2019. március 20., szerda

Tornác

Tornác szó jelentése: 1. Alighanem német eredetű szavunk. TORNÁC szó jelentése. A ház elébe, de ahhoz épített vagy toldott helyiség, melyet tető fedez egyik vagy másik oldala nyiltan és fa, kő vagy vas oszlopokon áll.


Legtöbbször a ház udvari homlokzatát teljes hosszában végig kísérte.

Falusi házak oszlopos kialakítású fedett előtere. Egyszerűbb változatban mintegy toldalékként egészítette ki a házat, ilyenkor a ház tetőszéke nem foglalta magában a tornácot. A tornácnak ilyenkor.


Találjon wellness szállást nálunk a Fertőparton, közel a Fertő-tóhoz és a fertődi Esterházy-kastélyhoz. English words for tornác include porch, veranda and waist. Find more Hungarian words at wordhippo. Everyday low prices and free delivery on eligible orders.


This feature is not available right now.

Elfogadás állapota: Beküldte: kedvenc › PITAR Szolzsenyicin fejezetből álló regénye. Please try again later. Idiots Tree Felling Fails with Chainsaw Machine - Tree Falls on Head and House - Duration: 8:11.


További ötletek a következővel kapcsolatban: Terasz, Házak és Kertek. A hüvely tornác (vestibulum vaginae) a női nemi szervek része. A kis szeméremajkak között nyíló hüvelybemenet és a húgycső nyílása között helyezkedik el, mint a hüvely előtere, vagy tornác a – innen az elnevezés. Használatos volt a fahajókra épített bódék és a halászok gyékényből készített hajlékának, sátrának megjelölésére is.


A moldvai magyar, csángó nyelvjárásból cserdák alakja is előfordult pitvar jelentéssel, ami talán a románoknál kimutatható tornác , folyosó jelentésfejlődés hatását mutatja. A most követező nemesvidi parasztház válogatásunk egyik kedvence! De a ház belseje is tartogat még pár érdekes részletet kezdve a kerámia elemekkel díszített kemencével és konyhával. A Somogy megyei négyzetméteres ház ára 1millió forint. Az állásfoglalás hol tekinthető meg?


Valamint a belinkelt jogszabályban ez áll: (6)A szintterület számítása során a bruttó alapterületbe nem kell beszámítani az erkély, a függőfolyosó, a tornác , a fedetlen terasz és udvar, a közterülethez csatlakozó árkád bruttó alapterületét. Jump to navigation Jump to search. This translation was retrieved from the translations found at porch.


It may be less accurate than other entries.

A magyar parasztházak és a régi nemesi kuriák legtöbbjének udvarában van egy T. Forrás: Pallas Nagylexikon. Bementünk, mindenütt kopott falak, szúrágta hajópadló, egy 1éves zongora, a ház oldalában tornác , tornác végén pincelejáró. Miért mondanák a népek között: Hol az ő Istenök? Az ablakszemről már lecsúszott a nap korongja - maszatosan, vaksin ásított az üveg, alatta félig lerogyott, korhadt tornác , melyen egerek futkároztak hihetetlenül vékony zsibvásári zajokat kavargatva, valahonnan a bejárat felől galamb hussant föl lustán, jóllakottan, néhány pompás kört írt le fölöttünk, majd.


Pilátus pedig gondolkodott, aztán vállat vont, és kiállván a tornác szélére, csodálkozva nézett végig a sokaságon és szólt: – Hát kit bocsássak el már most, Barabbást, vagy a názáretit? Tedd próbára a tudásod és jelöld be a jó válaszokat! Gyerünk, induljon a régi szavak kvíz! Magas háttámla, alacsony háttámla, nyugágy párna, hintaágy párna, rattan ülőpárna, paletta bútor ülőpárna, raklap háttámla, díszpárna, sörpad párna, párna a négylábú kedvencnek, egyszerű kerti szék, kerti nyugágy, beltér, tornác vagy szabadtér?


Webáruházunkban megtalálja, amit keres. Zavarba ejtően sok szín.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések