2020. október 29., csütörtök

Veretes tarsoly

Huge Range Of Fluorescent Tubes. Guaranteed Next Day UK Delivery! Az övről a tarsoly szíjon csüngött le, s ezt a szíjat is veretekkel díszítették. Ez a szíj egyúttal a tarsoly zárásához is szolgált.


Hold minőség, ezért a Nap (jobb) oldalunkon viseljük, hogy teremtő-harmónia alakuljon ki viselőjénél.

I teach and contribute to a variety of courses at SSEES, including, mainly, Hungarian language and translation to BA students, Hungarian reading courses to research-focused learners on MA courses, and two sociolinguistics courses on language contact in Central and South-East Europe, and on the minority languages of Russia. A jobb, a Nap-oldalunkon, míg a férfi-lógó szíjrészt, a baloldalunkon viseljük. Rakamazi veretes tarsoly valódi bőrből.


Rézveretes tarsoly. A hagyományos magyar viselet elengedhetetlen tartozéka a tarsoly , melyet két alapszínben, kizárólag kézzel készítünk. Ezeken túl lehetőség van tehénszőrbetét, vagy más egyedi minta.


Hagyomány és múltidéző.

Ezeket a holmikat a legszebb, legdúsabb módon díszítették. A tarsoly fedelét díszítő fonással dolgozzuk el. Az öltözékeknek és a kiegészítőknek nagy becsülete volt. HUF Díszített Pálinkás Üveg Nyakba Akasztható.


Natúr és mahagóni színben Gyártó. Aprólékos kidolgozással, növényi cserzett marhabőrből, ezüstözött veretekkel, bujtatós záródással, rekeszes kivitelben készített tarsoly. Fedlapján életfával és turul áttöréssel. Felfüggesztői fűzöttek és béleltek.


A belső, oldalsó és hátsó oldalak is gazdagon megmunkáltak. Bármilyen általad kiválasztott mintát elküldesz és én felteszem a tarsolyodra. A fokos a baltára hasonlító, de annál kisebb méretű vágó fegyver illetve munkaeszköz volt, melyet hagyományőrzésből a 20. Dienes István egyenesen arra gondolt, hogy a tarsolylemez (s tegyük hozzá: a veretes tarsoly ) a fejedelmi ház szolgálatában állók kitüntető hatalmi jelvénye volt.


Az öveken és a tarsolyokon kívül azonban egyes fegyverek, főként az arany vagy aranyozott, ezüstszerelékes, díszes szablyák és a veretes készenléti íjtartó. A veretes öv és a tarsolylemez. A díszes tarsoly veretes övön függött.


Valószínűleg bőrövet minden magyar férfi használt, azonban díszveretes öv csak 1került eddig elő az ásatásokon.

A fellelt öv érdekes technikával készült. Verettel díszített tarsolyok valódi bőrből. A pint Éva Bándiné Molnár fedezte fel. Fedezd fel (és mentsd) saját pinjeidet a Pinteresten. Dunavecse-Fehéregyházi lemezes tarsoly.


Tarsolyaim igen változatosak, igény szerint elkészítem a rendelkezésre álló kész veretek és lemezek, illetve különféle méretű, színű és áru bőrtarsolyok összeállításával. A magyar honfoglalás korának egyik emblematikus tárgya az ezüstlemezzel borított tarsoly. A korszak jellegzetes motívumaival díszített tárgyat az övükön függesztve hordták a férfiak, s leginkább a nagy becsben tartott tűzszerszámot tárolták benne. Fedelüket különböző módon díszítették, magas művészi fokon.


Kategória:ÖltözékTag: tarsoly. Nagyon szép, veretes tarsolyom eladó. A régészek több előkelő férfisírban megtalálták a veretes vagy lemezes tarsoly maradványait a veretes öv és a díszes fegyverzet mellett.


Vásárlás akár regisztráció nélkül, házhoz szállítás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések