2016. július 19., kedd

Alternatív villanykapcsoló bekötése

Váltókapcsoló 106-os ( alternatív kapcsoló) bekötése és működése. Az épületvillamosság területén az alternatív kapcsolások rendkívül hasznosak, egyben nélkülözhetetlenek. Gyakran válik szükségessé, hogy egy adott helyiség világítása, vagy bármilyen fényforrás két helyről legyen kapcsolható.


Kettős alternatív kapcsoló bekötése. Három, vagy több helyről történő kapcsolások esetén alkalmazzák, két alternatív kapcsoló közé kötve. Tetszőleges számban alkalmazható, a kívánt kapcsolási helyek számának függvényében.

Bekötése az előzővel azonos. A két alternatív kapcsoló közé bármennyi számú keresztváltó kapcsoló beépíthető. A bekötésénél felvesszük a bejövő irányt és az elmenő irányt. Csak saját felelősségre utánozd a videóban látottakat!


Elektromos szerelés előtt mindig áramtalaníts, ha nem vagy biztos a tudásodban hívj szakembert! Ebben a videóban megmutatjuk. Mióta megérkezett az első Sonoff Touch-om, azóta foglalkoztat a kérdés, hogyan tudnám a nappalimban levő kereszt és alternatív kapcsolókat kiváltani.


De ahogy a neten láttam különböző fórumokon, nem csak engem érdekelne ez. A Forix IPkínálata a fehér és bézs színben kapható alapválaszték mellett több olyan egyedi, innovatív megoldást nyújt, amely segítségével egyszerűbbé és p.

Tudom, hogy amit ajánlani fogok az nem alternatív legalábbis a kapcsolását tekintve. Egyre több helyen beszerezhetők rádiós dimmerek és kapcsolók. Egyrészüket kapcsoló dobozáda, vagy csillár belsejébe lehet beépíteni. Ezekhez a vevőkhöz lehet falra ragasztható vagy távirányító kivitelű adókat venni és így bizonyos.


A bevezető tömítés átlyukasztása után a kábel könnyen bevezethető, majd a vezeték bekötése és a betét visszahelyezése után a fedél és a billentyű egy mozdulattal helyére tehető. Valamennyi szerelvénycsaládnak meg van a falon kívüli változata is. Sokan be tudják kötni helyesen a váltókapcsolót, a keresztkapcsolóval azonban már több ismerősömnek meggyűlt a baja. Kettő váltókapcsolóval kapcsolni lehet kettő pontról ugyanazt a lámpát.


Keresztkapcsolóval v. Minden amit a kapcsolókrólről tudni kell. Villanyszerelő portál világítás kapcsolások. A termékárakat és szállítási díjszabást az adott forgalmazó az utolsó ÁrGép-es frissítés óta esetleg módosította. Alternatí = váltó kapcsoló. Az alternatív kapcsoló egy lámpa két helyről történő kapcsolására alkalmas.


Kiválóan alkalmas folyosók és lépcsőfeljárók mentén való elhelyezéshez. Süllyesztett kivitelben készült. Kétpólusú kapcsoló (102-es) másnéven kétsarkú kapcsoló bekötése , működési elve és jele. Példa az kétpólusú kapcsoló működésére és bekötésére.


De nem véletlen kérdezték előttem, hogy ez az egy kapcsoló kapcsolta-e azt a lámpát, vagy máshonnan is fel lehetett-e kapcsolni (mert akkor alternatív a bekötés, és ahhoz nem jó az a kapcsoló, amit vettél).

Ha nem alternatív , akkor jót vettél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések