszigetelése , ká épített zuhanyzó vízszigetelése Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a weboldal használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani. A függőleges és vízszintes felületek találkozásánál kialakuló hajlatokat rugalmas hajlaterősítő szalaggal kell vízhatlanná tenni, melyet a két vízszigetelő réteg közé kell beépíteni. Ugyanilyen körültekintően kell eljárni csőáttörések esetén, ahol mandzsettát alkalmazunk. PVC vagy acél csőáttörések betonszerkezetben úszómedencéknél, derítőmedencéknél, tartályoknál és általában a vízügyi építéseknél.


Hosszú vagy monolitikus szerkezetek betonozása közben a megrepedezés ko. Lapos tetők, teraszok vízszigetelése. Műgyanta szigetelések és padlóképző anyagok. Betonszerkezetek vízszigetelése.


Csőáttörések vízszigetelése

Hézagok és repedések. Művelet Termék Megjegyzés Sarokerősítés a vízszigeteléshez, illetve csőáttörések a vízszigeteléshez MAPEBAND DRAIN FRONT Dilatációs- és csatlakozó hézagok, külső és belső sarkok, csőáttörések rugalmas szigeteléséhez. Ezek általános érvényű telepítési szabálya, hogy egymástól ne kerüljenek 6-m-nél, a szegélyektől pedig 2-m-nél távolabb. A csőáttörések szegélyezése ugyancsak hibaforrás, ha azok nem vízzáróan készülnek el. Ehhez megfelelően kialakított kész elemek, gallérok is kaphatók.


A nagyobb átmérőjű csöveknél. HASZNÁLATI UTASÍTÁS Hordjon fel egy vékony, legalább mm-es Mapegum WPS szigetelést a sarkokba és a mozgási hézagokba, hogy ott a Mapeband PE 120-szal legyen folytonos a vízszigetelés. Medence vízszigetelése.


Fontos tudni, hogy egy medence esetében nem a burkolat alá kerülő vízszigetelésen múlik a medence vízzárása, hanem azon, hogy maga a szerkezet vízzáró-e. Sajnos sokan próbálják megspórolni a szerkezet vízzárósságát tesztelő vízpróbát, mert sok víz kell hozzá és ezen szeretnének. Lúgálló gumírozott szövet cementkötésű és kenhető diszperziós vízszigetelő rendszerek hajlaterősítésére. Alkalmazási terület: Mapelastic-kal vagy Mapelastic Smarttal kezelendő teraszok, erkélyek, stb. Mapegum WPS-sel, Mapelastic-kal, Mapelastic Smart-tal, Monolastic-kal vagy Monolastic Ultra-val kezelendő falés.


Előregyártott betonelemek közötti mozgási hézagok és csőáttörések szigetelése a Mapeband speciális elemei vel fürdőszobákban, zuhanyzókban, konyhákban. Megjegyzés: a Mapeband szalagokat Adesilex T Super-rel, vagy Adesilex LP-vel csatlakoztassa. A szettek egy előregyártott KERDI-MV-mandzsettából és egy.


Ha a víz, a nedvesség, a pára és nem kívánt hatásaiknak kitett szerkezetrészek megfelelő szigetelése elmara úgy a csatlakozó részek, terasz-, erkély-, vagy fürdőszoba-burkolatok, akár a szom-szédos helységek fal- és padlószerkezetei valamint az építmény teherhordó szerkezeti igen gyors, biztos károsodásoknak vannak kitéve. A kritikus szigetelésrészek, csőáttörések , negatív élek és sarkok a MAPEBAND termékcsalád elemeinek beépítésével tehetők biztonságossá. Szerkezeti dilatációs hézagoknál a termo-plasztikus polimerek és szintetikus elasztomerekből készült MAPEBAND TPE szalagokat kell alkalmazni. Az összefolyók szigetelésére alternatív megoldás lehet a Mapei termékválasztékában található, speciális formájú Drain elemek alkalmazása.


A Mapeband illetve a Mapeband PE 1elemeket az aljzatra Mapegum WPS-sel kell leragasztani. T vagy keresztcsatlakozások biztonságos szigeteléséhez használjon Mapeband T vagy Mapeband Cross elemeket. A vízszigetelő termékek helyett a Mapeband elemek toldásaihoz használjon Adesilex LP-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések