2016. november 3., csütörtök

Afrikai oroszlánkutya vérmérséklet erős akaratú

A mai afrikai eredetű kutya fajták: a basenji, a masszai eb, az afrikai oroszlánkutya ,. Nagyon jó erős , és eléggé szórt fénye van. Az állattenyésztés alapismeretei – MEK mozgás élénk, durvább bőr és szőrzet, lassú fejlődés jóindulatú vérmérséklet. Afrikai oroszlánkutya Agarak Kecses karcsú, villámgyors szemmel vadászó.


Okos, de néha makacs, mérsékelt energiaszintű és könnyen kezelhető a bundája. Akita Inu A nagy, erős felépítésű büszke és akaratos Akita inu nemzeti ereklyének számít hazájában, Japánban. Agresszív a más kutyákkal szemben, különösen az azonos neműekkel. A Lhasa Apso kutyafajta eredetileg Tibetből származik, alacsony méretű, de erős és független kutya.


Ismerd meg őt: jellemezői, vérmérséklet , tulajdonságai. Ez az erős akaratú kutya csak magabiztos gazdáknak fog engedelmeskedni, és csak őket fogja tisztelni. A komondort nem ajánlanám első kutyának. Habár a komondor szőrét nem szabad kefélni, fontos odafigyelni a bundájukra, hogy megőrizzék a fehér szőrüket, és tiszták maradjanak. Ahhoz, hogy egy kutya jól viselje a gyermekeket és barátságos legyen velük, fontos, hogy a testfelépítése elég erős legyen ahhoz, hogy nem tudjon neki a gyermek az erősebb öleléssel, szorításokkal, ütésekkel fájdalmat okozni, valamint a személyiségének olyannak kell lenni, hogy a gyermekek váratlan sikoltozása se.


Az akita egy hatalmas, erős , izmos kutya, nehéz csontozattal, erőteljes megjelenéssel. Feje széles, szeme viszonylag kicsi és ferde metszésű és sötétbarna, fülei felállnak és előre néznek, kicsik, de vaskosak. Sokak szerint feje egy medvére emlékeztet. Fogazata ollószerűen záródik. Mi a tapasztalatotok, véleményetek a Rhodéziai Ridgeback-ről?


Válaszok a kérdésre. Nem véletlenül ritka. Senkinek nem kell ilyen kutya (bocsánat, de ez a véleményem), mert szerintem mindenki csak rosszakat hall róla. Természeténél fogva intelligens, bátor, erős akaratú , érzékeny és makacs is lehet. Ezért tapasztalt tulajdonosra van szüksége, aki pozitív megerősítéssel érvényesíti tekintélyét.


Alapos kiképzés és megfelelő szocializáció esetén kiváló társ- és családi kutya válik belőle. Erőszakos nevelést nem tolerálja. Az akhal-tekini általában erős akaratú és élénk, karcsú testű ló. Jellemzői a kicsi fej, a hosszú, egyenes orrhát, a kifejező szem, a széles érzékeny orrlyuk és a hosszú fül.


A mar magas, a far gyenge, a farok alacsonyan tűzött. A lábak hosszúak és izmosak. A sörény ritka, az üstök gyakran hiányzik. Oroszlánok otthon, családi környezetben.


Az elmúlt évekhez hasonlóan a felajánlások nagy részét afrikai és közel-keleti projektek finanszírozására fordították. A közel-keleti térségben évről évre nő a támogatás mértéke. Az úgynevezett arab tavasz kezdete óta a pápai jogú szervezet összesen millió eurónyi segélyt jutatott a közel-keleti egyházaknak. A west highland white terrier, vagy gyakoribb nevén a westie, ideális házi kedvenc, nincs hozzá fogható. Kis termetében hatalmas szív lakik.


A westie nagyon bátor, mindig hű és imádja az emberi társaságot. A westie-ben fortyog az energia, nagyon erős a méretéhez képest, de beéri kevés mozgással is. Emellett nagyon kedves a. A Rodéziai Ridgeback kiegyensúlyozott, erős , izmos, agilis és aktív kutya, felépítése szimmetrikus, nagy állóképessége mellett jelentős sebességre képes. A hangsúly a mozgékonyságon, az elegancián és az egészségén van, masszívságra való törekvés nélkül.


Erről a kutyáról el lehet mondani, hogy csak éppen beszélni nem tud. Szinte mindent megért! A jól nevelt puli nem csak gazdája szavait, de intését, sőt szemeivel kifejezett akaratát is parancsnak veszi, és feltétlen teljesíti.


Energikus, mozgékony, nagyon élénk vérmérsékletű, sohasem lusta állat. Egy kis fajtatörténelem. A hovawart ősi német kutyafajta, ennek megfelelően az elnevezése az ónémet hov, azaz hof = udvar, és a wart = őr, őrző szavak összekapcsolásából, a Hovewart, Hofwar hovawarth formák után alakult ki mai elfogadott formájáig, vagyis a hovawart név szó szerint is udvarőrző kutyát jelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések