2020. február 7., péntek

Nagytestű tyúkfajták

Drivers available same day. Régi magyar tyúkfajták alternatív tartási és takarmányozási irányelvei. Ahhoz képest, hogy a nagy fajták közé tartozik a tyúkfajták közül, viszonylag gyorsan növekednek. Iratkozzon fel a Húsház hírlevelére! Gyártó: Tyúk nagytestű csom.


Felhasználási javaslat: felengedés.

A magyar tyúk a középnagyságú, kettőshasznú fajták közé tartozik. A tyúkok súlya 0–kg, a kakasoké 5–kg. Törzsük középhosszú, kissé hengeres.


Meijk tyúkfajta jó kotlósnak? A nagytestű bielefeldi a hetvenes években alakult ki, és először német tyúk-nak nevezték. Ugyanezen a tenyélsztelepen jött létre G. Ehhez többek között törpe new-hamoshire-t.


E nagytestű fajtát laza tollazat, gatyás láb, kis fej és fűrészelt taraj, igen széles és mély törzs jellemzi. A tojók testtömege 5-kg, a kakasoké meghaladja az kg-ot.

A legelterjedtebb színváltozatok: a sárga, a fekete, a fogolyszínű és a kék. A génmegőrzés célja a genetikai erőforrások védelme. A zavartalan és választékos élelmiszer-ellátás, az élelmiszer önrendelkezés elképzelhetetlen a kiegyensúlyozott állattenyésztés, az pedig a hagyományos fajták megőrzött génállománya nélkül.


Mint a legtöbb nagytestű fajta, így az óriás cochin sem szívesen repül. Lábtollazatuk épségét legkönnyebben úgy őrizhetjük meg, hogy száraz helyen tartjuk őket, és az ól alját rendszeresen felszórjuk. Kedves felhasználók!


Az NMHH koronavírussal kapcsolatban kiadott közleményével összhangban a Videa. Brahmák Amerikából Angliába. A kettőshasznosítású tyúkok tojótáp etetése mellett fejtik ki legjobban. A marans tyúk igen erős fajta, amelynek különleges jellegzetessége a sötétbarna , vöröses barna tojása.


Olvasson bele: KETTŐS VAGY VEGYES HASZNOSíTÁSÚ TYÚKFAJTÁK A. A brhama tyúk nagytestű állat. A kakas fején több sorból álló taréjt figyelhetünk meg. A lábán kicsi sarkantyút láthatunk. Jellegzetessége: toll van a lábán.


Húshasznosítású tyúkfajták. Nagytestű , nyugodt állatok, elhanyagolható tojástermeléssel. Lassú fejlődésűek, de egy kifejlett kakas súlya az 5-kg-ot is elérheti.

A kakas és a tyúk nem külömböznek egymástól olyan nagy mértékben, mint a többi fajtánál. Kevés ráfordítással is ízletes húst produkálnak. A magyar parlagi tyúk későbbi alakulásában szerepet játszottak a tatárjárás idején Európába behozott nagyobb testű ázsiai tyúkok, a török hódoltsággal hazánkba került balkáni és kisázsiai eredetű tyúkok.


Farktollak viszonylag rövidek, de nem annyira mint a cochinnál. Melltájék kerekded és telt a sok tollazattól. Szárnyak rövidek, de erősek, szorosan a testhez simulóak. Feje kicsi, széles. Arca kissé vagy egyáltalán nem tollas.


Szeme narancsvörös színű. Csőre rövi erős, sárga, hegye gyakran sötét. Igénytelenek, így háztájikba, illetve bio tartásra ajánlhatók. Takarmányfogyasztásuk azonban nagyobb, ráadásul évente csak fele annyi (kb.


1db) tojásra számíthatunk tőlük, mint egy hibridtől. Viszont értékes húst adnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések