2021. március 4., csütörtök

Ytong csempézése

Ytong falnál minden esetben csempézés megkezdésének szükséges előfeltétele, hogy egyenletes felületre vigye fel a ragasztót, ezért az Ytongból készült falat érdemes első lépésben bevakolni és glettelni! Rossz megoldás, ha a falkiegyenlítést megspórolandóan inkább vastagabb rétegben viszi fel a falra a csemperagasztót. Az év végén dolgoztunk egy új ház burkolásán, fürdő és WC burkolásának munkálatait kellett elvégeznünk. Vakolt és Ytong felület burkolása, a csemperagasztó pedig LB-Knauf Garant.


Az Ytong felületet átgletteltük több nappal a burkolás előtt csemperagasztóval a nedvszívás kiegyenlítése érdekében. Multipor belső oldali hőszigetelés Ytong Magyarország.

Unsubscribe from Ytong Magyarország? YTONG – a felújítások univerzális építõ-anyagaként – jelentõsen képes túlteljesíteni valamennyi jelenleg érvényes hazai hõtechnikai elõírást. Az YTONG – a belsõ klíma javára – az egész év során kedvezõen reagál a külsõ meteorológiai hatásokra.


Ytong téglát lehet glettelni, illetve közvetlenül csempével burkolni? Ha esetleg burkolnám, akkor is szükséges valamivel bevonni előtte (Vakolat, glett) vagy a csempét ragaszthatom flexibilis ragasztóval. A fürdőszobámat átalakítottam és a zuhanyozófülke falait Ytong 10-es falból készítette a Mester.


A Mester elmondása szerint a zuhanyozó Ytong falát nem kell vakolni, egyből csempézhetőek. A csempe alatti vízszigetelésre, azért szükség van szerintem.

Szeretném állásfoglalását kérni ebben a kérdésben, hogy most akkor. Ytong lábak homlok burkolata, mint ahogy az épített konyha képekben jól látszik, külön erre a célra általában műgyantából gyártott díszes megjelenésű lapokat is ragaszthatunk. Csak a használatkor is látszó nyers felületeket kell burkolattal ellátni.


A kész és megkötött aljzatra falazzuk az YTONG elemekből épített zuhanykabint. Itt is alkalmazhatunk acél tüskéket a vályogba ütve, majd az YTONG falba falazva, ami növelni fogja a vékonyabb fal esetén is a stabilitást. Azért is preferáljuk inkább az YTONG falazatot, mert igény esetén csiszolással akár íves felületet is. Következett az ytongfalak csempézése – nem csak elől, hanem kétoldalt is, a szekrények belseje ugyanis így könnyebben tisztítható. Fugázás után a helyiség kifestése és a laminált parketta lerakása következett – Péter elölről, az ytong alján eleve kialakított neki egy kis rést.


A padló lerakása után. A falazat rendszerint 5cm vastag ytong elemmel készíthető, de használni lehet más falazásra is alkalmas lemezeket pl. Hiba akkor szokott keletkezni, amikor a kád beépítését kőműves végzi és nem a burkoló. Ugyanis a kád falazásának ívét, a kád pereméhez viszonyított mélységét meghatározza a burkoló. Az egyedi megjelenésű és méretű, design zuhanyzók népszerűbbek, mint valaha.


Jó szakember, megfelelő anyagválasztás és technológia a kulcsa a minőségi kivitelezésnek. A lefolyó kényes kérdés. Dönteni kell arról is, hogy a padló szintjébe simuló, teljesen akadálymentes zuhanyzót szeretnénk vagy pedig peremes megoldást – ugyanis a lefolyó épített magasságát eszerint kell kialakítani.


Ha épített zuhanyzót szeretnél, és nem akaro hogy a fenti probléma előforduljon, több dolgot tehetsz: 1. Olyan helyre teszed a zuhanyzót, ahol nem baj, hogy időnként kicsit kifolyik a víz, ekkor mindegy, milyen megoldással élsz.

A teljes kádfenék lemez alátámasztását biztosító emelvényt kell építeni. Egyfelől, mert gyorsan el lehet készíteni, másfelől mert az ytong megfelelő hőszigetelést is produkál. A világháló keresőjében a stílus kavalkád mellett, elrendezési tanácsokat is kaphatunk.


A vízszigetelés kispórolásának következménye A vízszigetelés hiánya a szomszédos helyiségek beázásához vezet Fürdőszobák burkolásakor sokan kispórolják a vízszigetelést, aminek gyakori következménye, hogy a fürdővel szomszédos helyiségek, vagy az alsó szintek eláznak. Vékony gletbe üvegfátyol betétele. A probléma többrétű lehet: - Az alap mozgása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések