2020. december 17., csütörtök

Vállficam gyógyulási ideje

Bogdán Aurél válasza a vállficam témában. Vizsgálatok nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján valószínűleg a vállficamai során kis fokú sérülés kialakulhatott a vállban. Ennek a megállapítás céljából váll ultrahang vagy MR vizsgálat végzése javasolt. Sok kérdésére csak ez után lehetséges.


A teljes ficamok kezelésének első lépéseként az ízületet nyugalomba helyezzük, hűtjük, majd a sérültet azonnal szakorvoshoz szállítjuk.

Sok laikus (szemtanú) megkísérli a ficamot helyretenni, ami egy nagyon helytelen gyakorlat, mivel ezzel esetleg az ízületi vápa vagy fej törését, szalagszakadást okozhat, és nem ritkán ideg- és érkárosodás is kialakulhat. Ha hónap után is fennmarad az instabilitás érzés akkor gondolkozunk első vállficam után a műtéti kezelésen. Amennyiben nincs csonthiány akkor minimál invazív Váll arthroscopos beavatkozást végzünk.


A kórházban tették helyre. Az ujjak, csukló érzését és mozgásait kísérje figyelemmel, mert a plexus brachiális sérülés a vállficam szövődménye lehet. Online tanácsadás - jellegéből. A reponálásra számtalan módszert ismerünk, a legmegfelelőbb eljárás kiválasztása, valamint az érzéstelenítés, esetleg altatás szükségességének eldöntése a kezelőorvos feladata. Utána általában nincs szükség fizikoterápiára és gyógytornára, elég ha magának betornáztatja a beteg.


Baleset során kialakul vállficam gyógyulása során az első három hétben milyen tünetek tekinthetők még elfogadhatóknak?

Nagyon erős fájdalmai voltak. A év alatti betegeknek elülső traumas vállficam után közel 1 esélyük van egy újabb ficamra. Egy hónapja volt egy balesetem a munkahelyemen, a vállamnak dőlt egy ott tárolt áru.


Pár napra rá altatás, műtét, helyrerakták a ficamot, és percutan. Vállficam , teljes szalagszakadással. Hogy éltétek meg a műtétet, és az azt követő időszakot? Irány a kórház, a diagnózis tossy vállficam teljes szalagszakadással.


Kiugrott a jobb vállam, egy centis alvadt vérpárna töltötte ki. Ha a váll kiugrik a helyéről (vagyis a gömb kiugrik a mélyedéből), akkor az. Fontos, hogy a gyógyulás alatt is óvatosan mozgassa ujját, ha mereven tartja,. Balesetemet és gyógyulási folyamatát csak tömören mondom el, mert ismerete.


Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window. Nem olyan ritka baleset ez biciklizés vagy síelés közben. A vállficam is könnyen előfordulhat akkor, ha pl.


Talán furcsa, de még a tömegközlekedés is sérülésveszélyes lehet a vállára kapaszkodás közben.

Ha villamoson vagy buszon utazik, akkor egy hirtelen, erős fékezéskor a kapaszkodó kész. A váll az emberi test legnagyobb mozgásterjedelmű ízülete. Ahhoz, hogy a felkarcsontot ilyen tág határok között tudjuk mozgatni, szükség van a környező ízületek mozgásaira is.


Mindig nagyon kedvesen, türelemmel és nagy szakértelemmel kezelte, látta el a sebét. A gyógyulás ideje a törés súlyosságától és az adott testrésztől is függő. A combcsonttörés lassabban gyógyul, mint egy ujjtörés.


Legalább 5-hét, és ilyenkor a csontnak teljes nyugalomra van szüksége. Ezalatt az idő alatt a korábban állandóan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések