2019. március 29., péntek

Fa viaszolás

A szakszerűen előkészített, száradó olajjal beersztett felületre viaszoldatot viszünk fel, majd a viaszt a fa pórusaiba bedörzsöljük. Ekkor tompa fényű, selymes csillogású felületet kapunk, amely azonban mérsékelten vízálló, és gyengén karcálló. Fa szappan - natúr Nr.


Megakadályozza a faanyag. Kültéri fapadlók, kerti bútorok, nagy igénybevételű fa felületek.

A kültéri lazúrok rugalmas, viszonylag puha felülete biztosítja időállóságokat. Mechanikai ellenálló képességük ennek következtében kicsi. A nagy igénybevételű kültéri felületek kezelésére pigmentált lenolajkence, vagy fa -keményolaj alkalmas.


A tömörfa felületek természetes kezelésére többnyire olaj(ok)at és viasz(ok)at használnak. HATÉKONYAN TISZTÍTSA MEG ÉS ÚJITSA FEL A FA FELÜLETEKET. A viaszolás nemcsak helyrehozza a bútorokat, hanem eltávolitja a karcolásokat, zsírfoltokat és egyéb szenyeződéseket is, amelyeket a szokásos tisztítószerekkel nem lehet eltávolítani.


Fa felületek előkészítése.

Tisztító gyalulás, csiszolás A FA FELÜLETÉNEK CSISZOLÁSA. Az antik bútor restaurálása során, a fa felületének előkészítését legtöbb esetben csiszolással kezdjük, ezért a csiszolással és a legegyszerűbb felületkezelési eljárásokkal fogunk megismerkedni. Pácolást a fa színezésére, és tulajdonságai javítására használjuk. A páclé oldószerben oldott pigment. Kölönböző tulajdonságú bútorpácok léteznek, a föbb típusaik: Vizes pác.


Lazúrok, festékek, olajok kültéri fa felületek kezelésére. Mindegy, hogy faház, kerti bútor, ajtó, ablak vagy kerítés készül belőle - a szabadban használt faanyag szélsőséges időjárási viszonyoknak van kitéve, legnagyobb ellensége pedig az erős napsütés. A hamu azonban a fa ápolásakor is jó szolgálatot tesz: segítségével. A belőle készíthető viasz elsősorban a sötétebb fa ápolására alkalmas. A pun viasz egy kenőcs állagú méhviasz szappan.


Pigrol svéd viasz alkalmas kültéri és beltéri használatra, mely gyorsan szára. A viasz selymes fényt és kellemes tapintást ad a fának. A fa e mellett megtartja az anyag természetes jellegét, színét pedig élénkíti, melegebb tónusúvá teszi. A hitelesség kedvéért mi is kipróbáltuk ezt az anyagbarát felületkikészítést.


Ennek fogásait mutatjuk be a következőkben, és alkalmazásához is szolgálunk.

Hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, algát, mohát a fa -, kő- és betonteraszokról. Kertibútor tisztító Általános tisztítószer fabútorok AURO Kertibútor és teraszolajjal (Nr.102) történő kezelés előtti tisztításra. Az olajozás alapoz is, mert a. Olajozott felület , száradó olajjal.


Viaszolás , Viaszos bedörzsölés. Viszont, mégis védi a bútor felületét a szennyeződésektől. AURO színminták - harmonikus színek a természettől.


Az AURO a természet csodálatos színeit, színharmóniáit évezredek óta ismert és használt természetes színezőanyagok használatával viszi otthonába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések