2020. július 31., péntek

Szőnyeg tisztítása ecettel

Mindannyiunkkal előfordul, hogy a szőnyeg bekoszolódik. Ráömlik egy pohár üdítő vagy tej, ráborul az étel, esetleg a cipőnkkel koszoljuk össze, vagy épp házi kedvencünk hagy maga után foltot rajta. Van, hogy frissiben letakarítanánk, van, hogy megszárad a folt, és csak később törődünk az összepiszkolódott szőnyegünkkel.


De az is megtörténik, hogy kopik, fakul a. Amikor kiöntesz valamit a szőnyegedre, akkor olyan, mintha lassított felvételben látnád az egészet. Nagy valószínűséggel az első gondolato hogy azonnal fel kell tisztítanod a foltot – szerencsére létezik egy módszer, ami természetes, olcsó és hatékony is egyszerre. A tiszta szőnyeg fontos nem csak a lakás szépsége, de az egészség miatt is. A szennyezett szőnyeg allergén anyagokat tartalmaz, melyek légzési nehézséget, betegségeket okozhatnak. Sok módja van a szőnyegtisztításnak, attól függően, milyen természetű a szennyeződés.


Kezdd a takarítást porszívózással. A beszáradt foltokat először mindig nedvesen kell feloldani, és ezt követheti maga a folt eltüntetése. Erre a kimondottan szőnyeg folttisztítók valamelyike a legalkalmasabb. Számos egyéb házi praktika is létezik, amelyek általában a szennyeződést okozó anyaghoz leginkább megfelelő redukáló- illetve oldószer, pl. A szőnyeg nedves tisztítása.


Ne feledd azonban a vizet kevés ecettel vagy citromlével is keverni, ezek segítségével ugyanis fényes és szép lesz a végeredmény. Fényes szőnyeg káposztával, krumplival. Tisztítószerek nélkül a szőnyeg elveszett színét és fényét is visszaadhatod házi praktikákkal. Dörzsöld a felületet egy kis maradék savanyú. Szőnyegtisztítás FELÁRAK NÉLKÜL, szőnyeg háztól-házig, Kétoldalú TELJES TISZTÍTÁS porolással és mélymosással GARANCIÁVAL.


Budapesten és Monor környékén. Ecettel könnyen megszabadulhat a kárpit szennyeződéseitől. Oldjon fel evőkanál sót fél csésze ecetben – ezzel az oldattal az enyhébb foltokat egyszerűen eltüntetheti, ha beléjük dörzsöli porszívózás előtt. A nagyobb és mélyebb szennyeződésekhez egészítse ki evőkanál bóraxszal a tisztítószert, majd. Hiába rakunk egy tepsit pluszba a sülő étel alá, vagy fóliázzuk le az ételt, sokszor kifröccsen a mártás vagy a zsír, ami aztán szépen ráég a sütő aljára vagy épp oldalára.


Ezek után ha nem is azonnal, de idővel még akkor is megjelenhetnek szagok, ha a foltot otthon kezeltük. Ennek oka az, hogy a szőnyeg mélyén maradt baktériumok megmaradnak, elszaporodnak. Ezt csak speciális szagtalanítóba áztatással és mélymosással lehet eltüntetni. Ha a szőnyeg tisztítása esik szóba, akkor a legtöbben azonnal a porszívózásra gondolnak.


Manapság még a takarítógépek jöhetnek szóba, így a vízzel való tisztítása is könnyen kivitelezhetővé válik a szőnyegnek. Azonban számos, az otthonunkban megtalálható alapanyagok segítségével házilag, egyszerűen még eredményesebb hatást érhetünk el a szőnyeg. Szőnyeg nem érintkezhet nedves felülettel például nyirkos nedves padlóra, falfelületre nem szabad helyezni. Ahhoz, hogy a makacs foltokat el tudjuk távolítani, igen erős szereket kínálnak a gyártók.


Mindenképpen gyengíti az anyagot! Tehát ha a foltot kiszedik, akkor az ülőgarnitúra, szőnyeg színét is fakíthatják. Még akkor is ha vízzel együtt használják.


Amennyiben ez nincs kiszívva a szövetből az ott szépen dolgozik. Padló tisztítása Ha a felmosó vízbe öntesz egy fél deci ecetet a zsírtalanításon túl a padlód tiszta és tartósan fényes lesz. WC csésze tisztítása -os ecettel locsoljuk be a kagylót a pereme alatt is, hagyjuk állni egy negyed órát, ez leoldja a vízkövet és szennyeződést.


Húzzuk le a vécét és. Hagyja, hogy megszáradjon, majd porszívózza fel. A nagyobb vagy sötétebb foltok ellen tegyen még evőkanál bóraxot a keverékhez, és használja ugyanezen a módon. A dolgos hétköznapokban örülünk, ha heti néhány alkalommal sikerül kiporszívóznunk a szőnyegeket otthonunkban. Pláne, ha szőnyegpadlónk van, mert ezen egyrészt jobban feltűnik minden szösz, másrészt a teljes felületét rendbe kell tenni, tehát sokkal időigényesebb.


Lássuk, mivel lehet megkönnyíteni a szőnyegek tisztítását! Mikrosütő tisztítása ecettel Ezt tedd a mikróba, hogy tiszta és szagtalan legyen: nem a citromos trükkről lesz szó! Nem kell dörzsölni, ez a szer magától dolgozik majd helyetted.


A textilkárpitoknál ecettel is kísérletezhetünk, de csak nagyon óvatosan, egyszerre csak kis felületen és legfeljebb tíz százalékos töménységgel. Ha figyelmetlenségünk vagy ügyetlenkedésünk folytán a vasaló megsütötte a ruhát , nedvesítsük be a foltot egy fejvöröshagyma levével, hagyjuk hatni egy éjszakán át, majd mossuk ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések