2016. november 24., csütörtök

Gyomor lyukadás jelei

Gyomor -bél-perforáció alatt a gyomor vagy a belek teljes átlukadását, átfúródását értjük. Ennek következtében a gyomor vagy bél tartalma kijut a hasüregbe, ott baktériumokkal és emésztőnedvekkel keveredve hashártyagyulladást okoz, ami súlyos, életveszélyes állapot. Gyomorbetegségek tünete, kezelése – a gyomorbetegségek fő tünete a hasi fájdalom, amely lehet görcsös, égő jellegű vagy tompa. A fájdalom étkezéshez való viszonya (éhségfájdalom vagy étkezés után jelentkező) jellemző lehet bizonyos betegségekre.


Teltségérzés, korai jóllakottságérzés, hányinger, émelygés, hányás szintén utalhat gyomorbetegségre. Ha a gyomor , az epehólyag vagy a húgyhólyag lyukad ki (rupturál) különféle okok miatt – fekély, kő -, akkor a hashártya gyulladását a.

Gyanús jelek a vastagbél működéséről. Ha vérezni kezd a gyomor , vagy – ami gyakoribb eset – a nyombél, illetve nyelőcső,. Egyértelmű jelei nincsenek az örökölhetőségnek. A fekély nem más, mint a gyomor – pontosabban a nyombél – kisebesedése. Amikor megsérül az a nyákréteg, melynek a gyomrot bélelő nyálkahártyasejteket kellene megvédenie a gyomor agresszív és maró sava - a gyomorsav – ellen, kialakul a gyomorfekély.


A hátterében legtöbb esetben gyomorfekély áll, ritkábban daganat, vagy bizonyos gyógyszerek (pl. szalicilátok) szedése. Súlyos, erős vérzés esetén a gyomor megtelik vérrel, a beteg nagy mennyiségű friss, piros vért hányhat és így rövid idő alatt jelentős vérveszteség éri.


A vérkeringés ezáltal egyre inkább romlik. Alapvetően nem önálló betegségről van szó, hanem egy olyan tünetegyüttesről, amely a kiváltó októl függően ugyan többféle lehet, de mindig a gyomor érintettségével jár.

A gyomorrák tünetei. Nem csak emésztőszervi betegségeknél fordul elő, hanem kísérőjelensége lehet egyéb kórképeknek is. Ha a fekély már kezdi átlyukasztani a gyomor falát, a fájdalom élesebb lehet, tovább tart, és jóval nehezebb csillapítani. Ha a gyomorfal ki is lyuka akkor hirtelen nagyon erős fájdalom lép fel, ami egyre rosszabbodik. Ez esetben azonnal orvoshoz kell fordulni.


Ha a gyomorsav egészen a szájüregig eljut, akkor beszélünk savas felböfögésről. A fejlett ipari országokban a koszorúér-betegség a legfontosabb halálok. Tovább növeli jelentőségét, hogy a középkorúak -át érinti. Míg Nyugat Európában javuló tendencia észlelhető a statisztikában, Kelet- és Közép-Európában sajnos további esetszám növekedés észlelhető. Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel való személyes találkozást, beszélgetést és.


A bélrák megnyilvánulásának első jelei elmosódnak, és gyakran összekeverik az emésztőrendszer egyéb betegségeivel. A páciens panaszait, a fenti tüneteket megfelelő elemzésekkel. A reflux a leggyakoribb emésztési probléma, mely során a savas gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe. A beteg torka és gégéje is irritált, továbbá gyomorégést, émelygést tapasztal, mely többnyire gyomorfájdalommal, valamint savas szájízzel jár. A járványos gyomor -és bélhurutfertőzés hátterében gyakran olyan étel fogyasztása áll, amelyet fertő­zött személy készített, függetlenül attól, hogy a vírus aktív, vagy csak lappang a szervezetében.


Bélfertőzéses embert ép­pen ezért ne engedjünk be a konyhába, vagy ha mégsem sikerül távol tartani, törölgessük. A legtöbb esetben a gyógyszer általában tolerálja a betegeket, és a túladagolás jelei csak ritka esetekben alakulnak ki, amikor a hatóanyagot a betegek nem kontrollálják, nagy adagokban. A túladagolás legfontosabb tünetei: súlyos vérzés a testben, vérzésgumi, orrvérzés, kisebb bőrelváltozások a bőr alatt.

A peptikus fekély a ~ és az emésztőnedvek által felmart, kerek vagy ovális seb a gyomor vagy a nyombél (duodenum, patkóbél) nyálkahártyáján. A fekélyek a gyomor vagy a nyombél (a vékonybél első szakaszának) nyálkahártyáját támadják meg. Oka a ~ nyelőcsőbe történő visszafolyása. A felfúvódás a túlzott bél- vagy gyomorgáz termelődésének következménye.


Ez okozza a böfögést és a szellentést is. A haspuffadás nemcsak kellemetlen és fájdalmas tüneteket okoz, hanem kínos helyzeteket is teremthet, amitől a felfúvódás elszenvedője kényelmetlenül érzi magát. A hányingerért a gyomor - bélrendszeri megbetegedések is felelőssé tehetőek, ezért ha hányingered van, bizonyosodj meg a felől, hogy ez a terhesség tünete e vagy valami másé.


A sóvárgás vagy az undor a PMS ideje alatt is jelentkezhet, illetve a táplálkozás megváltozásakor, depressziókor vagy stresszkor. A vesebetegségek kialakulásához sok különböző tényező járulhat, ám sokan nem tudják, hogy a betegség akár néma gyilkos is lehet. Előfordulhat, hogy nem jár komolyabb tünettel egészen addig, míg a beteg állapota már kritikus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések