2021. március 19., péntek

Zöldesbarna szem

Hogy alakul ki a zöldesbarna szem ? Tudom, hogy a barna domináns a zölddel szemben, de az hogy lehetséges, hogy a két szín keveréke jelenik meg a felszínen? Kérdezhettem volna ugyanezt a zöldeskékkel és a kékesszürkével kapcsolatban is, de a zöldesbarna kialakulása érdekel a legjobban. A zöld és barna személyiségjegy keveredik ebben a szemszínben.


Gyakran színváltó, hol barna, hol zöld árnyalatokban játszik a szemük.

Hangulatuk ezzel párhuzamosan szintén változékony, ezért sokszor szeszélyesnek tartják őket. Akár a zöld szeműeket, őket is egyfajta misztikus légkör lengi körül. Mitől ragyog a mogyoróbarna szem a legjobban?


A legcsillogóbbnak akkor tűnik a zöldesbarna írisze ha kiemeled a benne lévő ragyogó fénypontokat. Azok a huncut kis arany pöttyöcskék pedig akkor tündökölnek a legszebben, ha a sminkedben is van egy kevés, világos aranyszín. Az arany mikrocsillámok eszméletlen gyönyörű. A mitológiában és mendemondákban a zöld szem a mágikus erő jelképe és mindig egyfajta titokzatossággal ruházták fel azokat, akik ezzel a kiváltságos adottsággal rendelkeznek.


Ez a szemszín egyébként még ritkább, mint a kék szem , nem véletlen a fent említett bűvös aura.

Következzen pár smink, hogy kiemeld ezt a páratlan szempárt. Ne gondoljátok, hogy unalmas a barna szem ! Hajoljatok közel a tükörhöz, és vesszetek el a saját tekintetetekben. Az csak egy dolog, hogy ez egy igen erős önismereti gyakorlat, emellett az árnyalatokat, amiket felfedeztek, jegyezzétek meg, és válasszatok ilyen színű szemfestékeket. A szem , mint szimbólum mindig is a varázserő jelképe volt, hiszen a szem a fény befogadásának szerve, így a világosságot, a látást, a tájékozódást, ezáltal az értelmet, a tudást, sőt a belső látást, a megvilágosodást.


Egy prágai tanulmány alapján a barna szeműek általában nagyon hűséges, tisztelettudó emberek, de a korlátokat rosszul tűrik, nem mindi engedelmesek. Többféle variáció létezik ebből a szemszínből: például zöldesbarna , zöldesszürke, zöldeskék vagy sárgászöld. Nem is zöld a szemük színe! Tulajdonképpen minden ember szeme kék. Ugyanis melaninból álló pigmentektől függ, hogy egy színt milyennek érzékelünk.


A melanin molekula kis koncentrációban úgy. Nincs két egyforma barna szemszín, és mindegyikhez más és más festékek illenek: 1. A barna szem általában természetes mély színű, de léteznek világosabb árnyalatai is. Sötétbarna: a legsötétebb barna szemszín, majdnem fekete. Az ilyen szemekhez a középsötét vagy sötét színű szemfestékek illenek, de vigyázni kell. Első lépésként fontos megérteni, hogy nem csak a szem festésének irányával, hanem a szemhéjpúder textúrájával és tónusával is tudjuk formázni a szemeket.


Pont úgy működik, mint az öltözködésben: a fényes világos nadrág növeli a popsi méretét, míg egy matt feketével optikailag lefaraghatunk belőle.

A zöldesbarna szem bár sokkal ritkább a barnánál, mégis számos esetben találkozhatunk ilyen szempárral. A tiszta zöld szemszín a legritkább szemszín. Az emberiség csupán -ának van ilyen színű szeme , a többiek kevert, zöldes árnyalattal.


A szem színe sok esetben kevert, szürkéskék, zöldesbarna , zöldeskék. Az utolsó nagy kedvencünk a zöld smink barna szebhez, mely teljesen lenyűgöző látványt nyújt. Ráadásul, zöldesbarna szem esetén becsapósan kiemeli a zöld tónus. Képek forrása: Pinterest Főkép forrása: Sona Gasparian.


Találd meg a számodra legmegfelelőbb. Bátor emberek, akik sokszínűségükkel képesek ösztönözni. A zöld szem különleges, mivel csak kevés embernek van valódi zöld szeme, jellemzőbbek a kékeszöld vagy a zöldesbarna árnyalatok. A zöld szemszín a legritkább a Földön, ezért ha a szerencsések között vagy, érdemes minél jobban kiemelni ezt a ritka tulajdonságot. Van néhány olyan híresség, akiktől érdemes ellesni néhány trükköt.


A szemem zöldesbarna színe kb hét alatt kékesszürkére változott. Már kombináltam magamban, hátha a sárgatest távozik szép lassan? Rejtett szea szemöldök ennél a formánál túl közel esik a szemekhez, emiatt nem marad elég hely a felső szemhéj festésére, ráadásul beárnyékolja azokat.


A szempilla tövében vékonyan kontúrozzunk és inkább a világosabb festékeket használjuk a mozgó szemhéjra, míg a szemöldök alá egy kevés matt homokszínt, hogy tompítsuk a kiálló szemöldökcsontot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések